Čempionatui Lietuvoje besirengianti 20-mečių merginų rinktinė tikrinosi jėgas Prancūzijoje

Pasiruošimą Lietuvoje liepos 6–14 dienomis vyksiančiam Europos merginų jaunimo (iki 20 m.) čempionatui tęsianti mūsų šalies rinktinė pirmadienį vakare grįžo iš Prancūzijoje vykusio keturių komandų kontrolinio turnyro.

Lietuvės per tris turnyro dienas sužaidė 3 rungtynes su pajėgiomis bendraamžių rinktinėmis: Prancūzija, Suomija ir Čekija.<br>LKF nuotr.
Lietuvės per tris turnyro dienas sužaidė 3 rungtynes su pajėgiomis bendraamžių rinktinėmis: Prancūzija, Suomija ir Čekija.<br>LKF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2024, 11:25 AM

Lietuvės per tris turnyro dienas sužaidė 3 rungtynes su pajėgiomis bendraamžių rinktinėmis: Prancūzija, Suomija ir Čekija.

Pirmą turnyro dieną Viliaus Stanišausko treniruojama komanda susitiko su šemininkių krepšininkėmis. Po pirmos kovingos rungtynių pusės, antroje Lietuvos rinktinė praplėtė žaidėjų rotaciją, o tuo pasinaudojusios prancūzės pabėgo ir iškovojo pergalę – 62:87.

Lietuvos rinktinė atsigriebė kitą dieną vykusiose rungtynėse su suomėmis, kuriose Rusnės Augustinaitės tempiama komanda iškovojo pergalę 2 taškų skirtumu – 76:74.

Jėgų pasitikrinime su čekėmis lietuvės varžoves paleido tik susitikimo pabaigoje ir patyrė 2-ąją nesėkmę turnyre – 66:75.

„Atvykome į stiprų turnyrą, nors ankstesnių čempionatų pasiruošimą pradėdavome nuo susitikimų su silpnesnio pajėgumo varžovais. Pasitikrinome jėgas su trimis rinktinėmis, kurių šalyse moterų krepšinis tikrai populiarus. Turėjome tikslą pasižiūrėti, kaip atrodome aikštėje, ir, ką reikia gerinti, po savaitės darbo treniruočių stovykloje Druskininkuose.

Pasibandėme skirtingas puolimo ir gynybos kombinacijas, rezultatai rodo, kad dar turime, kur padirbėti. Pats procesas nėra sklandus, nes teko kelias žaidėjas palikti Lietuvoje dėl vykusių egzaminų, o nuvykus į turnyrą, viena pagrindinių žaidėjų Ugnė Sirtautaitė antrųjų rungtynių metu kiek pasitempė nugarą. Nusprendėme nerizikuoti ir patausoti žaidėją. Turėjome ir kitų krepšininkių mikrotraumų, bet su viskuo susitvarkysime“, – komentaru prieš kelionę atgal į Lietuvą dalijosi V.Stanišauskas.

Turnyre rezultatyviausiai rinktinės gretose žaidė R.Augustinaitė, vidutiniškai per trejas rungtynes rinkusi po 17,6 taško. Viltė Andrunavičiūtė pridėjo po 10,6 taško, komandos kapitone turnyre buvusi Gerda Raulušaiytė – po 9,3 taško.

Lietuvės antradienį tęs pasiruošimą Europos čempionatui ir kelias dienas treniruosis Kaune. Po to 20-mečių rinktinė keliaus į Slovakiją, kur sužais dar dvejas kontrolines rungtynes.

Po dvikovų Slovakijoje V.Stanišausko treniruojama komanda grįš į Lietuvą ir pasiruošimą čempionatui tęs Klaipėdoje, kur lietuvės žais ir būsimo Europos čempionato grupės etapo susitikimus.

Europos merginų jaunimo (iki 20 m.) čempionatas Lietuvoje organizuojamas antrą vasarą iš eilės. Šių metų turnyro kovos vyks liepos 6–14 d. dvejuose miestuose – Klaipėdoje ir Vilniuje.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.