EUROLYGA 2023

12 kartų Baltijos lygos čempionė R. Valentienė kviečia nepraleisti finalinio ketverto kovų: „Emocijos liesis laisvai“

Nuo penktadienio iki šeštadienio Palanga alsuos krepšiniu – čia įvyks ilgai lauktas Moterų Baltijos krepšinio lygos („Biosil-WBBL“) finalo ketverto turnyras, kuriame pasirodys stipriausios Lietuvos ir Latvijos komandos. Rungtynėms atsakingai ruošiasi ne tik krepšininkės, bet ir 12 kartų Baltijos lygos čempione tapusi Rima Valentienė. Tiesa, šįkart – ne kaip dar viena žaidėja, o kaip rungtynių komentatorė.

 Rima Valentienė.
 Rima Valentienė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2024, 12:29 PM, atnaujinta Mar 28, 2024, 12:30 PM

Žiūrovai savo šalies krepšininkes kviečiami palaikyti ne tik gyvai, bet ir prie ekranų. Visas rungtynes tiesiogiai transliuos naujienų portalas tv3.lt, o didįjį finalą šeštadienį – ir kanalas TV6.

Turnyrą supa malonūs prisiminimai

Rungtynes komentuosianti buvusi viena geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkių R. Valentienė atvira – išvysime daug gražaus, aukščiausio lygio moterų krepšinio. Šiemet turnyre dalyvaus „TTT-Riga“, Vilniaus „Kibirkštis“, LCC Tarptautinis universitetas ir Klaipėdos „Neptūnas – Amberton“ komandos.

Per savo karjerą daugybę kartų turnyre dalyvavusi R. Valentienė neslepia – malonių prisiminimų daugybė.

„Aš ir mano komanda (Vilniaus „TEO“, Vilniaus „Kibirkštis“) būdavome sutinkamos su didžiule pagarba – kaip lyderės, turnyro favoritės. Visų komandos žaidėjos stengdavosi kaip įmanoma geriau pasirodyti ir įrodyti savo vertę.

O mūsų užduotis visada būdavo ta pati – būti geriausioje formoje ir apginti ne kartą iškovotą čempionių titulą. Salėse būdavo tikrai gera atmosfera, nes savo darbą puikiai atlikdavo ir sirgaliai“, – prisiminusi šypsosi Rima.

Anot jos, Moterų Baltijos krepšinio lygos finalo ketverto kovų turnyras turi labai senas tradicijas ir bėgant metams ne kartą keitėsi – tiek dalyvaujančiomis komandomis, tiek ir šalimis. Tiesa, būtent dėl to, kad yra tarptautinis, šis turnyras intrigą išlaiko visuomet.

Kuo išsiskiria kiekviena komanda?

R. Valentienė įsitikinusi, kad savo favorites žiūrovai išsirinks patys – kadangi turnyras yra tarptautinis, aikštelėje galėsime išvysti visokių tautybių merginų.

„Kiekvienoje komandoje yra ryškių asmenybių, kurios yra labai žavingos, emocingos ir kovingos. Emocijos liesis laisvai, todėl labai kviečiu kovo 29–30 dienomis atvykti į Palangą ir gyvai palaikyti savo mėgstamiausias žaidėjas“, – sako ji.

O kuo pasižymi kiekviena komanda? Anot R. Valentienės, finalinio ketverto favorite laikoma „TTT-Riga“ komanda, kuri ne tik puikiai šiemet pasirodė Europos taurės turnyre, bet ir Baltijos moterų krepšinio lygos reguliariame sezone nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.

„Savo gretose komanda turi labai patyrusių žaidėjų, kurios puikiai imasi iniciatyvos, kai komandai reikia taškų.

Tai – puikios snaiperės: Ieva Pulverė ir Margaux Claveau. O lietuvaitė Gabija Meškonytė Rygos komandoje žaidžia vieną geriausių savo sezonų ir yra viena iš rezultatyviausių žaidėjų, tad treneris jai skyrė ypač rimtą vaidmenį.

Na, o amerikietėms šioje komandoje tikrai netrūksta pasitikėjimo – jos nuolatos stengiasi įrodyti savo vertę ir joms tai puikiai sekasi“, – sako ji.

Tokį pat puikų žaidimą gali pademonstruoti ir Vilniaus „Kibirkštis“. Vis dėlto, anot Rimos, šiame finaliniame ketverte merginoms teks „perkrauti baterijas“ ir patikėti, kad yra vertos aukso medalių.

„Pirmajame pusfinalyje jos susitiks su „TTT-Riga“ komanda, tad taupyti jėgų negalima. Šių rungtynių metu joms reikės rodyti viską, ką gali. Aš asmeniškai labai tikiuosi, kad po traumos atsigavusi Gabrielė Šulskė ir po motinystės atostogų grįžtanti Daugilė Ūsė labai svariai prisidės prie komandos sėkmės. Šalti nervai, gera gynyba ir puikus puolimas gali Vilniaus komandą atvesti į finalą“, – akcentuoja ji.

Kalbėdama apie Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“ komandą, R. Valentienė išskiria puikų komandos mikroklimatą. „Tai – labai emocinga komanda, kuri turi puikias lyderes ir snaiperes: Viktoriją Balaban, Mariną Solopovą, Audronė Zdanevičiūtę.

Pakilusios nuo atsarginių žaidėjų suolelio, merginos puikiai įsijungia į žaidimą ir įneša daugiau energijos. Pavyzdžiui, kaip Maria Delgado per „Karalienės taurės“ finalą.

Ir, pabrėžiu, šios komandos merginos ir treneriai yra ypač alkani pergalių!“ – mintimis dalijasi R. Valentienė.

Tuo tarpu LCC Tarptautinio universiteto komanda yra padariusi milžinišką pažangą, o taip pat savo sudėtyje turi puikias snaiperes – latves Liną Lociniecę ir Elizabetę Bulanę.

„Nuo šių merginų taiklių tritaškių labai priklauso komandos nuotaikos aikštelėje. Jeigu jos taiklios, varžovės arčiau dengiasi.

Jei gynyba kibi, po krepšiu atsiveria galimybės žaisti vienas prieš vieną Gerdai Raulušaitytei ir seserims iš Brazilijos pavarde Dias.

Ši komanda tikrai galižaisti aukščiausio lygio krepšinį – jos labai jaunos, perspektyvios, todėl ypač svarbu išlaikyti ramų protą ir pasitikėti savimi“, – įsitikinusi Rima.

Būtent su palinkėjimu mūsų šalies krepšininkėms, R. Valentienė pokalbį ir baigia: „Labai nuoširdžiai linkiu Lietuvos komandoms kuo didžiausios sėkmės, paneigti visas išankstines prognozes, mėgautis krepšiniu ir sužaisti savo geriausias rungtynes būtent tada, kai to reikia.“

Transliacijų tvarkaraštis:

Penktadienį, kovo 29 d. 16.15 val. I pusfinalio rungtynės per tv3.lt: „TTT-Riga“ – „Kibirkštis“

Penktadienį, kovo 29 d. 19 val. II pusfinalio rungtynės per tv3.lt: LCC Tarptautinis universitetas – Klaipėdos „Neptūnas – Amberton“

Šeštadienį, kovo 30 d. 13.15 val. per tv3.lt: mažasis finalas

Šeštadienį, kovo 30 d. 16 val. per TV6 ir tv3.lt: didysis finalas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.