Kitokį jausmą Lietuvos rinktinėje išgyvenantis T. Sedekerskis – apie tautos lūkesčius ir netikėtą žinią iš baskų krašto Specialiai lrytas.lt, Puerto Rikas

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės puolėjas Tadas Sedekerskis atskleidė, kad dar prireiks laiko gerinti komandinį žaidimą, teigė, kad žino tautos lūkesčius olimpinei atrankai ir papasakojo savo reakciją į tai, kad Vitorijos „Baskonia“ klube darbus perėmė daugkartinis Eurolygos čempionas Pablo Laso.

Tadas Sedekerskis<br>T.Bauro nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>T.Bauro nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>T.Bauro nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>T.Bauro nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>T.Bauro nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>T.Bauro nuotr.
 Pablo Laso<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Pablo Laso<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>ltu.basketball/Ž.Vingelio nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>ltu.basketball/Ž.Vingelio nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>ltu.basketball/Ž.Vingelio nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>ltu.basketball/Ž.Vingelio nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>ltu.basketball/Ž.Vingelio nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>ltu.basketball/Ž.Vingelio nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>ltu.basketball/Ž.Vingelio nuotr.
Tadas Sedekerskis<br>ltu.basketball/Ž.Vingelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jul 1, 2024, 8:06 AM, atnaujinta Jul 1, 2024, 11:10 AM

T.Sedekerskis šįmet Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kontroliniuose mačuose turėjo didesnį vaidmenį ir, atrodo, kad tai tęsis ir artimiausiu metu.

Puolėjas abejuose mačuose prieš Slovėnijos rinktinę sužaidė po 20 minučių ir buvo itin naudingas.

Mače Vilniuje T.Sedekerskis momentais žaidė ir vidurio puolėjo pozicijoje, bet tąkart pelnė 11 taškų (4/6 dvit., 1/1 trit.), atkovojo 8 kamuolius ir mačą baigė su 14 naudingumo balų.

Antrajame susitikime lietuvis sužaidė kiek kukliau, bet akivaizdu, kad po puikaus sezono baskų krašte T.Sedekerskis atliks daugiau funkcijų nei pernai metai planetos pirmenybėse Filipinuose.

„Vidurio puolėju teko pažaisti, nes Domanto nebuvo, bet... tai – tik antri metai rinktinėje. Pernai viskas pavyko neblogai – buvome jauna komanda, buvome išalkę, rezultatas gale nebuvo pats geriausias, bet buvo neblogas čempionatas.

O dabar – po gero sezono, antra vasara iš eilės rinktinėje... manau, kad dar tikrai yra vietų, kur man reikia tobulėti, augti, bet šią vasarą tikrai jaučiuosi patogiau ir geriau“, – tinklalapiui lrytas.lt sakė T.Sedekerskis.

Krepšinio kuluaruose atrankoje į olimpines žaidynes Puerto Rike favoritų statusą Lietuvai klijuoja kone visi varžovai – tą darė Nicolo Melli ir Puerto Riko žurnalistai, su kuriais bendravo lrytas.lt.

Tačiau T.Sedekerskis teigė, kad žino, ko tauta reikalauja iš rinktinės.

„Nežinau, aš net negirdėjau kalbų. Nesvarbu, kas ir ką kalba, esame pakankamai subrendę ir sukaupę patirties, kad atiduodame visą save, – teigė T.Sedekerskis. – Aš garantuoju, kad visi atsiduos šimtu procentu, o kaip bus, matysime.

Mes žinome, ko tauta iš mūsų tikisi, mes patys žinome, ko čia atvažiavome. Olimpinės žaidynės vyksta kas ketverius metus, tad, manau, kad kiekvieno sportininko svajonė turėtų būti sudalyvauti bent kartą per karjerą olimpinėse žaidynėse.“

„Apskritai – stengiuosi tokiu metu kuo mažiau skaityti spaudos, nes vis tiek gyveni krepšiniu, treniruotėmis. Nori kuo mažiau apie krepšinį žinoti, nes ir taip visas gyvenimas aplink jį sukasi“, – pridūrė Tadas.

Visai neseniai paaiškėjo, kad Vitorijos „Baksonia“ ekipos vairą perima dukart Eurolygos čempionas (2015 m. ir 2018 m. – red.) Pablo Laso.

T.Sedekerskis, kuris su baskų klubu pratęsė sutartį iki 2029 m. teigė, kad ši naujiena – it žaibas iš giedro dangaus.

„Labai nustebino. Ilgą laiką ėjo kalbos apie trenerį, buvo daug nežinomybės, buvo įvairiausių gandų, net nežinau... tikrai nesitikėjau, kad yra bent menkiausias šansas, kad į komandą ateis Pablo Laso. Jis – labai tituluotas treneris, bet pažiūrėsime, kaip jis pabaigs komandos komplektaciją ir kaip seksis su juo pasiruošti sezonui“, – su nuostaba kalbėjo T.Sedekerskis.

– Kaip praėjo kelios dienos Puerto Rike?

– Manau, kad pirmas tikslas – laiko skirtumas, prie kurio reikėjo priprasti. Miestą spėjome apžiūrėti minimaliai, vakar truputį pasivaikščiojome, gražu, labai šilta. Dabar visa koncentracija į čempionatą, daug laiko pasiruošti neturėjome, bet žinome, ko čia atvažiavome – visi norime patekti į olimpines žaidynes.

– Ar mačas Puerto Riką buvo iš tikrųjų naudingas?

– Manau, kad kiekvienas toks egzaminas, pasiruošimas, draugiškos rungtynės, ypač atskridus čia, kol kūnai bando prisitaikyti prie visko, manau, kad jos buvo į naudą ir iš kiekvienų draugiškų rungtynių galima pasimokyti.

– Kaip sekasi dalintis aikštele su Domantu Saboniu?

– Viskas gerai. Domas gal šiek tiek kitoks žaidėjas nei Jonas, bet praėjusią vasarą turėjome daugiau laiko pasiruošimui, daug daugiau draugiškų rungtynių, treniruočių, o šią vasarą viskas vyko ekspresu, viskas greitai, treniruočių nedaug, vieni žaidėjai anksčiau užbaigė sezonus, kiti – vėliau.

Tikrai nebuvo lengva, su Domu turėjome tik kelias treniruotes, manau, kad geriausios formos ir geriausio susižaidimo reikės dar ieškoti pačios atrankos metu.

– Ar pačiam bus vienas malonumas rungtyniauti pas tokį tituluotą trenerį, koks yra Pablo Laso?

– Aš tikiuosi. Neturiu jokių lūkesčių. Labai daug kartų teko žaisti prieš Pablo, jis pats iš Vitorijos. Manau, kad jam pačiam motyvacijos netruks, žmonės jį mylį, bet visi dar yra nustebinti jo atvykimu į komandą. Bus įdomu.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.