EUROLYGA

Apie teisėjų darbą nenorėjęs kalbėti E. Ulanovas: „Jei mano žodžiai ką nors keistų ir duotų mums titulą, kažką pasakyti galėčiau“

Vilniaus „Rytas“ – naujieji Lietuvos krepšinio lygos karaliai. Marcuso Fosterio vedami vilniečiai sudaužė Kauno „Žalgirio“ viltis ir antrą kartą per trejus metus iškėlė LKL titulą savo žiūrovų akivaizdoje.

Edgaras Ulanovas<br>T.Bauro nuotr.
Edgaras Ulanovas<br>T.Bauro nuotr.
Marcusas Fosteris<br>T.Bauro nuotr.
Marcusas Fosteris<br>T.Bauro nuotr.
Edmondas Sumneris<br>T.Bauro nuotr.
Edmondas Sumneris<br>T.Bauro nuotr.
Andrea Trinchieri<br>T.Bauro nuotr.
Andrea Trinchieri<br>T.Bauro nuotr.
Rungtynių akimirka<br>T.Bauro nuotr.
Rungtynių akimirka<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Pijus Pacevičius

Jun 13, 2024, 12:12 PM, atnaujinta Jun 13, 2024, 1:00 PM

„Rytas“ antrąją rungtynių dalį pradėjo puikiai – jau po dviejų kėlinių pirmavę vilniečiai, trečiajame savo žaidimo lygį pakėlė dar aukščiau, bet tuomet prasidėjo Luko Lekavičiaus šou.

„Žalgirio“ gynėjas ketvirtojo kėlinio metu pasiemė visą atsakomybę ant savo pečių ir sumetė 12 iš savo 16 pelnytų taškų, tačiau gavus progą išplėšti savo komandos pergalę iki rungtynių pabaigos likus 4 sekundėms, jo ranka sudrebėjo ir nepataikytas Luko tritaškis pasiuntė didžiulę raudoną minią, susirinkusią „Twinsbet“ arenoje, į ekstazę.

Vis dėlto, tai nebuvo pabaiga. Anaiptol. Po lemiamo švilpuko „Ryto“ žaidėjai puolė džiaugtis, tačiau „Žalgirio“ trenerių štabas ėmė protestuoti ir pulti sekretoriatą, norėdami pasinaudoti peržiūros sistema, nes pačioje rungtynių pabaigoje Arnui Butkevičiui perėmus kamuolį, jis buvo nublokštas ant žemės, tačiau toks jų protestas nebuvo patenkintas.

Po rungtynių pakalbintas kauniečių kapitonas Edgaras Ulanovas teigė, kad tos situacijos gerai nematė.

„Aš nežinau ar ten buvo protestas, ar nebuvo. Jokio skirtumo, nieko dabar nebepakeisime“, – sakė kauniečių kapitonas.

Kauniečiai šioje finalo serijoje pralaimėjo abu pirmuosius mačus. E.Ulanovo paklausus, kas buvo kertinis finalo momentas, žalgiriečių kapitonas vieno momento neišskyrė ir atidavė pagarbą savo varžovų pastangoms. 

„Visi mačai galėjo pakrypti bet kuria linkme. Daug smulkmenų lėmė paskutiniai, lemiami momentai. Jokiais būdais nenurašau varžovų pastangų, jie tikrai labai daug savęs atidavė, kad laimėtų ir galiausiai tą padarė. Tenka pripažinti, kad taip yra, jie to verti. Galima kapstytis, ties kai kuriais epizodais turime savo nuomonę, aš turiu savo asmeninę nuomonę. Dabar tai nieko nebereiškia“, – pridūrė E.Ulanovas.

– Visoje serijoje daug akcentų buvo skiriama teisėjų darbui. Ar galėtum išsiplėsti šia tema? – žurnalistai paklausė E. Ulanovo.

– Jei mano žodžiai kažką keistų ir duotų mums titulą, kažką pasakyti galėčiau, bet nieko nepakeisime. Savo nuomonę turiu, bet ji nieko nepakeis.

– M. Fosteris šiandien vėl buvo vieno žmogaus šou. Kas nepavyko gynyboje prieš jį?

