E. Atamanui laurus atidavęs K. Sloukas: „Be jo mes nebūtumėme ten, kur esame dabar“

2024 m. gegužės 27 d. 09:51
Video
Atėnų „Panathinaikos“ vedlys Kostas Sloukas tapo Eurolygos čempionu su trečia skirtinga komanda, o po mačo krepšininkas nukėlė kepurę prieš vyriausiąjį trenerį Erginą Atamaną ir nušvietė jausmą laimėti trofėjų po to, kai jis pernai Kaune prametė pergalingą metimą prieš tuos pačius Madrido „Real“ krepšininkus.
Daugiau nuotraukų (6)
34-erių graikas didžiajame Eurolygos finale per 25 minutes aikštelėje į Madrido „Real“ krepšį sukratė 24 taškus (2/2 dvit., 4/4 trit., 8/9 baud.), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 7 pražangas ir mačą baigė su 31 naudingumo balu, o „Panathinaikos“ 85:70 įveikė Madrido „Real“ ir į Atėnus po 13 metų pertraukos sugrąžino Eurolygos titulą.
Krepšininkas dėl tokio pasirodymo buvo pripažintas naudingiausiu Eurolygos finalo ketverto žaidėju, o toks apdovanojimas – pirmasis K.Slouko karjeroje.
Vos prasidėjus spaudos konferencijai K.Sloukas nukėlė kepurę prieš E.Atamaną.
„Turiu pasakyti kelis žodžius apie šį vyruką, kuris yra šalia manęs (E.Atamanas – red.) – jis manimi pasitikėjo nuo pat pirmos dienos, o aš pasitikėjau juo. Turime tarpusavio pagarbą, turime neįtikėtiną komunikaciją ir bendradarbiavimą. Esu labai laimingas dėl jo.
Nuo pat pirmosios dienos, kai jis atvyko, Erginas „Panathinaikos“ sirgaliams sakė, kad jie eitų pirkti bilietus į Eurolygos finalo ketvertą... o kas dabar jam gali kažką pasakyti? Niekas. Aš esu labai laimingas dėl Ergino, klubo ir komandos draugų. Tai yra istorinis sezonas. Mes laimėjome 15 taškų skirtumu pusfinalyje, 15 taškų pranašumu laimėjome ir finalą. Mes – Eurolygos čempionai ir mes to nusipelnėme 100 procentų“, – kalbėjo „Panathinaikos“ gynėjas.
Primename, kad K.Sloukas Eurolygos titulą laimėjo ir su Stambulo „Fenerbahce“, ir su Pirėjo „Olympiakos“ klubais, tad jis tapo vienu iš nedaugelio, laimėjusiu Eurolygos čempionų taurę su trimis skirtingomis komandomis.
Pernai K.Sloukas prametė lemiamą ir pergalingą metimą Kaune, kuris būtų padėjęs jam iškovoti dar vieną Eurolygos trofėjų.
Ar jis tikėjosi, kad kitąmet kels titulą su „Panathinaikos“ komanda ir „žaliųjų“ sirgaliai skanduos jo vardą ir pavardę?
„Ne, ne. Pernai metai yra pernai metai. Aš buvau su kita komanda, buvo blogas momentas. Šįmet mes kentėjome labai daug, bet mes tikėjome vieni kitais. „Panathinaikos“ yra mano šeima, nes mes kenčiame kartu ir esame kartu ilgą laiką treniruotėse, kelionėse, vaizdo peržiūrose...
Aš esu labai laimingas, kad mums 12 metų nežaidė finalo ketverte ir 13 metų nelaimėjo titulo... mes sugrįžome ir padarėme neįtikėtiną dalyką Berlyne“, – dėstė K.Sloukas.
„Panathinaikos“ šį sezoną pradėjo su praktiškai nauja sudėtimi, o K.Sloukas, paklaustas apie tai, ar po šio titulo su juo ir E.Atamanu užsikurs „Pao“ dinastija, krepšininkas vėl kreipė žvilgsnius į trenerį.
„Žinote, jis (E.Atamanas) yra tas vyrukas, kuris gali sustatyti komandą. Prieš kelerius metus jis perėmė Stambulo „Anadolu Efes“ vairą, pakėlė komandą iš Eurolygos dugno ir su komanda dukart laimėjo Eurolygos titulą.
Jis dabar perėmė komandą, kuri praėjusiame sezone rikiavosi 17 vietoje ir per vienerius metus padarė taip, kad „Panathinaikos“ taptų Eurolygos čempionais. Pasikartosiu – kas dabar gali kažką blogo pasakyti apie Erginą? Niekas.
Jis yra pagrindinė priežastis, kodėl aš esu „Panathinaikos“ klube, jis buvo pirmas žmogus, kuris patikėjo svajone ir mes dabar galime parodyti, kokia ta mūsų svajonė buvo“, – aiškino K.Sloukas.
Ar K.Sloukas tikėjo, kad komanda taip greitai susilipdys ir iškovos Eurolygos čempionų vardą?
„Aš vėl kalbėsiu apie Erginą (šypsosi – red.). Nuo pat pirmosios dienos jis sakė, kad pirkite bilietus į Eurolygos finalo ketvertą... ne dėl to, kad jis nori žaisti psichologinius žaidimus, bet dėl to, nes tiki savimi, savo darbu ir jis jau tai padarė praeityje bei kartu tikėjo, kad šįmet galime padaryti tą patį.
Žinoma, kad mes nesitikėjome, kad pirmame sezone laimėsime titulą, bet mes žinojome, jog mes turime didelę jėgą, norą sunkiai dirbti ir galimybę būti finalo ketverte.
Jeigu atvirai, mes labai daug kentėjome ketvirtfinalio serijoje prieš Tel Avivo „Maccabi“, nes mes buvome prispausti prie sienos, bet mes parodėme savo charakterį... bet mes esame čia ir mes nusipelnome būti geriausia komanda Europoje bei švęsti šį pasiekimą“, – atviravo K.Sloukas.
„E.Atamanas – yra komandos lyderis. Kodėl? Nes jis pasitiki žaidėjais, jis žino, ką žaidėjai gali padaryti aikštelėje ir jis palieką jiems vietos žaisti savo žaidimą. Aš žinau, kad pusfinalyje nežaidžiau gerai, bet mes šeštadienį pasišnekėjome ir išsiaiškinome, jog viskas kryps į gerąją pusę ir mes laimėsime.
Visi žinote, kad aš buvau patyręs traumą, dėl kurios buvau iškritęs 10 dienų. Aš bandžiau po truputį grįžti į aikštelę. Bet Erginas žino, ką galiu padaryti aš, ką gali padaryti Kendrickas Nunnas, ką gali padaryti visi žaidėjai. Noriu darkart padėkoti Erginu, nes be jo mes tikriausiai nebūtumėme ten, kur esame dabar“, – pridūrė K.Sloukas.
Visa spaudos konferencija prasideda nuo 22:15 min.:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.