Nuotaikingoje spaudos konferencijoje – M. Grigonio ironiškas pasvarstymas apie kapitoną M. Kuzminską ir teisėjų „atostogos“

2024 m. birželio 23 d. 23:04
Video
Marius Grigonis po pergalingo mačo prieš Slovėnijos vyrų krepšinio rinktinę tvyrojo puikia nuotaika, o gynėjas tai įprasmino savo puikiu žaidimu. Po mačo kaunietis kalbėjo apie Mindaugą Kuzminską kapitono pozicijoje, „atostogose“ esančius teisėjus ir prilietė kelis klubinio krepšinio aspektus.
Daugiau nuotraukų (7)
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmąjį kontrolinį mačą prieš slovėnus laimėjo 92:86 ir su geromis nuotaikomis keliaus į Liublianą, kur antradienį (nuo 19:00 val. Lietuvos laiku) Kazio Maksvyčio auklėtiniai darkart susikaus su slovėnais.
Vis dėlto rungtynės prasidėjo 2 minutes be taškų, abi komandos iš viso prametė 10 metimų (6 lietuviai, 4 slovėnai), o pirmuosius mūsiškių taškus pelnė Tadas Sedekerskis, o M.Grigonis teigė, kad tokios pradžios sureikšminti nereikėtų.
„Apie rungtynes daug nėra ką šnekėti, bet smagu sugrįžti į rinktinę, su visais pasimatyti. Visą sezoną planavau atvykti čia. Žiūrėsime, kaip seksis toliau.
Tai normalu. Mes labai vėlai susirinkę, aš su rinktine buvau 2-3 treniruotes. Jokio stebuklo nėra. Būna visokių pradžių, pabaigų, krepšinis yra į viršų ir į apačią. Nematau jokios problemos“, – kalbėjo M.Grigonis.
Kalbant apie M.Grigonį, jis mače prieš slovėnus per beveik 19 minučių aikštelėje pelnė 17 taškų (2/6 dvit., 3/6 trit., 4/5 baud.) ir buvo rezultatyviausias mūsiškių žaidėjas.
Tiesa, mūsiškis jau pirmajame kėlinyje ėmėsi itin daug iniciatyvos, kur iš žaidimo metė net 8 metimus. Tai – kur kas kitoks vaidmuo nei tas, kurį lietuvis turėjo klubiniame krepšinyje.
Ar reikėjo jam laiko persiorientuoti į lyderio poziciją?
„Man jau 30 metų. Kaip bebūtų – kažkiek turi tos patirties. „Panathinaikos“ yra viena rolė. Pas mus meistriškumo lygis truputį kitoks, ypač mažų pusėje. Čia yra taip – treneris duoda daugiau mesti, tad reikia tą ir daryti“, – aiškino kaunietis.
Prieš M.Grigoniui atvykstant į Lietuvos rinktinės stovyklą komandos kapitonu buvo išrinktas M.Kuzminskas.
Eurolygos čempionas juokais, bet po to rimtai pasisakė apie M.Kuzminsko darbą būnant kapitonu.
„Nesuprantu, kodėl jį čia išrinko kapitonu, nedalyvavau šitame procese. Jam jau daug metų, daug patyręs, daug praėjęs, matęs daug kartų. Kapitono statusas po truputį nyksta, bet Kuzia – vyriausias, klausome jo, sekame paskui jį, jis yra tas žmogus, kurio reikia atsiklausti“, – šypsodamasis kalbėjo M.Grigonis.
Visą Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sudėtį, kuri varžysis atrankoje į olimpines žaidynes Puerto Rike, rasite ČIA.
– Kokia jūsų fizinė kondicija?
– Norėtųsi pagulėti pliaže, likti Graikijoje, bet tokia ta situacija. Nėra ko guostis. Buvo ilgas sezonas, buvo daug pakilimų, nuosmukių, o pabaigoje – labai daug euforijos. Sunku pereiti iš visiškai vieno gyvenimo į kitą. Nėra laiko guostis – eini, žaidi, darai tai, ką moki geriausiai.
– Donatas Motiejūnas šeštadienį minėjo, kad kvietėte jį į Atėnų „Panathinaikos“. Kaip iš tikrųjų jį reikės prisikviesti į Graikiją?
– Aš jam pasakiau, kokia pas mus situacija (šypsosi – red.). Aš nežinau, ar jam siūlo (kontraktą – red.), ar ne. Nėra žodžių, kaip tą apibūdinti mūsų atmosferą Graikijoje, tas gyvenimas su tokiais sirgaliais... tai reikia patirti ir neįmanoma nupasakoti. Donatas irgi yra amžiuje, jis pats supranta, ko jam reikia.
– Ar pasveikinote prie komandos prisijungusį Lorenzo Browną? Ar vienintelis komandos savininkas tai padarė?
– Čia bus įdomu žiūrėti. Reikės daugiau kamuolių atsinešti į rungtynes (šypsosi – red.). Žiūrėsime, smagu, kad „Panathinaikos“ juda į viršų ir gaunasi it superklubas. Dar bus pokyčiai arenoje, tad manau, jog būsime viršuje.
– Kokį įspūdį palieka Ąžuolas Tubelis ir Deividas Sirvydis?
– Apie krepšinio pusę daug pasakyti negaliu. Nelabai daug mačiau jų rungtynių – mačiau keletą Deivido rungtynių Europos taurėje, Ąžuolo – išvis nemačiau. Jie – normalūs vyrai, Ąžuolas – ramesnis, Sirvis – daugiau šneka. Ilgiau pabūsime, tada manęs paklauskite, galėsiu daugiau papasakoti.
– Klemenas Prepeličius metė 16 baudos metimų. Ar jis gerai pardavinėjo pražangas, ar teisėjai jį saugojo?
– Teisėjams irgi „atostogos“ (šypsosi – red.). Nežinau, jis visada buvo toks žaidėjas. Draugiškos rungtynės... nėra ko čia kritikuoti, treneriai žiūrės, analizuos. Sveikinu, kad jis metė 16 baudos metimų.     

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.