„Žalgirio“ žudiku tapęs M. Fosteris davė pažadą „Rytui“: „Aš tikrai čia dar grįšiu“

2024 m. birželio 12 d. 22:46
Papildyta
Marcusas Fosteris ir Vilniaus „Rytas“ padarė tai, ko nepavyko padaryti prieš metus. Amerikiečio vedamas sostinės klubas Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) finale parklupdė Kauno „Žalgirį“ ir susigrąžino čempionų titulą.
Daugiau nuotraukų (14)
Lemiamas, ketvirtąsias serijos rungtynes „Rytas“ laimėjo 88:87, o neabejotina mačo žvaigžde tapo M.Fosteris.
Lemiamą metimą pataikęs gynėjas finalinėse rungtynėse surinko 33 taškus (6/11 dvit., 6/7 trit., 3/4 baud.), 2 atkovotus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus, 1 klaidą ir 31 naudingumo balą.
Toks pasirodymas leido M.Fosteriui tapti ir finalo serijos MVP.
Sezoną Kinijoje pradėjęs amerikietis atskleidė, jog dar žaisdamas kitame klube žinojo, jog sezoną užbaigs Lietuvos sostinėje.
„Nerealus jausmas. Praėjusiais metais taip arti. Kai žiūrėjau pirmąsias rungtynes tarp „Ryto“ ir „Žalgirio“ šį sezoną visa širdimi pajaučiau, kad noriu būti čia ir žinojau, kad būsiu čia. Negalvojau, kad prisijungsiu taip anksti, bet žinojau, kad sezono pabaigoje kovosiu dėl LKL titulo.
Šiemet mes žaidėme, kaip niekada iki tol. Kiekvienas iš mūsų prisidėjo prie šių pergalių. Negaliu būti labiau laimingas“, – kalbėjo euforijos apimtas M.Fosteris.
Amerikietis kito sezono planų neatskleidžia, tačiau davė itin rimtą pažadą visiems „Ryto“ fanams – klubo marškinėlius jis dar vilkės!
„Dar negalvoju apie kitus metus. Esu laimingas kaip užbaigiau sezoną, – teigė M.Fosteris. – „Rytas“ yra didelė dalis mano gyvenimo. Tai nėra tik komanda, tai yra dalis mano gyvenimo. Nesvarbu. Gal grįšiu po metų, gal po dviejų ar trijų, bet aš tikrai čia dar grįšiu iki karjeros pabaigos.“
– Pelnei lemiamus taškus prasiveržęs iš po krepšio. Toks ir buvo planas?
– Tiesa pasakius ne. Planavau atlikti perdavimą, susigrąžinti kamuolį ir žaisti vienas prieš vieną. Tačiau pastebėjau, kaip Dovydas Giedraitis bandė neleisti man veržtis į dešinę, tad persimečiau į kairę ir tiesiog pasinaudojau savo jėga užbaigdamas metimą.
– Kuomet Lukas Lekavičius metė lemiamą metimą, kas dėjosi jūsų galvoje?
– Kuomet jis pagavo kamuolį, negalėjau patikėti, koks laisvas jis yra. Bet tik jam išmetus kamuolį galėjau matyti, kad metimas bus per trumpas. Tad jau tuomet buvau laimingas.
– Kas šiandien buvo sunkiausia?
– Jie vis sugrįždavo. Antroje pusėje įgavome 8 taškų persvarą ir pamaniau, jog pabėgsime, tačiau jie vis sugrįždavo. Lukas Lekavičius – jis tiesiog nepasiduoda. Atrodo, kad jį kontroliuoji ir jis vis tiek pataiko. Laurynas Birutis yra tarsi bulius baudos aikštelėje, jį labai sunku ginti. Edgaras Ulanovas yra legendinis žaidėjas. Padarėme viską ką galėjome, tačiau jie žaidė gerai. Visgi gale mes buvome geresni.
– Turėjai sunkią serijos pradžią, tačiau užbaigei keliomis nuostabiomis rungtynėmis. Ką pakeitei savo žaidime?
– Tiesa pasakius nieko nekeičiau. Mečiau tuos pačius metimus, tiesiog šį kartą pataikiau juos. Jau esu sakęs, D.Giedraitis – nerealus gynėjas, vienas geriausių, prieš kuriuos yra tekę žaisti. Jis man nedavė ramybės visos serijos metu. Tas vaikis bus nuostabus žaidėjas ir noriu pamatyti, kur ateitis jį nuves.
– Kiek turėjote įkvėpimo po praėjusių rungtynių?
– Vakar treneris mane labai įkvėpė, kuomet pasakė: „Jeigu rugpjūtį būtų jums pasakę, jog finale pirmausite 2:1 ir turėsite galimybę žaisti sausakimšoje arenoje, būtumėte labai laimingi“. Po pralaimėjimo trečiose rungtynėse iškart buvo išpirkti visi bilietai. Atmosfera buvo beprotiška. Dievinu šiuos sirgalius, kaip jie visada mus palaiko. Negaliu būti laimingesnis dėl jų.
– Praėjusiose rungtynėse „Žalgirio“ fanams rodėte, kad laimėsite 3:1. Ką galėtum jiems pasakyti dabar?
– Pasakysiu jums taip. Kovo mėnesį, kuomet suklydau lemiamu metu, „Žalgirio“ sirgaliai pradėjo šaipytis iš manęs. Kitą dieną atėjęs į salę pasakiau treneriui Gustui Maskoliūnui, kad finale nugalėsime juos rezultatu 3:1. Aš žinojau tai. Jie yra puikūs fanai, patinka, kaip jie palaiko savo komandą, bet dienos pabaigoje, „Ryto“ organizacija yra tiesiog geresnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.