LeBronas Jamesas šalia savęs „Lakers“ ekipoje nori matyti Joną Valančiūną: pasirengęs susimažinti algą

Lietuvos rinktinės aukštaūgis 32 metų Jonas Valančiūnas vis dar žvalgosi sau naujos vietos NBA klube, tačiau ją susirasti gali padėti lygos žvaigždės. Gali būti, kad LeBrono Jameso norai nulems, kad lietuvis nuo šio sezono apsivilks „Los Angeles Lakers“ klubo marškinėlius.

Jonas Valančiūnas ir LeBronas Jamesas gali suvienyti jėgas „Lakers“ klube.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Jonas Valančiūnas ir LeBronas Jamesas gali suvienyti jėgas „Lakers“ klube.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-06-30 08:34, atnaujinta 2024-06-30 08:35

Kaip skelbia Dave'as McMenaminas iš „SportsCenter“, dar šeštadienį apie kontrakto nepratęsimą su „Lakers“ planuojantis L.Jamesas yra pasirengęs po būsimų derybų nusirėžti algą, kad tik „Lakers“ gretose matytų šalia savęs rimtus veteranus – tokius žaidėjus kaip lietuvis J.Valančiūnas, Jamesas Hardenas ar Klay‘us Thompsonas.

Jei panašaus žaidėjo „Lakers“ šią vasarą nepasirašys, L.Jamesas prašys iš ekipos maksimalaus galimo kontrakto, apie tai užsimena žvaigždės agentas Richas Paulas.

Dar anksčiau jau kalbėta, kad J.Valančiūno karjera gali pakrypti į Los Andželą.

Apie Lietuvos krepšininką kalbėta, kad jis vidurio puolėjo vaidmenyje pakeistų Anthony Davisą ir kovotų viename tandeme su LeBronu Jamesu.

Tiesa, taip pat šnekėta, kad Los Andželas norėtų mokėti mažesnį atlyginimą lietuviui: jis Naujajame Orleane praėjusiame sezone gavo 14,4 mln. JAV dolerių, o „Lakers“ planuotų atseikėti iki 13 milijonų dolerių.

J.Valančiūnas šį sezoną „Pelicans“ ekipoje per vidutiniškai 24 minutes pelnė po 12,2 taško, atsikovojo po 8,8 kamuolio ir atliko 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

J. Valančiūnas pirmą kartą per savo karjerą NBA yra priverstas ieškotis naujos darbovietės. Prieš tai jis atstovavo „Toronto Raptors“, „Memhis Grizzlies“ ekipoms.

Liepos 6-ąją NBA prasidės pasirašymų su žaidėjais maratonas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.