NBA Naujokų biržoje daugiau lietuviškų vardų nesigirdėjo, tačiau į „Lakers“ keliauja LeBrono Jameso sūnus

2024 m. birželio 28 d. 07:40
Lrytas.lt
NBA ketvirtadienį dvi dienas vykusi Naujokų birža, per kurią pirmąją dieną savo pavardes išgirdo 30 jaunų krepšininkų, o per antrąją – dar 28 žaidėjai, kurie turi kur kas mažesnes galimybes gauti kontraktus su klubais.
Daugiau nuotraukų (1)
Pirmajame rate savo pavardę išgirdo Matas Buzelis, kurį pašaukė „Chicago Bulls“ ir sudarys 24 mln. JAV dolerių sutartį. Jis tapo vieninteliu lietuviu, kuriam šiemet pavyko prasibrauti į NBA.
Kitas mūsų šalies atstovas Mantas Rubštavičius sėkme pasigirti negalėjo – ir antrame rate jo vardas nebuvo ištartas.
Viena didžiausių intrigų buvo ta, kad vis dėlto 55-uoju šaukimu darbą gavo LeBrono Jameso sūnų Bronny, o jį pašaukė ne kas kitas, o „Los Angeles Lakers“. Tad NBA susikurs pirmasis tėvo ir sūnaus tandemas.
Debiutiniame savo sezone NCAA čempionate 19-metis 191 cm ūgio Bronny, atstovaudamas USC universiteto „Trojans“ komandai, per 20 min. rinko po 5,2 taško.
Praėjusių metų liepą treniruotės metu Bronny Jamesui buvo sustojusi širdis, tačiau vaikiną išgelbėjo buvę medikai, kurie „ištraukė“ jį iš kito pasaulio ir nugabeno į ligoninę. Po to jo būklė stabilizavosi, o NCAA jis debiutavo gruodį.
36 šaukimu į NBA pakviestas ispanas Juanas Nunezas („San Antonio Spurs“), 43-iuoju šaukimu – serbas Nikola Djurisičius („Atlanta Hawks“), ir paskutiniuoju 58-uoju šaukimu – vokietis Arielis Hukporti („New York Knicks“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.