Ypatingą jausmą vėl patirsiantys „Real“ krepšininkai nedvejojo savo jėgomis, o „Olympiakos“ atstovams mažasis finalas bevertis Specialiai lrytas.lt, Berlynas

2024 m. gegužės 25 d. 09:34
Interviu
Madrido „Real“ trečią sezoną iš eilės žais didžiajame Eurolygos finale. Karališkojo klubo krepšininkai teigė, kad jie turės būti geresni, norėdami antrąkart iš eilės triumfuoti Eurolygoje ir kartu pažvelgė į veteranus, kurie yra arti karjeros pabaigos. Tuo tarpu „Olympiakos“ krepšininkai griaužė save dėl paleisto šanso ir teigė, kad visas dėmesys dabar bus nukreiptas į Graikijos pirmenybių atkrintamąsias.
Daugiau nuotraukų (4)
Antrajame Eurolygos pusfinalio mače ginklus surėmė Madrido „Real“ ir Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkai, kur pergalę 87:76 šventė karališkojo klubo atstovai.
Tai – trečias kartas iš eilės, kuomet „Real“ žais Eurolygos finale.
Prie šios pergalės itin svariai prisidėjo Mario Hezonja ir Walteris Tavaresas.
Kroatas per 33 minutes aikštelėje pelnė 12 taškų (1/1 dvit., 3/11 trit., 1/1 baud.), atkovojo 6 kamuolius ir rezultatyvumu nusileido tik Džananui Musai, kuris į „Olympiakos“ krepšį suleido 20 taškų.
Tuo tarpu prie Ispanijos sostinės komandos pergalės tiek rezultatyvumu, tiek puikia gynyba prisidėjo Walteris Tavaresas, kuris per 22,5 minutės pasižymėjo 9 taškais (3/3 dvit., 3/4 baud.) ir 4 atkovotais kamuoliais.
„Gynyba buvo svarbiausias dalykas rungtynėse prieš „Olympiakos“. Mes buvome patogioje pozicijoje ir dėl to galėjome nudegti. Mes žinojome, kad jų komanda turi gerą trenerį, geba žaisti labai gerai ir bet kuriuo rungtynių metu gali sugrįžti į mačą.
Tai – dar vienas finalas mums, kur būti yra ypatingas jausmas. Antra – sveikinimai „Panathinaikos“ pasiekus finalą. Aš manau, kad jie nusipelnė ten būti. Jie šiemet žaidė puikiai. Mes turėsime būti geresni nei šiandien, norėdami iškovoti titulą“, – po mačo žurnalistams kalbėjo vienas „Real“ vedlių M.Hezonja.
„Mes į rungtynes atėjome susikaupę, nes mes labai gerbėme „Olympiakos“ komandą. Žinojome, kad jie yra pavojingi ir buvome pasiruošę žaisti 40 minučių.
Jeigu jie (Sergio Llullas, Sergio Rodriguezas ir Rudy Fernandezas – red.) baigs karjerą, jie baigs ją degančiomis akimis – mūsų komandos veteranai yra alkani, jie myli krepšinį, jie žaidžia kiekvieną mačą it tai jiems būtų paskutinis“, – pasakojo W.Tavaresas.
Vis dėlto „Real“ mačas nebuvo toks lengvas, koks gali atrodyti iš šono. Karališkojo klubo krepšininkai vienu metu pirmavo 25 taškais (54:29), tačiau ketvirtojo kėlinio viduryje po Nigelo Williamso-Gosso tritaškio komandas skyrė vienženklis skirtumas (77:69).
Ar „Real“ krepšininkai turėjo minčių, kad „Olympiakos“ dar gali pakutenti jų nervus?
„Niekada nedvejojome savo jėgomis. Mes turime didelę širdį, patirtį ir norą laimėti tokias rungtynes. Tikėkimės, kad iškovosime Eurolygos titulą“, – pridūrė M.Hezonja.
Tuo tarpu „Olympiakos“ stovykloje tvyrojo dviprasmiškas jausmas. Graikų klubo žaidėjai tikėjosi įkąsti „Real“ krepšininkams, tačiau pernelyg nedramatizavo pralaimėjimo, kadangi per pastaruosius trejus metus jie taip pat dalyvavo visuose trijuose Eurolygos finalo ketvertuose.
„Mes labai norėjome laimėti prieš „Real“, bet... Dabar svarbiausias dalykas – išlikti sveikiems ir žiūrėti į priekį. Po Eurolygos finalo ketverto visas mūsų dėmesys krypsta į Graikijos pirmenybių finalus. „Olympiakos“ dabar turi laiminčią kultūrą, tikėkimės, kad kitąmet grįšime stipresni ir be traumų“, – dėstė N.Williamsas-Gossas.
„Toks gyvenimas, tai yra tik krepšinis. Tu kartais laimi, kartais pralaimi. Sezono metu sužaidžiame apie 80 rungtynių, bet po tokių pralaimėjimų galiausiai susirenki pats save pats save ir eini į priekį.
Galėjome žaisti fiziškiau gynyboje. Praktiškai kiekvieną ataką turėdavome kamuolį tik po „Real“ taškų. Tokio talento komanda žaidė pernelyg laisvai. Mes neparodėme savo identiteto gynyboje.
Tikrai taip, galėjome grįžti į rungtynes. Viskas mums buvo padėta ant lėkštutės – reikėjo tik įmesti kelis metimus ir išpildyti kelis derinius. Galiausiai mes sau suteikėme kažkiek vilties. Pirmoje mačo dalyje žaidėme taip, kad antroje turėjome būti praktiškai tobuli.
Dalyvavome trečiame iš eilės finalo ketverte, kas yra didelis pasiekimas, bet dabar reikia žiūrėti į priekį. Graikijos pirmenybėse žaisime pusfinalį ir po to tikėkimės finalą, tad mums riekia susirinkti save ir parodyti savo charakterį“, – komandos draugui antrino buvęs Kauno „Žalgirio“ gynėjas Thomasas Walkupas.
2022 m. Belgrade „Olympiakos“ taip pat žaidė mažajame finale, kuriame pralaimėjo ir liko ketvirti.
Ar rungtynės dėl trečiosios vietos, kur bus susitinkama prieš Šarūną Jasikevičių ir jo treniruojamą „Fenerbahce“ turi kažkokią reikšmę ir kaip sezoną per savo prizmę galėtų apibūdinti Th.Walkupas?
„Ne, mūsų tikslas nėra laimėti trečią vietą, mūsų tiksas – laimėti Eurolygą.
Mums šis sezonas buvo sunkus... Aš esu labai laimingas dėl mūsų komandos ir serijos, kurią žaidėme prieš „Barcelona“ ekipą, nes tada turėjome daug momentų, kuomet galėjome pasiduoti, bet mes to nepadarėme. Net ir per blogus momentus mes darėme viską, kad tik laimėti“, – baigė „Olympiakos“ gynėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.