LKL ir jos vadovus keiksmažodžiais apdalinę „Ryto“ aršiausi sirgaliai piktinasi: „Baudų situacija darosi absurdiška“

Vilniaus „Ryto“ klubo gausiausia sirgalių grupė „B Tribūna“ paviešino savo feisbuko puslapyje poziciją dėl tik ką pasibaigusios LKL pusfinalio serijos tarp „Ryto“ ir sostinės „Wolves“ klubų. LKL vicečempionas „Rytas“ įveikė kitą Vilniaus klubą bendru rezultatu 3:2.

„B Tribūna“ sirgalių organizacija.<br>V.Skaraičio nuotr.
„B Tribūna“ sirgalių organizacija.<br>V.Skaraičio nuotr.
„B Tribūna“ sirgalių organizacija.<br>V.Skaraičio nuotr.
„B Tribūna“ sirgalių organizacija.<br>V.Skaraičio nuotr.
„B Tribūna“ sirgalių organizacija.<br>ELTA/D.Labučio nuotr.
„B Tribūna“ sirgalių organizacija.<br>ELTA/D.Labučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 4, 2024, 10:56 PM

„Ryto“ sirgaliai rengiasi LKl finalo akistatoms su Kauno „Žalgiriu“, tačiau piktinasi dėl LKL požiūrio į juos, į  jų skanduotes ir dėl keiksmų gaunamų baudų.

„B Tribūna“ postas feisbuke:

„Atėjo metas apibendrinti visą šią seriją prieš klubą be miesto. Palaikymo prasme visi susitikimai buvo panašiame lygyje, tiesa skirtingose arenos lokacijose. Tikri emociniai amerikietiški kalneliai – nuo euforijos triuškinant bejėgį varžovą iki nevilties, stebint kovingumo trūkumą atsiliekant.

Viskas gerai, kas gerai baigiasi. Turbūt taip galime apibūdinti seriją iš savo perspektyvos. Atrodė, kad viskas visada buvo mūsų pačių rankose – ar žengdavome į aikštę nesusitvarkę su galvomis, ar ateidavome pasiruošę varžovui nudirti paskutinį kailį.

Lankomumas. Daug diskusijų kėlė bendras vilniečių susidomėjimas šia pusfinalio serija. Lankomumas yra įdirbio rezultatas. Su fanais reikia nuolat dirbti, prisipratinti ateiti į areną. Mūsų klubui žaidžiant didesnėje arenoje tik atkarpomis trūksta nuoseklumo prisijaukinant tą žiūrovą.

Kitas aspektas – į kiekvienas rungtynes pirkti bilietą yra brangu. Visus mačus centrinėje komandą palaikyti norėjęs žiūrovas turėjo pakloti bent 150€. O tai yra tiek pat, kiek kainuoja pigiausias abonementas. Žinoma, didžiąją dalį žiūrovų galėtų sudaryti abonementų turėtojai, bet „Rytas“ jų gali parduoti tik ~1000.

Manome, kad tai yra didžiausias potencialas mūsų klubo lankomumui, tačiau aplinkybės to daryti šiuo metu neleidžia.

Baudos. Baudų situacija iš LKL pusės darosi absurdiška. Baudžiama už bet ir bet kaip. Turbūt automatiškai dar prieš rungtynes paskaičiuojama, kiek „B Tribūna“ sudainuos kokių skanduočių ir kiek eurų iš „Ryto“ galės pasiimti LKL’as.

Jei pamenate, mūsų rungtynių su „Žalgiriu“ boikoto metu viena iš keliamų sąlygų buvo baudų už keiksmažodžius panaikinimas. Buvome pasirašę susitarimą su R. Milašiumi dėl riboto keiksmažodžiu skaičiaus rungtynėse, už kuriuos nebus baudžiama.

Kad ir kaip tai nepatiko tuomečiams LKL’o darbuotojams, susitarimas veikė. Tačiau LKL’o darbuotojai, neapsikentę supermamyčių laiškų dėl to, jog dėl „B Tribūnos“ negali atsivesti vaikų į rungtynes, nusprendė susitarimą atšaukti.

Ir baudas pradėtos dalinti ne tik už keiksmažodžius, bet ir įžeidimus. Įdomu kiek žmonių turi pradėti įžeidinėti varžovų komandą, kad susilauktų baudų iš LKL. Ar užtenka pasiklausyti, ką dainuojame mes?

Raginame lygą po sezono paviešinti kiekvienam klubui skirtų baudų kiekį ir manome, kad šis mūsų klausimas bus atsakytas. Baudos net nebeviešinamos, nes bijoma sulaukti visuomenės reakcijos.

„F...ck you LKL“, „f...ck you Liumiene“, „f...ck you Milašiau“, keiksmažodžiai ir pyro liesis laisvai, laukite dar vienos porcijos laiškų iš savo taip mylimų supertėvelių.

„Ryto“ pozicija. Įdomu stebėti, kaip skirtingai vertinami klubai, disponuojantys panašiomis lėšomis. „Rytui“ pralaimėjimas būtų reiškęs visišką tragediją, tuo tarpu sabakos mato tai kaip pergalę.

Visą seriją aikštėje matėme daug aistros, emocijų – jautėme, kad žaidėjams pergalė reiškė ne ką mažiau nei mums. Dėl to nepaprastai smagu, kad kartu su komanda esame tame pačiame puslapyje ir kaunamės dėl tų pačių dalykų.

Aukščiausius tikslus komandai kelsime ir finale. Į pirmąją finalo išvyką kviečiame registruotis ir tave. Su tokia aistra, kurią demonstravome pusfinalyje, mes galime pasiekti viską, tad nedvejok ir junkis prie mūsų 314/315 sektoriai priešų arenoje. Pasieksim pergalę visi!“ – parašė savo poste „B Tribūna“.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.