„Ryto“ treneris G. Žibėnas įsitikinęs, kad LKL finale „Žalgiris“ be K. Evanso žais kitaip: „Turėjo devynias dienas persigrupuoti“

2024 m. birželio 4 d. 17:28
Lrytas.lt
Video
Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) trečiadienį startuoja finalo serija, kurioje lyg „El Clasico“ – ir vėl kaunasi Kauno „Žalgiris“ su Vilniaus „Ryto“ ekipa.
Daugiau nuotraukų (1)
Vilniečių ekipos vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas mano, kad Kauno klubas turėjo pakankamai laiko, kad sugebėtų perorientuoti ekipos žaidimą gavus traumai vienam iš lyderių Keenanui Evansui. Pusfinalyje amerikietis gavo kelio traumą ir jau yra operuotas.
„Žalgiris“ dabar turėjo devynias dienas persigrupuoti. Kažkiek dabar skirsis jų žaidėjų vaidmenys lemiamais dvikovos momentais. Kas anksčiau buvo skirta K.Evansui, dabar kiti žaidėjai turės pasidalinti tarpusavyje ir tam mes turime būti pasirengę, – prieš LKL finalo seriją akcentavo vilniečių strategas G.Žibėnas. – Taip pat manome, kad bus kažkokių pokyčių tiek gynyboje, tiek puolime, tad turime būti tam pasiruošę ir kaip galima geriau reaguoti į tai rungtynių metu.“
„Žalgiris“ savo seriją LKL pusfinalyje baigė sausu rezultatu prieš Panevėžio „Lietkabelį“ 3:0 ir turėjo net devynias dienas pasirengimui, o „Rytas“ savo pusfinalio seriją užbaigė tik šeštadienį, įveikęs sostinės „Wolves“ tik po penkto serijos mačo 3:2.
Ar turės įtakos „Rytui“ tokia ilga pusfinalio serija – bus daugiau naudos ar žalos?
„Žalos ar naudos – tai klausimas individualiai kiekvienam žaidėjui ar komandai. Mes žiūrime iš savo pusės, kad dvi dienos pasiruošti vienam varžovui yra optimalus laikas. Išnaudojome gerai ir laisvą dieną, ir pastarąsias dvi dienas, kurios buvo skirtos pasiruošimui.
Kaip ir sakiau, turime būti pasiruošę pokyčiams, kurie natūraliai atsiras „Žalgirio“ pusėje. Aišku, žaidybinis ritmas yra mūsų pusėje, bet čia jau yra finalas – serija prasidės 0:0, o mes žaidžiame prieš elitinę komandą“, – aiškino G.Žibėnas.
Kalbėdamas apie savo žaidėju fizinį pasirengimą, „Ryto“ strategas paminėjo, kad didelių bėdų ekipoje su traumomis nėra.
„Jei kažkas ir turi mikrotraumų, jų tikrai neakcentuos, tikrai aukosis dėl komandos, nes tokio finalo tikrai niekas nenorės praleisti.
Tiek pas mus komandoje, tiek pas varžovus. Ne kasdien juk žaidi finalus ir visi žaidėjai su didesniais ar mažesniais skausmais bus pasiruošę kovai“, – konstatavo treneris.
Pirmoji LKL finalo akistata serijoje iki trijų laimėjimų prasidės trečiadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje 18.50 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.