Vis labiau kaistančiame Vilniaus derbyje G. Radzevičius aistrų galo nemato: „Kas kam gerklę perkąs“

2024 m. gegužės 30 d. 08:02
Interviu
Kol vienas Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalis jau pasibaigė, kitas artėja atomazgos link – Vilniaus „Rytas“ pirmadienį triumfavo 86:78 prieš sostinės „Wolves Twinsbet“. Serijoje iki trijų pergalių „Rytas“ išsiveržė į priekį 2:1, o ketvirtadienį bandys iškovoti kelialapį į „Betsafe-LKL“ finalą, kuriame laukia Kauno „Žalgiris“.
Daugiau nuotraukų (5)
Verta paminėti, kad antrąsias serijos rungtynes „vilkai“ pralaimėjo net 38 taškų skirtumu. Nors jiems ir vėl nepavyko laimėti, aikštėje atrodė žymiai geriau, o tai puikiai vaizduoja rezultatas. Tiesa, „vilkai“ tada buvo ne tik sutriuškinti, bet ir išvadinti apsisisiojusiais bei apsiverkusiais. Tokie pasisakymai atėjo iš „Ryto“ žaidėjo Gyčio Radzevičiaus lūpų, tačiau kaip jis pats teigia, asmeniškumų kelyje į „Betsafe-LKL“ finalą neieško.
„Nežinau, ar tai asmeniškumai, ar ne. Vyksta kova, kalbėjau po susistumdymo, aikštelėje jokių autoritetų nėra. Kai žaidi krepšinį, nori už komandą viską atiduoti ir nežiūri, gerai sutari ar ne. Kas kam gerklę perkąs“, – kalbėjo G. Radzevičius.
Lietuvis trečiosiose serijos rungtynėse per 29 minutes surinko 15 taškų, atkovojo 2, bet prarado 3 kamuolius bei vieną kartą prasižengė. Jis taip pat „Ryto“ fanus pradžiugino įspūdingu dėjimu per Christianą Mekowulu.
Ketvirtosios pusfinalio serijos rungtynės bus žaidžiamos ketvirtadienį, 18 val. 50 min.
– Po triuškinamo „Wolves Twinsbet“ pralaimėjimo turėjote tikėtis jų reakcijos. Kokius pakeitimus savo žaidimo plane atlikote? – po pirmadienio pergalės lrytas.lt paklausė G.Radzevičiaus.
– Plano jokio per daug nebuvo. Aišku, kaip visada, po kiekvienų rungtynių, darome klaidas, tai bandėme jas ištaisyti, matėme, kur strigome. Žinoma, tikėjomės iš jų kitokios reakcijos, nes jie tikrai blogai žaidė. Iš jų ta reakcija buvo, vėlgi, natūralu, kad po tokių triuškinamų pergalių ateina emocinis kritimas, to neišvengėme, bet džiaugiuosi, kad po dviejų kelinių išėjome į aikštę kitokie ir laimėjome.
– Jūsų pirmoji pusė buvo rekordiškai nerezultatyvi, pelnėte 39 taškus – mažiausiai šiame sezone. Kaip ir kur patobulėjo „vilkų“ komandos gynybą po praėjusių rungtynių?
– Jie išanalizavo mus ir neleido lengvai kamuolio priimti, buvo kietesni, fiziškesni ir tas mus išmušė iš vėžių. Mes to tikėjomės, nes kiekviena komanda, po pralaimėjimo 40 taškų skirtumu, turi sureaguoti kitaip“.
– Kaip ir antrosiose, taip ir trečiosiose serijos rungtynėse trečiasis kėlinys tapo kertiniu, jame laimėjote atkarpą 20:4 ir nebeleidote varžovams priartėti. Ką tokio rūbinėje trenerių štabas ar kapitonas pasako, kad po ilgosios pertraukos į aikštę išeinate norėdami pergalės dar daugiau?
– Nieko, per ilgąją pertrauką pasiderinome žaidimą, kur klydome. Aš manau, kad kiekvienas iš mūsų, kai yra minusas po dviejų kėlinių, labiau užsimotyvavęs išeina ir dirba dėl komandos. Kai mes kartu, mus labai sunku sustabdyti.
– Rasheedas Sulaimonas žaidė puolime praktiškai vienas, surinko 32 taškus, bet varžybų gale gavo traumą ir nežinia ar galės žaisti kitose rungtynėse. Kaip manote, ar „vilkai“ dar turi šansų pakovoti prieš jus ir be R.Sulaimono?
– Nežinau, nežinau kas jam nutiko, nereikia galvoti, kad iškrito ar neiškrito. Reikia galvoti, kad jis žais ir paprasčiausiai ruošis kitoms rungtynėms. Mes šių dalykų nekontroliuojame, todėl reikia ruoštis taip, lyg jis žaistų.
– Ar nemanote, kad be R.Sulaimono „Wolves Twinsbet“ šansai stipriai sumažėja?
– Kad jis ir iškrenta, aikštelėje nebūsime 4 prieš 5, į jo vietą kas nors atsistos ir vėl žaisime 5 prieš 5. Kartais, kai kas nors iškrenta, kitam vieta atsiranda, išeina, kiečiau žaidžia. Nereikia į tuos dalykus žiūrėti, rūpintis savo daržu.
– Šiose rungtynėse žiūrovų skaičius buvo mažiausias per visą jūsų pusfinalio seriją, bet jie, kaip visada, buvo nuostabūs. Kokią rolę jie žaidžia šioje serijoje, kai varžovas yra toks nekenčiamas?
– Visi supranta jų svarbą mums. Su jų užsikūrimu tikrai mums energijos įpučia. Po kiekvieno sėkmingo epizodo jie užsikuria dar labiau ir įpučia mums pasitikėjimo. Jaučiame stiprų palaikymą, ačiū jiems už tai.
– Kiek svarbu bus kitose rungtynėse neprarasti fokuso ir į rungtynes išeiti taip, lyg serijoje pralaiminėtumėte 0:1?
– Fokusas bus svarbiausias. Negalime pagalvoti, nes jei pagalvosime, kad laimėjome, būsime greitai nubausti. Nebuvo panikos po pirmųjų rungtynių, neturime dėl ko džiaugtis ir dabar. Serija dar nesibaigė ir kol nebus skaičiuko „3“, tol nebūsime ramūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.