– Antrajame kėlinyje atidavėme jam 2 tritaškius iš blogo susikalbėjimo. Per pirmąją pusę pataikė 4 tritaškius, gerai pasijuto. Kad gali būti tokių momentų žinojome, nes žaidėme išvykoje. Galiausiai pralaimėjome 1 tašku, kažkurį momentą atėmus, galėjo būti ir pergalė.

– Žaidėti arti idealių rungtynių: padarėte tik 5 klaidas, sukontroliavote „Ryto“ atkovotus kamuolius puolime. Ko pritrūko?

– Žiūrint statistiškai yra viena, bet yra ir kiti dalykai. Iš emocinės pusės, kur neduoti varžovui pasijausti. Pirmąsias 15 minučių buvo mūsų kontrolė, vėliau kažkur paleidome. Galbūt ir įtampa slėgė.

Gale metėme gerus metimus, praeitose rungtynėse irgi tas buvo. Tiesiog, šiandien nebuvo lemta, visi komandos draugai atidavė visas pastangas. Kažkur pritrūko koncentracijos, kažkur vieno atkovoto kamuolio. Taip jau yra...

– Daug buvo lyginami komandų legionieriai. Ar matei, kaip komandos kapitonas, kad kažkuris iš užsieniečių mintimis galėjo būti jau kažkur kitur?

– Dabar, ypač serijos gale, jokiais būdais taip nesakyčiau. Tikrai susivienijome, ypač po 0–2. Galbūt kažkur per gerai apie save pagalvojome, kalbant apie serijos pradžią. Rezultatai visų rungtynių buvo per vieną metimą. Tad net ir prie viso to, buvo galima laimėti.

– Prieš seriją patyrėte psichologinį smūgį – Keenano Evanso praradimą. Ar galima sakyti, kad tai buvo kertinis momentas, dar serijai neprasidėjus?

– Skaudus momentas, bet ar jis buvo kertinis ir įtakojo visą seriją? Tikriausiai ne. Galėjome laimėti ir be jo, bet per greitą laiką turėjome persiorientuoti žaisti be Keenano. Daugiau atsakomybės krito kitiems ir varžovai pajuto, kad gali kabintis.

– Esi tikras žalgirietis, daug metų buvai „Žalgirio“ dominavimo LKL dalis. Dabar „Rytas“ 2 kartus per trejus metus laimi LKL. Kas pasikeitė per tuos kelis metus, kad „Žalgiriui“ nebėra taip lengva apginti titulą?

– Karti patirtis, reikia šį tamsų reikalą sukramtyti, suvirškinti bei paversti tai naudinga patirtimi ateičiai, kito kelio nėra. Šis vakaras skausmingas, bet ši komanda turi gerą ateitį, nuostabius fanus, kurie atliko nežmonišką darbą visos serijos metu. Vienijo žmones, mūsų areną ir jie vis dar tobulėja. Būtent ir norisi padėkoti fanams, o žaidėjams ir treneriams pasiimti kažką naudingo iš šios serijos.

– Pats turi ilgalaikį kontraktą. Dabar ateina permainų laikotarpis. Ko daugiausiai šiai komandai reikia pridėti?

– Mano darbas išlieka žaisti, mano nuomonės niekas neklausys. Bet aš ir nesijaučiu kažkokiu labai geru komplektuotoju. Kas išvyks, kas atvyks... Turėsime sunkų sezoną, kaip ir visada, o kas komplektuoja – atlieka savo darbą gerai. Sezono rezultatai vienais metais geresni, kitais prastesni, bet tai yra viso to dalis.

– Atsižvelgus į visą savo kelią „Žalgiryje“, ar galima sakyti, kad tai asmeniškai skaudžiausias pralaimėjimas?

– Mano skaudžiausias buvo pralaimėjimas pusfinalyje, prieš dvejus metus. Tas sezonas buvo nesusipratimas ir tai buvo labai sudėtinga patirtis. Žinoma, pralaimėti finale irgi nėra smagu, bet tai irgi yra šiokia tokia patirtis.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.