Apie K. Evanso traumą sužinojęs Šaras: „Čia yra tragedija, žiauru“ Specialiai lrytas.lt, Berlynas

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama komanda antrąkart jo karjeros metu Eurolygos finalo ketverto metu užėmė ketvirtąją vietą, o po Eurolygos mažojo finalo 48-erių strategas itin apgailestavo dėl Keenano Evanso traumos Kaune ir kartu bent jau kol kas šio sezono patekimą į Eurolygos finalo ketvertą vertina „šūdinai“.

 Šarūnas Jasikevičius<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 26, 2024, 8:39 PM, atnaujinta May 26, 2024, 9:30 PM

Šaro treniruojama Stambulo „Fenerbahce“ 84:87 krito prieš Georgios Bartzoko vadovaujamus Pirėjo „Olympiakos“ auklėtinius.

Trečiojo kėlinio pradžioje „Fenerbahce“ atsilikinėjo 13 taškų skirtumu (41:54), tačiau po to Šaro vyrai atkuto du kartus – prieš trečiojo kėlinio pabaigą 60:61 ir likus 2,5 minutės iki rungtnių pabaigos, kai du tritaškius įmetė Scottie Wilbekinas, po tritaškį pataikė Dyshawnas Pierre‘as ir Sertačas Šanli (84:87).

S.Šanli dar turėjo šansą išplėšti pratęsima ir pataikė tritaškį, tačiau po peržiūros paaiškėjo, kad centras per vėlai iš rankų išleido kamuolį ir „Fenerbahce“ galiausiai pralaimėjo. Beje, šiame mače graikų grandai tritaškius metė neįtikėtinu procentu (15/23, 65,2 proc.).

„Vijomės visas rungtynes... kai tik išimdavome savo solidžiausius žaidėjus... ir nepasivijome.

Šį vakarą buvome galbūt pernelyg naivūs, mes parodėme charakterį, trečias kėlinys buvo geras, bet mes nebuvome pakankamai stabilūs ir davėme lengvai „Olympiakos“ pelnyti taškus“, – apie mačą kalbėjo Š.Jasikevičius.

Šaras jau taip pat žinojo apie Keenano Evanso traumą atkrintamųjų mače prieš Kauno „Žalgirį“.

48-erių kauniečiui buvo skaudu išgirsti žinią apie „Žalgirio“ vedlio traumą.

„Sakė (apie K.Evanso traumą – red.)... stipriai labai. Man yra gaila jo. Mes visi žinome, koks tai yra žmogus, jis yra tikras profesionalas. Norisi, kad tokiems žmonėms sektųsi. Antra skaudi trauma... Čia yra tragedija, žiauru“, – žurnalistams sakė Šaras.

Nepaisant to, kad „Fenerbahce“ nepateko į finalą ir tenkinosi paguodos rungtynėmis, toks Turkijos klubo pasirodymas Eurolygos finalo ketverte Berlyne yra ketvirtas geriausias Eurolygos istorijoje.

Šaras taip pat „Fenerbahce“ pirmąkart nuo 2019 metų sugrąžino į Eurolygos finalo ketvertą, tačiau bent jau kol kas lietuvis šiuo pasiekimu nesididžiuoja.

„Dabar nėra, bet vasara bus smagu pažvelgti, dabar – absoliutus šūdas. Vasaros metu, kai kur nors sėdėsi, manau, kad būsi patenkintas tuo, ką padarei“, – baigė Šaras.

Lietuvis taip pat sureagavo ir į Scottie Wilbekino pasirodymą.

Gynėjas mažajame finale sumetė 16 taškų (1/4 dvit., 4/6 trit., 2/2 baud.), atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė ir atkovojo po 4 kamuolius bei sukaupė 24 naudingumo balus.

Vis dėlto krepšininkas buvo „tuščias“ pusfinalyje prieš Atėnų „Panathinaikos“ ir sužaidė prasčiausią mačą Eurolygos finalo ketvertų istorijoje, kuomet surinko 2 taškus (1/5 dvit., 0/5 trit., 4 klaid. ir – 9 naud. bal.).

Vis dėlto Šaras stojo mūru už savo auklėtinį.

„Jis nepadarė jokių išvadų (po pusfinalio – red.) – jis nepataikė į krepšį. Kokios čia jo problemos, jeigu žmogus nepataiko.

Jeigu tu visąlaik atidirbi profesionaliai, esi pasiruošęs aukotis dėl komandos... sužaidi blogas rungtynes – nėra problemų. Bet jeigu blogai elgiesi, nesiruoši teisingai... tada yra problemos.

Scottie yra žmogus. Jis su fantastišku nusiteikimu, fantastišku darbu sužaidė blogai. Aš jam dar labiau padėsiu, kad jis grįžtų ir žaistų tokias rungtynes, kokias žaidė šiandien. Jokių dvejonių nėra su Scottie“, – aiškino Šaras.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.