Iš A. Trinchieri lūpų – įspėjimas „Rytui“: užsiminė apie neįprastą vaizdą treniruotėse K. Evansui skyrė jautrius žodžius

2024 m. birželio 4 d. 11:36
Lrytas.lt
Kauno „Žalgirio“ ekipa ruošiasi Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) titulo gynybai. Vietą pirmenybių finale Andrea Trinchieri auklėtiniai išsikovojo dar kiek daugiau nei prieš savaitę, tačiau savo varžovus kauniečiai sužinojo tik praėjusį savaitgalį.
Daugiau nuotraukų (8)
Šalies čempionato finale lauks tikra Lietuvos krepšinio klasika – „Žalgiriui“ į atlapus sieks kibti principinis varžovas Vilniaus „Rytas“.
Primename, kad („Betsafe-LKL“) pusfinalyje „Ryto“ krepšininkai tik po dramatiškos serijos 3:2 palaužė to paties miesto „Wolves“ klubą.
Tuo metu „Žalgirio“ kelias buvo kiek trumpesnis ir paprastesnis – kauniečiai „sausu“ rezultatu 3:0 pranoko Panevėžio „Lietkabelį“. Vis dėlto šis trumpesnis ir paprastesnis kelias neapsiėjo be netekčių – į A.Trinchieri kareivines vėl įsisupo traumų virusas.
Trečiose pusfinalio serijos rungtynėse šiurpią kelio traumą patyrė komandos lyderis Keenanas Evansas, nemalonumų sulaukė ir Latvijos rinktinės aukštaūgis Rolandas Šmitas, kuriam lūžo pirštas.
„Sveiki atvykę į LKLasiko. Tai – finalinė serija su principiniu varžovu. Ji startuos trečiadienį. Prieš rungtynes girdžiu daug triukšmo apie tai – kad mes žaisime be K.Evanso, kad dėl traumos iškrito R.Šmitas ir Arnas Butkevičius... Vis dėlto aš turiu privilegiją rengti treniruotes ir jose aš pamačiau kitą ugnį savo žaidėjų akyse.
Suprantu, kad žaidžiant be K.Evanso „Rytas“ turi galimybę, bet ją turime ir mes. Mano komanda per kelias dienas pakilo visuose aspektuose. Būsiu atviras, Keenanas yra nepakeičiamas, net nebandysime jo pakeisti.
Tai gali padaryti tik „Žalgirio“ arena. Tu laimi reguliarųjį sezoną vien dėl to, kad turėtum namų aikštės pranašumą. Paprašiau visų žaidėjų, kad jie pakeltų savo lygį. Komanda yra tarsi tortas, šiuo metu mums trūksta vieno gabaliuko, nenoriu šį tarpą užpildyti kuriuo nors žaidėju, noriu, kad kiekvienas žaidėjas būtų savo gabaliuku ir sirgaliai mus stumtų aukščiau savo limitų“, – prieš seriją kalbėjo A.Trinchieri.
„Žalgiris“ ir „Rytas“ Lietuvos krepšinio pirmenybių finale kovėsi ir praėjusiais metais. Tąsyk sirgaliai išvydo aukščiausio lygio dramą, kurioje „Žalgiris“ savo varžovus palaužė tik po paskutiniųjų serijos rungtynių Kaune.
Šių metų „Betsafe-LKL“ finalo serija iki trijų pergalių startuos trečiadienį Kaune. Šių rungtynių eigą galėsite sekti lrytas.lt naujienų portale.
– Kokia konkreti R.Šmito ir A.Butkevičiaus situacija prieš šį finalą? – buvo paklaustas A.Trinchieri.
– Pamatysime rytoj.
– Kaip panaudojote šią pertrauką be rungtynių?
– Tai, kas nutiko su K.Evansu, buvo smūgis ir trenerių štabui, ir komandai. Tai buvo emocinis smūgis. Tokie dalykai gali mus išskirti arba suvienyti. Tai buvo labai liūdna akimirka, mačiau, kaip verkė jo komandos draugai, bet Keenanas buvo pirmasis, kuris visus nuramino ir pasakė, kad viskas bus gerai. Taip jis parodė savo stiprybę.
Daviau komandai laisvadienį, o kai grįžome į treniruotes pamačiau visai kitą liepsną. Gavome smūgį, bet dėl Keenano norime atsakyti dar stipriau.
– Kokį įspūdį paliko „Ryto“ ir „Wolves“ serija?
– Permaininga kova. Abi komandos turėjo ir gerų, ir blogų rungtynių, „Rytas“ laimėjo šią seriją, nes lemiamame mače buvo stabilesni. „Wolves“ komanda dėl traumų neteko J.Tayloro ir G.Brookso. Jiems pritrūko kelių sėkmingesnių atkarpų, kad patektų į finalą.
– Įprastai tokiuose derbiuose („Žalgiris“ prieš „Rytą“) netrūksta emocijų, kur brauksite raudonas linijas?
– Ką turite omenyje?
– Įvairias provokacijas, provokacinę kalbą...
– Neužsiimsime tuo. Turime šokti aukščiau, statyti geresnes užtvaras, bėgti greičiau. Nesu didelis (provokacijų) sirgalius. Nes kai tu tą darai, kas gali laukti toliau?
– Tai ne pirmas kartas, kai žaisite prieš „Rytą“. Ką labiausiai akcentuojate žaidėjams?
– „Rytas“ turi savo sistemą, jei jiems leisi daryti viską, ką jie suplanavę, jie bus geri, jei tai stabdysime, jie ims strigti, kai ši komanda dega pasitikėjimu, tampa sunku ją sulaikyti.
– Koks buvo jūsų pokalbis su K.Evansu po operacijos?
– Visų pirmą reikia jį gerbti ne tik kaip žaidėją, bet ir kaip žmogų, tai, kas jam nutiko, sudaužė mano širdį. Jis turėjo nuostabų sezoną, žaidė su puikia energija ir paskui tai nutiko. Kaip jis ir sakė, tai yra neteisinga. Žinau, jas jis dabar yra savame „skliaute“ ir bando išgyventi šią situciją.
Pasakiau jam, kad vienintelis žmogus, kuris gali su tuo susitvarkyti, tai yra tik jis pats. Taip pat nusiunčiau jam itališkų ledų.
– Minėjote apie A.Butkevičiaus ir R.Šmito situaciją. Ar visi kiti žaidėjai yra sveiki?
– Taip.
– Ar šią finalo seriją norite skirti K.Evansui?
– Akivaizdu, kad mūsų mintys bus su juo, o geriausia, kas gali nutikti, tai yra laimėti šį titulą dėl jo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.