NCAA „sprogęs“ A. Marčiulionis tikisi proveržio ir rinktinėje – prakalbo apie išsikeltus lūkesčius

2024 m. birželio 4 d. 10:38
Lrytas.lt
Lietuvos krepšinio rinktinės vasara prasideda! Kazio Maksvyčio treniruojama nacionalinė komanda pirmadienį pradėjo pasirengimo stovyklą Druskininkuose, tiesa, į juos atvyko ne pagrindinės, o rezervinės komandos žaidėjai.
Daugiau nuotraukų (2)
Dar prieš kelias savaites rinktinės treneris K.Maksvytis patvirtino, kad šiemet rengs dvi rinktinės stovyklas – viena iš jų bus rezervinės ekipos, kita – pagrindinės.
Specialisto teigimu, būtent iš rezervinės rinktinės keli labiausiai to nusipelnę krepšininkai prisijungs į birželio 17-ąją startuosiančią pagrindinės rinktinės stovyklą.
Tarp kandidatų patekti į ją – ir legendinio Lietuvos krepšininko Šarūno Marčiuliono sūnus Augustas.
„Labai smagu čia būti. Ačiū už tokį šansą treneriams ir LKF, labai smagu, labai geros sąlygos. Smagu grįžti čia (į Druskininkus). Laukiu, kada pradėsime sportuoti.
Reikia žaisti kaip įmanoma geriau. Visada pas jaunimą yra gynybos problemos, reikia įrodyti, kad galima gintis tame lygyje ir žaisti kaip įmanoma geriau. Manau, kad to laiko bus tam įrodyti“, – apie lūkesčius 22-ejų krepšininkas.
Šansą prasibrauti į pagrindinę rinktinę gynėjas turėjo ir praėjusiais metais, tiesa, tąsyk jam to padaryti nepavyko – krepšininko nacionalinės komandos vasara baigėsi ties rezervinės komandos kovomis.
Vis dėlto šį kartą pats Augustas tikisi, kad viskas bus kitaip.
Gynėjas šiemet NCAA pirmenybėse sužaidė savo proveržio sezoną. Atstovaudamas „Saint Mary’s Gaels“ komandai jis tapo WCC atkrintamųjų varžybų naudingiausiu žaidėju, o vidutiniškai per dvikovą lietuvis įmedavo po 12,4 taško, atlikdavo po 5,3 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 3,3 kamuolio.
„Esu labai patenkintas šiuo sezonu. Geriau net nebūčiau pagalvojęs, jaučiuosi patobulėjęs ir laukiu, kada galėsiu viską įrodyti čia. Manau, kad tas sezonas man padėjo.
Nemažai dirbau (ties tritaškiais metimais). Jaučiuosi tikrai gerai pasitikintis metimu.
Atėjo daugiau patirties, geriau jaučiuosi valdydamas komandą, viskas po truputį. Reikėjo tokio sezono, kuriame turėjau svarbų vaidmenį ir manau, kad man tai padėjo“, – pridūrė jis.
Krepšininkas pridūrė, kad šiuo metu jis yra ramus dėl ateities – jis pasiruošęs kitame sezone užbaigti savo ketvirtuosius studijų metus tame pačiame universistete.
Vis dėlto po studijų gynėjas neatmeta galimybės sugrįžti į Vilniaus „Ryto“ ekipą, iš kurios prieš trejus metus jis pakėlė sparnus į kitą Atlanto pusę.
„Žinoma, kad matyčiau (savo ateitį „Ryte“), anksti kažką sakyti, bet tai tikrai yra įmanoma, žiūrėsime kitais metais“, – samprotavo A.Marčiulionis.
Rezervinės Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sąrašas:
Gynėjai: Augustas Marčiulionis, Marius Valinskas, Ignas Sargiūnas, Laurynas Beliauskas, Liutauras Lelevičius, Arnas Velička.
Puolėjai: Martynas Arlauskas, Lukas Kreišmontas, Paulius Danusevičius, Rytis Petraitis, Eimantas Bendžius, Ąžuolas Tubelis, Einaras Tubutis, Dovydas Romančenko.
Vidurio puolėjai: Marekas Blaževičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.