Mindaugas Kuzminskas – neeilinio krepšinio turnyro veidas: „Tikiuosi, tai padės atkreipti dėmesį“

Mindaugas Kuzminskas sekmadienį išrinktas Lietuvos krepšinio rinktinės naujuoju kapitonu, bet šiek tiek anksčiau jis sutiko priimti ir kitas pareigas – 34 metų krepšininkas yra šiandien Druskininkuose prasidedančių krepšinio varžybų ambasadorius. Birželio 18–19 dienomis Dzūkijos kurorte vyks specialiosios olimpiados tarptautinis aštuonių komandų krepšinio turnyras.

Mindaugas Kuzminskas<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br>FIBA nuotr.
Mindaugas Kuzminskas<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 18, 2024, 10:32 AM, atnaujinta Jun 18, 2024, 11:38 AM

Kiekviena komanda sudaryta iš šešių specialiųjų poreikių turinčių žaidėjų ir keturių įprastų krepšininkų. Pastarųjų tikslas aikštėje bus ne tik patiems rinkti taškus, bet ir padėti atsiskleisti mažiau įgūdžių turintiems komandos draugams, taip dar kartą primenant, kad visi esame „viena komanda“.

Vienas tų, kurie iškart sutiko palaikyti gerus tikslus išsikėlusius turnyro rengėjus – Lietuvos specialiosios olimpiados komitetą, yra M. Kuzminskas.

Puolėjas, prieš kelias dienas Palangoje su Lietuvos krepšinio rinktine pradėjęs pasirengimą olimpiniam atrankos turnyrui ir pakeitęs Joną Valančiūną komandos kapitono pareigose, tvirtina su džiaugsmu sutikęs prisidėti prie specialiosios olimpiados atstovų projekto.

„Mes – krepšininkai, turintys dideles mus sekančių žmonių auditorijas, kartais nelabai efektyviai tai išnaudojame. Manau, kad tai terpė, kurioje galime daugiau reikštis. Tad ir šiuo atveju, kai su manimi susisiekė varžybų organizatoriai, nė kiek nedvejodamas sutikau dalyvauti. Duok Dieve, tai padės atkreipti dėmesį į neuroskirtingus žmones – ir dalyvaujančius varžybose, ir esančius kasdien šalia mūsų – tada ir aš būsiu laimingas.“

Per savo karjerą jis yra atstovavęs aštuonių valstybių klubams, tarp jų ir NBA komandai „New York Knicks“, keliems Eurolygos klubams: Kauno „Žalgiriui“, Malagos „Unicaja“, Milano „Olimpia“, Pirėjo „Olympiakos“.

Žaisdamas užsienyje M. Kuzminskas pastebėjo, kiek daug žmonių stengiasi įvairiais būdais prisidėti prie pagalbos specialiųjų poreikių turintiems žmonėms.

„Apskritai sunku suvokti, kad šiais laikais kažkas kažkur galėtų nebūti integruojamas. Lietuvoje dar tokio požiūrio šiek tiek pasigendu, bet einame teisinga linkme dėl žmonių integracijos, – sakė M. Kuzminskas. – Kai žaidžiau Ispanijoje ir Italijoje, panašių iniciatyvų buvo labia daug. Mes, krepšininkai, nuvažiuodavome, dažnai susitikdavome su specialiųjų poreikių žmonėmis, bendraudavome. Ir Eurolyga jau senokai vykdo jų palaikymo projektą „One Team“ vykdo.

Manau, kad sportininkai yra tie, kurie gali plačiau paskleisti žinią, kad prie gerų darbų prisidėtų ir daugiau geros valios lietuvių, o padedantiems specialiųjų poreikių žmonėms būtų lengviau įgyvendinti savo pozityvius tikslus.“

Žinia apie turnytą Druskininkuose M. Kuzminskas žada pasidalyti ir savo socialinėje edvėje, kur turi tūkstančius sekėjų.

Sportines kovas olimpiniame sporto centre jau pradeda aštuonių šalių krepšinio jaunimo komandos: Lietuva, Latvija, Estija, Juodkalnija, Kipras, Bulgarija, Azerbaidžanas ir Turkmėnistanas.

Kiekviena komanda sudaryta iš šešių specialiųjų poreikių turinčių žaidėjų ir keturių įprastų krepšininkų. Pastarųjų tikslas aikštėje bus ne tik patiems rinkti taškus, bet ir padėti atsiskleisti mažiau įgūdžių turintiems komandos draugams.

Varžybos Druskininkuose vyks dvi dienas – nuo turnyro atidarymo antradienį 12 val. iki apdovanojimų ceremonijos, kuri numatyta trečiadienį vakare.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.