Žaidėjų atsidavimu pasidžiaugęs G. Vovoras: „Tikime, kad galime laimėti“

2024 m. gegužės 14 d. 00:17
Pijus Pacevičius
Klaipėdos „Neptūnas“, pirmosiose LKL ketvirtfinalio rungtynėse rezultatu 91:84 nusileido Vilniaus „Wolves“ komandai ir serijoje iki 2 pergalių atsilieka rezultatu 0:1. Po mačo klaipėdiečių treneris Georgios Vovoras geros nuotaikos neprarado ir džiaugėsi auklėtinių atsidavimu, tačiau nebuvo patenktintas blogais auklėtinių sprendimais.
Daugiau nuotraukų (3)
Likus 2 minutėms ir 17 sekundžių iki rungtynių pabaigos „Neptūnas“ turėjo vos taško deficitą (79:80), tačiau aikštelės šeimininkai po to laimėjo atkarpą 11:5 ir galiausiai rungtynes 91:84 laimėjo aikštelės šeimininkai „Wolves“.
„Visų pirma sveikinimai „Wolves“, kurie nusipelnė pergalės. Jie šiandien priėmė geresnius sprendimus, ypač ketvirtajame kėlinyje, sumetė laisvus metimus. Kitoje aikštės pusėje nekontroliavome savo emocijų, bandėme per anksti uždaryti rungtynes.
Atkrintamosiose koncentraciją turi išlaikyti visas 40 minučių. Rezultatas 1–0, poryt žaidžiame namuose. Tai bus kitos rungtynės, atkrintamosiose turime pamiršti praėjusią ataką, praėjusias rungtynes, koncentruotis į kitas rungtynes, kad grįžtume čia trečiosioms.“
Klaipėdiečiai beveik visas rungtynes buvo besivejančių vaidmenyje, tačiau antrajame kėlinyje sugebėjo laimėti atkarpą 17:2 ir pirmavo (39:37).
Anot trenerio, iš šių rungtynių pozityvo galima pasisemti gynyboje, bet reikia tobulinti mažų detalių išpildymą.
„Manau, antrame ir trečiame kėliniuose gerai žaidėme gynyboje. Taip pat, reikia pripažinti, kad likus 4–5 minutėms rungtynės buvo apylygės. Atkrintamosiose svarbiausi dalykai yra detalės, taisyklingai pastatytos užtvaros, vienas atkovotas kamuolys, viena laimėta kova 50–50 situacijoje.
Taigi, manau, kad turime labiau koncentruotis į tas detales, gerai žaisti gynyboje, bet joje turime žaisti visas 40 minučių. Džiaugiuosi žaidėjų pastangomis, noru laimėti rungtynes. Tikime, kad galime laimėti, privalome tęsti tai, ką darėme šiandien.
Žaisime namuose, kur reguliariajame sezone pralaimėjome tik po labai sunkaus metimo. Turėsime tokį agresyvumą, fiziškumą, kokio reikia atkrintamosiose, manau, kad tai turi būti pagrindinis akcentas. Kaip sakiau, rezultatas 1–0, mes privalome tai pakeisti į 1–1 ir grįžti čia.“
– Iki rungtynių pabaigos likus 2 minutėms ir 17 sekundžių rezultatas buvo 80–79, atsilikinėjote vienu tašku. Kas jūsų nuomone nesuveikė per likusį laiką, kad pralaimėjote atkarpą 6 taškų skirtumu? – žurnalistai paklausė G.Vovoro.
– Manau, kaip jau minėjau, keli blogi sprendimai, ypatingai puolime, mes turėjome didelį norą laimėti, bet turime kontroliuoti tą norą, geriau skaityti žaidimą. Žinoma, nėra lengva laimeti išvykoje, pataikant 6 tritaškius iš 29 bandymų.
Mes pelnėme 84 taškus, bet nesilaikėme pagrindų: tam tikrose situacijose nepastatėme gerų užtvarų, praradome kamuolį dėl blogos užtvaros, 2 kartus po gero darbo gynyboje galėjome susikurti progas puolime, bet to nepadarėme. Tai krepšinis, visada laimi komanda, kuri klysta mažiau.
– Kalbant apie rungtynių pradžią, Ąžuolas Tubelis per pirmąsias 2 minutes užsidirbo 2 pražangas. Kaip jo ankstyvas pasitraukimas iš rungtynių daro įtaką komandos žaidimui?
– Pirmame kėlinyje susirikome 9 pražangas, teisėjai švilpė kiekvieną kontaktą. Ąžuolas nepradėjo rungtynių gerai, susirinko tas dvi pražangas, bet jis turi tokią savybę , kad nepaisant blogos pradžios, po to gynyboje jis pajautė žaidimą, rodė didžiules pastangas. Pajautęs žaidimą jis bėgo į greitą puolimą.
Yra dalykai, kuriuos privalome kontroliuoti. Kaip komanda pirmajame kėlinyje pelnėme 12 taškų, neatsikovojome daug kamuolių, nerodėme fiziškumo, kurį norėtume matyti, bet žingsnis po žingsnio pradėjome rodyti savo žaidimą gynyboje ir grįžome į rungtynes.
– Turite daug patyrusių žaidėjų, bet jūsų puolime labai daug priklauso nuo Ą.Tubelio ir Igno Sargiūno žaidimo. Ar sutinkate, kad jiems trūksta patirties tokio lygio rungtynėse?
– Puolime stengiamės žaisti taip, kad visi gautų pačiupinėti kamuolį. Manau, kad ne vienai komandai yra sunku prieš mus žaisti gynyboje. Nesutikčiau, kad Ąžuolas ir Ignas kontroliuoja mūsų puolimą. Mūsų pagrindinis įžaidėjas Žygis yra pirmaujantis žaidėjas visoje lygoje pagal rezultatyvius perdavimus. Galime sakyti, kad jie yra labai svarbūs žaidėjai mūsų komandoje. Jie įrodė, kad gali patys pelnyti taškus, bet mūsų puolimas yra komandinis.
– Pirmojoje rungtynių dalyje Ąžuolas įkrovė į krepšį per Garrisoną Brooksą. Kaip jūs matėte tą epizodą?
– Tai yra rungtynių santraukai, o ne treneriams. Aš koncentravausi į žaidimą. Gražus epizodas, bet tai tik 2 taškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.