EUROLYGA 2023

Eurolygos teisėjų asociacija sureagavo į kolegos kaltinimus dėl galimo kyšininkavimo

Ketvirtadienį Eurolygos pasaulį sudrebino bomba, dėl galimo teisėjų papirkimo 2021 metų Europos taurės finale.

 Eurolygos teisėjų asociacija sureagavo į kolegos kaltinimus dėl galimo kyšininkavimo<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Eurolygos teisėjų asociacija sureagavo į kolegos kaltinimus dėl galimo kyšininkavimo<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2023, 9:53 AM

Ukrainietis Mykola Ambrosovas apkaltino Kazanės „Uniks“ klubą dėl galimo papirkimo Europos taurės finalo prieš „Monaco“ ekipą rungtynėse.

M.Ambrosovo teigimu, likus kelioms dienoms iki antrosios finalo dvikovos į jį kreipėsi tautietis Borisas Ryžikas (kuris taip pat teisėjavo finaliniame mače).

B.Ryžikas kalbėjo apie siūlomą 10 tūkst. eurų kyšį už tai, kad finale teisėjų švilpukai būtų palankūs „Uniks“ komandai.

M.Ambrosovas pridūrė, kad jis atsisakė šio pasiūlymo, į kurį buvo įtrauktas ir trečiasis teisėjas iš Graikijos Iliasas Koromilas.

Eurolyga nedelsiant pradėjo tyrimą dėl galimo kyšininkavimo, o tuo tarpu Eurolygos teisėjų asociacija (UEBO) išplatino pranešimą, kuriuo gina B.Ryžiką ir I.Koromilą.

Dėl buvusio teisėjo Mykolo Ambrosovo neseniai viešai paskelbtų skundų prieš du UEBO narius ir kaltinimus dėl pasikėsinimo papirkti, norime išsakyti savo poziciją šiuo klausimu:

1. UEBO visiškai pasitiki savo dabartinių narių etika.

2. Panašu, kad pono M.Ambrosovo paskelbti kaltinimai yra visiškai melagingi dėl jo asmeninių motyvų padaryti žalą Eurolygai, UEBO nariams ir kaltinimus priėmusiems mūsų kolegoms.

3. Mūsų įspūdis grindžiamas šiais paprastais faktais:

– Pirma, šie kaltinimai atsiranda dabar, praėjus 2 metams po rungtynių ir pirmiausia buvo pareikšti tiesiogiai žiniasklaidoje, o ne kreipiantis į oficialius kanalus (ypač jei manome, kad UEBO nariai privalo vykdyti Eurolygos nurodymus ir nedelsiant pranešti realiuoju laiku, apie bet kokia šešėlinę veiklą).

– Antra, reikia žinoti, kad šie įtarimai kyla iš žmogaus, kuris buvo apkaltintas Ukrainos krepšinio federacijos ir nuteistas kyšininkavimu už tai, kad gavo pinigų iš savo pavaldinių ir suklastojo parašą ant oficialaus dokumento.

– Trečia, vargu ar gali būti sutapimas, kad ši pretenzija buvo paskelbta praėjus vos kelioms dienoms po to, kai M.Ambrosovas gavo oficialų Eurolygos laišką, kuriame atmetamas jo prašymas grįžti teisėjauti Eurolygos rungtynėms.

4. UEBO gerbia Eurolygos priimtus sprendimus atlikti oficialų šios bylos tyrimą, kad apsaugotų žaidimo sąžiningumą ir pašalintų bet kokius įtarimus, susijusius su mūsų, kaip teisėjų, darbu, kuris yra mūsų pagrindinis rūpestis“, – buvo rašoma pranešime.

Europos taurės finalą tuomet 86:83 laimėjo „Monaco“ klubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.