Lietuvos rinktinės nuotaikas atskleidęs K. Maksvytis – apie D. Sabonio žaidimą ir akį veriančius skaičius

Kazys Maksvytis įvertino trumpą pasirengimo ciklą olimpinei atrankai Puerto Rike, pažvelgė į Domanto Sabonio pasirodymą pirmajame mače su Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės marškinėliais ir atskleidė planą prieš pačią atranką.

Kazys Maksvytis<br>ltu.basketball/Ž.Vingelio nuotr.
Kazys Maksvytis<br>ltu.basketball/Ž.Vingelio nuotr.
Kazys Maksvytis ir Lukas Lekavičius<br>ltu.basketball/Ž.Vingelio nuotr.
Kazys Maksvytis ir Lukas Lekavičius<br>ltu.basketball/Ž.Vingelio nuotr.
Kazys Maksvytis ir Donatas Motiejūnas<br>ltu.basketball/Ž.Vingelio nuotr.
Kazys Maksvytis ir Donatas Motiejūnas<br>ltu.basketball/Ž.Vingelio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 25, 2024, 10:39 PM

Klampiose rungtynėse Liublianoje mūsiškiai 68:70 po dramatiškos kovos krito prieš slovėnus.

„Šios rungtynės kažkiek skyrėsi nuo tų, kurios buvo Lietuvoje. Manau, kad tai buvo geros rungtynės prie svetimos aplinkos, žiūrovų, teisėjų. Šiandien geriau gynėmės. Kalbant apie atkovotus kamuolius, šiek tiek varžovams buvo ir sėkmės, kur jiems į rankas toli atšoko kamuoliai.

Bet šįkart labiau strigome puolime. Nežaidėme gerai prieš įvairias varžovų gynybas. Turime organizuočiau įeiti į puolimą“, – sakė K.Maksvytis.

Domantas Sabonis po sugrįžimo į Lietuvos rinktinę per 20,5 minutės aikštelėje pelnė 9 taškus (4/9 dvit., 1/2 baud.), atkovojo 15 kamuolių, 5 kartus suklydo ir sukaupė 17 naudingumo balų.

K.Maksvytis įvertino NBA žvaigždės pasirodymą.

„Labai gerai. Tiek nedaug pasitreniravęs, bet matėsi, kad dominuoja baudos aikštelėje. Kažkiek ribojome jo minutes, mačo pabaigoje nenorėjome jo leisti į aikštelę, bet jis gerai jautėsi. Domas žaidė gerai, matosi, kad nėra šimtaprocentiniame ritme, bet matosi, jog jis yra didžiulė figūra aikštelėje“, – kalbėjo K.Maksvytis.

Primename, kad atrankos į olimpines žaidynes liko lygiai savaitė. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Puerto Rike žais A grupėje, kur susitiks su Meksikos ir Dramblio Kaulo Krato rinktinėmis, o B grupėje varžysis Italijos, Puerto Riko ir Bahreino rinktinės.

Taip pat primename, kad Lietuvos rinktinė tiesiai iš Slovėnijos keliaus į Puerto Riką, kur jau naktį iš liepos 2 d. į liepos 3 d. susikaus su Meksikos rinktine.

– Komanda suklydo 19 kartų, D.Sabonis padarė 5 klaidas. Ar tai Domo klaidos, ar komandos draugai neperskaitė jo sumanymų?

– Nesinori badytis pirštais, bet tai buvo klaidos iš noro atiduoti perdavimą. Manau, kad jis daugiau su mumis pabus, tos klaidos konvertuosis į rezultatyvius perdavimus.

– Kaip veikia penketai su Ąžuolu Tubeliu?

– Neblogai. Galiu sakyti, kad Ąžuolas geresniame ritme. Galbūt dėl to, nes jis sportavo ir su rezervine rinktine. Jis atrodo neblogai. Smagu, kad turime tokį papildymą nuo suolo.

– Kokiomis nuotaikomis išvažiuojate į Puerto Riką?

– Turėjome geras rungtynes, kažkiek pasidarysime išvadas, turėsime tris-keturias dienas treniruotėms, kur galėsime išsigryninti savo gynybą ir puolimą. Visi sveiki, susižaidimo trūksta, bet, manau, kad jis ateis.

– Tritaškius pataikėte vos 22 proc. tikslumu (5/22). Ar jie ateis su laiku?

– Manau, kad žaidimo kokybė ateis su laiku. Tai yra pirma treniruočių stovyklos fazė, tiek daug dėmesio neskyrėme metimams.

– Ar norėtumėte, kad D.Sabonis daugiau būtų su kamuoliu?

– Norėtųsi. Jis yra milžiniška jėga po krepšiu. Varžovai tada spaudžiasi po krepšiu ir atsiranda laisvi tritaškiai. Kai jis žaidžia iš viršaus, jis gali sukurti perdavimą komandos draugams. Pirmos rungtynės – nebuvo viskas sklandžiai, bet su kiekvienomis rungtynėmis jo indėlis didės.

– Koks tolimesnis treniruočių planas?

– Turėsime keletą sunkių treniruočių, nes liko kiek daugiau nei savaitė, turėsime ir poilsio dienų. Manau, kad to užteks.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.