M. Normanto svarbą išskyręs G. Radzevičius: „Jis parodė didelius kiaušinius“

Po dramatiškos ir intensyvios Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalio kovos – Viniaus „Rytas“ iš balos išlipo sausi ir žais didžiajame „Betsafe-LKL“ finale. Giedriaus Žibėno auklėtiniai pusfinalio seriją prieš Vilniaus „Wolves“ laimėjo 3–2 ir didžiajame pirmenybių finale darkart dėl titulo kausis prieš čempionų vardą ginantį Kauno „Žalgirį“.

Gytis Radzevičius<br>T.Bauro nuotr.
Gytis Radzevičius<br>T.Bauro nuotr.
Rungtynių akimirka<br>T.Bauro nuotr.
Rungtynių akimirka<br>T.Bauro nuotr.
Margiris Normantas<br>T.Bauro nuotr.
Margiris Normantas<br>T.Bauro nuotr.
 Vilniaus „Ryto“ fanai<br>T.Bauro nuotr.
 Vilniaus „Ryto“ fanai<br>T.Bauro nuotr.
 Vilniaus „Ryto“ fanai<br> T.Bauro nuotr.
 Vilniaus „Ryto“ fanai<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Pijus Pacevičius

2024-06-01 21:46

Po rungtynių pakalbintas „Ryto“ puolėjas Gytis Radzevičius pirmiausia dėkojo savo komandos sirgaliams ir pabrėžė jų svarbą komandos žaidimui.

„Fanai mums duoda labai daug. Matome kas darosi tribūnose ir tikrai jaučiame juos. Kad ir kaip kartais būtų sunku, jie mus pakelia ir yra mūsų šeštas žaidėjas. Šioje serijoje, nors ir turėjome sąlyginių išvykų, bet iš esmės visas rungtynes žaidėme namie. Fanai tikrai prisidėjo prie tos atmosferos ir pergalės.“

Po pirmojo kėlinio „Wolves“ pirmavo 23:28 ir buvo patys perėmę pagrindinį „Ryto“ ginklą – atkovotus kamuolius puolime, kurių atkovojo 6. Apie tokio skaičiaus priežastis paklaustas G.Radzevičius to nesureikšmino ir teigė, kad kartais pritrūko koncentracijos, bet su tuo buvo greitai susitvarkyta.

„Kartais pritrūko koncentracijos, kamuoliai buvo tolimi, kur tikėjomės, kad jie atšoks arčiau. Bet to nesureikšminu, pirmajame kėlinyje jie atkovojo 6 kamuolius puolime, bet paskui su tuo susitvarkėme ir nebeleidome jiems kartoti antrų šansų.“

„Rytas“ finalo kovas pradės birželio 5 d., kuomet vilniečiai svečiuosis Kaune. Primename, kad „Betsafe-LKL“ finale taip pat bus kaunamasi serijoje iki 3 pergalių.

– Antrajame kėlinyje atrodė, kad į aikštę žengėte su visiškai kitokiu intensyvumu. Patys laimėjote kovą dėl atšokusių kamuolių puolime 5:1, vienu metu laimėjote atkarpą 10:0. Kas pasikeitė ir dėl ko į antrą kėlinį išėjote visiškai kitokie? – paklausėme G.Radzevičiaus.

– Nesakyčiau, kad žaidėme prastai nuo pirmo kėlinio, buvome agresyvūs, stengėmės nuo pradžių. Galbūt kažkiek nesukrito metimai, per galvą duodavo neatkovoti kamuoliai gynyboje. Paskui apsitvarkėme tuos dalykus, pradėjome žaisti savo žaidimą ir buvo visai kitas vaizdas.

– Kalbant apie pataikymą, „Wolves“ visiškai nepataikė mestų tritaškių, ypač pirmoje mačo dalyje, kai pataikymas buvo 1 iš 12. Kiek prie to prisidėjo gera jūsų gynyba ir kiek tai įtakojo sėkmė?

– Svarbiausia buvo gynyba, nes kai ginamės agresyviai nuo atakos pradžios, jie išnaudoja daugiau jėgų ir tuos metimus mesti tampa sudėtingiau. Praeitose rungtynėse mes nerodėme didelės agresijos gynyboje, dėl ko jie ir sumetė 15 iš 24 tritaškius.

