Svarbiausias laimėjimo priežastis išskyręs N. Čanakas: „Nusipelnėme šios pergalės“

Panevėžio „7Bet-Lietkabelis“ iškovojo antrąją pergalę Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) mažajame finale ir į Panevėžį vežasi pranašumą serijoje 2:1. Vilniuje vykusiose rungtynėse „Lietkabelis“ 91:84 (24:21, 21:25, 18:15, 28:23) įveikė „Wolves“ ir antradienį namie turės progą uždaryti seriją dėl trečiosios vietos.

Nenadas Čanakas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Nenadas Čanakas<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Nenadas Čanakas<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Nenadas Čanakas<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Deividas Sirvydis<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Deividas Sirvydis<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Gabrielius Maldūnas<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Gabrielius Maldūnas<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Džordže Gagičius<br>Betsafe-LKL nuotr.
 Džordže Gagičius<br>Betsafe-LKL nuotr.
Džiugas Slavinskas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Džiugas Slavinskas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Pijus Pacevičius

Jun 9, 2024, 8:21 PM, atnaujinta Jun 9, 2024, 8:53 PM

Po pergalės panevėžiečių treneris Nenadas Čanakas nebuvo pernelyg emocingas ir išskyrė pergalės priežastis.

„Tai atkrintamosios. Daug emocijų, daug klaidų, bet galiausiai išsprendėme problemas ir manau, kad nusipelnėme pergalės. Dabar turime būti pasiruošę kitoms rungtynėms ir laimėti pirmąsias rungtynes namuose per šias atkrintamąsias.“

Paklaustas apie fenomeną dėl neiškovojamų pergalių namuose ir visas 4 pergales iškovotas išvykos rungtynėse, treneris atsakymo neturėjo, tačiau tikėjosi, kad šią seriją pavyks nutraukti.

„Neturiu paaiškinimo. Tikimės tą pirmąją pergalę pasiekti antradienį.“

Ketvirtosios serijos rungtynės bus žaidžiamos antradienį, Panevėžio „Kalnapilio“ arenoje.

Pirmose rungtynėse dėl 3 vietos Vilniuje „Lietkabelio“ krepšininkai iškovojo pergalę 86:84. Panevėžyje „Vilkai“ atsirevanšavo 81:73.

Reguliariajame sezone panevėžiečiai iškovojo 2 pergales, „Wolves“ laimėjo kartą.

– „Lietkabelis“ laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 40:26. Ar tai yra skaičius, kuriuo šiandien džiaugiatės labiausiai?

– Taip, būtent. Tai ženklas, kad žaidėme su didele energija. Žaidžiant dvejoms panašaus lygio komandoms atkovoti 14 daugiau kamuolių, yra labai didelis pranašumas.

– Rasheedas Sulaimonas šiandien pelnė 13 taškų, bet surinko 3 klaidas ir tik 6 naudingumo balus. Kas buvo svarbiausia ginantis prieš jį?

– Jis puikus žaidėjas. Negalime sakyti, kad paruošėme kažką ypatingo. Žaidėme savo žaidimą gynyboje, jis prametė visus 5 tritaškius, bet Deividas (Sirvydis), taip pat pataikė tik 1 iš 9. Tokių rungtynių būna, ypatingai atkrintamosiose. Nenoriu to akcentuoti, svarbiausia yra tai, kad pirmaujame 2-1 ir tai, kas bus geriau pasiruošę antradienį.

– Kas yra svarbiausia tokiose lemiamose rungtynėse, kokios bus antradienį?

– Žaisti energingai, negalvoti apie rezultatą, gintis kiekvienoje atakoje, mėgautis akimirka. Reikia negalvoti kas bus vėliau, žaisti ataką po atakos ir kiekvieną rungtynių sekundę atiduoti visą save. Atrodo lengva pasakyti, bet tai bus labai svarbu.

– Džiugas Slavinskas šiandien buvo „X faktorius“. Viso sezono metu jis išpildo savo rolę, o šiandien jis pataikė 2 tritaškius, 2 svarbius baudos metimus. Ką galite pasakyti apie jo rolę ir įtaką žaidimui?

– Apie Džiugą tik geriausi žodžiai. Tiek kaip apie žaidėją, tiek kaip apie asmenybę. Komandai jis labai svarbus ir nesu matęs daug tokių gerų asmenybių savo karjeroje. Jis nusipelnė tų pataikytų metimų. Žmonės nežino kiek jis įdeda darbo po treniruočių, tobulindamas savo metimą.

– Ar jūsų nestebina, kad dažnai jūsų varžovai rizikuoja ties Džiugo tritaškiais, nors jis šį sezoną pataiko 45% taiklumu?

– Tai nėra klausimas, kurį reiktų užduoti man. Džiugas įmetė labai svarbų tritaškį, bet privalau pasakyti, kad antrajame kėlinyje, gynyboje jis buvo labai blogas. Kaip kiekvienas žaidėjas, kartais jis daro klaidų.

– Po šio ilgo ir sunkaus sezono, kiek iškovota bronza reikštų visai jūsų komandai ir jums asmeniškai?

– Labai daug. Žinote kiek turėjome problemų, kokiose situacijose buvome. Taigi, bronzos medalis reikštų labai daug.

– Kas bus svarbiausia, norint uždaryti seriją Panevėžyje?

– Kaip jau minėjau, energija ir mėgavimasis buvimu aikštelėje, kiekviena ataka gynyboje ir puolime. Reikės negalvoti į priekį, atiduoti maksimalias pastangas esamoje situacijoje. Laimės ta komanda, kuri bus geresnė. Mažiau reikš taktika, daugiau viską nulems energija ir noras.

– Kaip jau minėjote Deividas Sirvydis šiandien pataikė 1 tritaškį iš 9. Kokia yra jūsų taktika rungtynių metu, ar tokiam žaidėjui sakyti, kad jis neforsuotų metimų, ar kaip tik raginti jį mesti toliau ir būti lyderiu?

– Tie metimai buvo laisvi, negaliu sakyti tokiems žaidėjams, kaip Deividas, Vytenis Lipkevičius, ar Gediminas Orelikas, kad jie nemestų būdami laisvi. Buvau žaidėjas, žinau, kad tai nelogiška.

Deividas padaro daug gerų dalykų, daug sukuria iš prasiveržimų, žaidimo 2 prieš 2, ką šį sezoną jis stipriai patobulino. Jis kovojo, neturiu problemų su jo tokiu pataikymu, Džiugas šiandien pataikė 2 iš 2.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.