EUROLYGA 2023

Apie Rusiją Eurolygoje prabilęs P. Motiejūnas: „Kol vyksta karas, situacija nesikeis“

Rusijai pradėjus beprecedentį karą Ukrainoje, tuometinis Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas priėmė sprendimą ir viso klubo vardu pareiškė, kad Eurolygoje nežais su Rusijos komandomis. Dabar prisiminęs šį sprendimą kaunietis džiaugsi, kad dar nebuvo Eurolygos vadovas.

Paulius Motiejūnas.<br>ELTA/J. Balčiūno nuotr.
Paulius Motiejūnas.<br>ELTA/J. Balčiūno nuotr.
Paulius Motiejūnas perdavė pareigas Pauliui Jankūnui.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Paulius Motiejūnas perdavė pareigas Pauliui Jankūnui.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 4, 2024, 7:36 PM, atnaujinta Mar 4, 2024, 11:09 PM

2023 metų vasarą iš Kauno į Barseloną persikėlęs krepšinio funkcionierius perėmė Eurolygos vairą, tačiau Lietuvos neužmiršta – dažnai čia sugrįžta.

Sugrįžęs P.Motiejūnas apsilankė ir Ryčio Zemkausko vedamoje LRT laidoje „Pasivaikščiojimai“, kurioje daug kalbėjo ir Rusijos klubų Eurolygoje tema.

„Sportas yra politika. Būtent savo magistro darbą, rašiau apie tai, kad sportas yra politika“, – dar pokalbio pradžioje išskyrė P.Motiejūnas.

Buvęs „Žalgirio“ vadovas patvirtino, kad Maskvos CSKA, kaip vienas iš Eurolygos klubų-akcininkų, lieka turnyro dalimi, nors komanda šiuo metu yra suspenduota.

Tiesa, P.Motiejūnas pažymėjo, kad klubo iš turnyro išmesti negali.

„Jie turi priimti sprendimą. Man, kaip lietuviui, priimti poziciją Rusijos klubų atžvilgiu buvo labai lengva. Tą poziciją „Žalgirio“ vardu iš komunikuoti buvo lengva. Gerai, kad tuo metu nebuvau Eurolygos vadovu, tą sprendimą reikėjo priimti buvusiam vadovui. Mes, kaip „Žalgiris“, labai griežtai išsakėme savo poziciją, kad negalime žaisti su Rusijos klubais“, – sakė P.Motiejūnas.

Dabartinis Eurolygos vadovas atskleidė, kad išlaikė santykius su Maskvos CSKA vadovybe, nors šiems tiesiogiai pasakė, kad „Žalgiris“ nežais su beprecedentį karą pradėjusios šalies klubais.

„Kas įdomiausia, santykiai su rusų klubo vadovais iki šiol išliko geri. Jie suprato ir vertino tai, kad viską jiems pasakėme tiesiai, nebandėme išsivaryti. Mes pasakėme: „žiūrėkit, mes tai suprantam kaip karą, mes nežaisim. Jei norit, mus diskvalifikuokit, norit, duokit 0:20 pralaimėjimą, bet mes, lietuviai, kitokio sprendimo priimti negalime.“

Kaunietis pažymėjo, kad Eurolyga priėmė sprendimą suspenduoti komandas, kol išsispręs „konfliktas“.

P.Motiejūnas pabrėžė, kad nors rusai ir toliau išlieka Eurolygos valdyboje, joje vyrauja sutarimas, kad CSKA ar kiti Rusijos klubai į turnyrą sugrįžti negalės tol, kol nepasibaigs karas Rusijoje.

„Dabar sėdžiu prie bendro stalo, kur ir turkai, ir graikai, ir serbai, ir rusai, ir italai, ir ispanai. Visi problemą mato skirtingai, bet kol karas vyksta toliau, traktuojama, kad situacija nepasikeitė nuo tada, kai balsavome. Negali balsuoti kitaip, nes situacija nepasikeitė“, – pabrėžė P.Motiejūnas.

Net du kartus geriausiu Eurolygos klubo vadovu išrinktas kaunietis sulaukė svarbaus klausimo apie į turnyrą norinčius ateiti Dubajaus investuotojus. Vis dėlto P.Motiejūnas atmeta, kad Saudo Arabijos investuotojai milžiniškais pinigais pakeis Eurolygą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.