Kai meti nepavargęs, pataikyti yra žymiai lengviau. Kai esi priverstas dirbti dėl metimo, jį pataikyti iškart yra žymiai sunkiau. Manau, kad jų pataikymas buvo prastas mūsų gynybos dėka.

– Visos serijos metu strigo puldamas prieš aukštesnius gynėjus, Jeffery Taylorą, Tre‘Shawną Thurmaną. Šiandien vėl matėme tokią gynybinę strategiją, bet Marcusas buvo visiškai kitoks. Ar tam daugiau įtakos turėjo psichologija, ar jis tiesiog prie to prisitaikė?

– Nepasakyčiau, kad psichologija. Jis yra labai geras žaidėjas, jeigu jam kažkas nepasiseka, žinome, kad jis vis tiek iššaus ir patemps mus lemiamais momentais. Nereikia sureikšminti kiekvieno žaidėjo asmeninių skaičių, svarbiausias yra komandinis rezultatas. Galbūt jam serija ir buvo sunkesnė, bet lemiamose rungtynėse jis įrodė, koks yra geras žaidėjas.

– Kalbėjai apie tai, kad nereiktų sureikšminti asmeninių skaičių, bet šiandien Regimantas Miniotas dominavo ir sužaidė geriausias sezono rungtynes. Ar ant jo nebuvo dedamas svarbus akcentas, ar kažkur tiesiog pritrūko koncentracijos ginantis prieš jį?

– Akcentas buvo, kaip ir visose rungtynėse. Žinome jų žaidėjus, kaip nuluptus. Galbūt tiesiog kartais gaudavosi, kad nuo jo nueidavome į pagalbą, prie metančio žmogaus, kas leisdavo jam kovoti kamuolius puolime ir kartoti metimus. Natūralu, kad neuždarysi visų žaidėjų, kažkas turi iššauti, šiandien tai buvo jis, bet pergalė mūsų, tad dėl to nepergyvename.

– Po ketvirtųjų serijos rungtynių Giedrius Žibėnas kalbėjo, kad jums trūko pavyzdžio aikštėje. Jūsų kapitonas Margiris Normantas šiandien vėl nežaidė gerų rungtynių puolime, bet ketvirtajame kėlinyje įmetė labai svarbų tritaškį. Kiek jums svarbus yra Margirio pavyzdys aikštelėje?

– Labai svarbus. Dažnai nuo kapitono emocijų komanda užsikuria. Natūralu, kad jis negali iššsimušti iš tokių rungtynių ir, nors jam nesukrito metimai, bet gynyboje jis atidavė visą save. Kai atiduodi visą save, nusipelnai tų metimų. Jis parodė didelius kiaušinius ir įmetė tą tritaškį.

– Visos serijos metu matėme daug provokacijų iš abiejų pusių. Nors ir atrodytų ir be to motyvacijos netrūko, bet kiek papildomai pridėjo tie dalykai?

– Natūralu, kad prideda. Žinoma, serija dėl patekimo į finalą, daug ažiotažo, komandos iš to pačio miesto, tai jos tikrai netrūko, bet viskas prasideda nuo emocijų. Kažkur vienas žaidėjas kažką pasako, kažkur kitas, taip viskas rutuliojasi ir taip gaunasi tas trashtalkas (liet. nešvarios kalbos). Kiekviena komanda nori laimėti ir būdų tą padaryti yra visokių. Tai yra tiesiog emocijos.

– Trumpas žvilgsnis į finalą. „Žalgiris“ į seriją ateina be savo lyderio Keenano Evanso, taip pat Rolandas Šmitas turi problemų šioje sezono dalyje. Kiek tai didina jūsų šansus kovoti su „Žalgiriu“ ir su kokiu nusiteikimu ateisite į finalą?

– Šiuo metu apie finalą galvoti dar nesinori, koncentracija dar tikrai nėra ten. Buvome susikoncentravę į šią seriją ir nenorėjo žiūrėti toli. Pradėjus per anksti žiūrėti į finalą, dažnai ten nežaidžiama. Žiūrėsime, serijoje dabar yra 0–0 ir nesvarbu kas pas juos žais, ar nežais, viskas mūsų rankose.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.