„Žalgirį“ pasitinkantis „Virtus“ snaiperis išskyrė kauniečių privalumą

Jau šiandien (ketvirtadienį, 21:30 val.) Kauno „Žalgiris“ stos į pirmąjį mūšį Eurolygoje prieš Bolonijos „Virtus“ klubą. Italijos klubo veteranas Marco Belinelli išskyrė „Žalgirio“ fiziškumą, o kartu pridėjo, kad Bolonijos ekipa iššūkius Eurolygoje turi pasitikti su teigiamu nusiteikimu.

 Marco Belinelli<br> ALT/Scanpix nuotr.
 Marco Belinelli<br> ALT/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-05 10:35

„Mes tikrai turime daugiau patirties nei pernai. Mačą su „Žalgiriu“ turime pradėti gerai, kadangi žinome, kad visos rungtynės Eurolygoje yra sunkios. Žaisime sausakimšoje arenoje, tad norime pasirodyti gerai. Turime žaisti nuo rungtynių iki rungtynių. Žinome, kokiu stiliumi žaidžia „Žalgiris“ – jie yra fiziški ir ypač kieti. Pasikartosiu, kad visos rungtynės Eurolygoje yra sudėtingos ir kiekviena ataka yra aukso vertės“, – pasakojo „Virtus“ kapitonas M.Belinelli.

Nepaisant to, kad Bolonijoje prieš pat sezoną vyriausiojo trenerio poste įvyko permainos, kuomet Sergio Scariolo pakeitė Luca Banchi, M.Belinelli sako, kad svarbiausias dalykas, ką turi demonstruoti komanda – nusiteikimas ir kovingumas.

„Turime į kiekvienas rungtynes žiūrėti su mintimi, kad turime būti nusiteikę pozityviai, o kartu – kad laimėsime kiekvieną mačą. Turime žaisti it vienas kumštis tiek puolime, tiek gynyboje ir turime sekti trenerio nurodymus“, – dėstė ilgą laiką NBA žaidęs M.Belinelli.

Nepaisant to, kad „Virtus“ jau laimėjo Italijos Supertaurę, M.Belinelli teigia, kad komanda dar turi daug vietos, kur gali tobulėti.

„Ankstoka nusakyti mūsų komandos bruožus. Mes gerai sužaidėme Italijos Supertaurėje ir vietinėse pirmenybėse. Teigiamas dalykas yra tas, kad mes turime daug kur tobulėti, tad mes tikrai daug dirbsime. Svarbiausiai, kad niekur nedingtų mūsų komandinė dvasia. Prieš rungtynes su „Žalgiriu“ mes turime kitaip žiūrėti į fiziškumą ir suprasti, kad žaisime ne Italijos pirmenybėse, o Eurolygoje. Turėsime žaisti ramiai, neforsuoti dalykų aikštelėje ir leisti žaidimui ateiti pas mus“, – aiškino „Virtus“ snaiperis M.Belinelli.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.