EUROLYGA 2023

Po neįtikėtino išsigelbėjimo R. Gobertas pripažino, kad Prancūziją sergi krepšinio dievai: „Toliau jiems melsiuosi“

Po per plauką išplėšto pratęsimo ir laimėtų ketvirtfinalio rungtynių prieš Italijos rinktinę Prancūzijos žvaigždė Rudy Gobertas gyrė savo komandos pajėgumą sėkmingai žaisti lemiamas rungtynių minutes, bet pripažino, jog „Krepšinio dievai“ šio čempionato metu yra Prancūzijos pusėje.

E. Fournier ir R. Gobertas.<br>G. Šiupario nuotr.
E. Fournier ir R. Gobertas.<br>G. Šiupario nuotr.
R. Gobertas.<br>G. Šiupario nuotr.
R. Gobertas.<br>G. Šiupario nuotr.
R. Gobertas ginasi prieš S. Fontecchio.<br>G. Šiupario nuotr.
R. Gobertas ginasi prieš S. Fontecchio.<br>G. Šiupario nuotr.
E. Fournier, G. Yabusele ir R. Gobertas.<br>G. Šiupario nuotr.
E. Fournier, G. Yabusele ir R. Gobertas.<br>G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2022-09-15 19:29

Aštuntfinalio rungtynes prieš Turkijos krepšinio rinktinę 87:86 laimėjusi Prancūzija per stebuklą prasibrovė į Europos krepšinio čempionato ketvirtfinalį ir trečiadienį susikovė su italais. Tačiau čia prancūzams teko išgyventi dar vieną dramą.

Kevirtajame kėlinyje likus žaisti kiek mažiau nei dvi minutes Italijos rinktinės sirgalių rankos jau kilo į viršų – Simone Fontecchio smeigė tritaškį, atitolinusį italus nuo varžovų 75:68.

„Norėčiau, kad nebūtume atsidūrę tokioje padėtyje, bet tai sportas, žinote, kartais negali žaisti savo geriausio žaidimo. – įtampą rungtynių pabaigoje prisiminė naujasis Minesotos „Timberwolves“ centras R.Gobertas. – Aš pažvelgiau aukštyn, buvo likusios dvi minutės, o mes atsilikome 7 taškais, ir pasakiau sau, kad turime per paskutines dvi minutes turime žaisti tobulai, jei norime gauti galimybę laimėti.

Ir tada mes iš tikrųjų žaidėme beveik tobulai. Gynyboje mums pavyko sustabdyti atakas, o puolime pelnyti reikiamus taškus. Tai buvo nuostabios komandinės pastangos ir turime rasti būdų, kaip toliau tobulėti ir stengtis neatsidurti tokioje padėtyje“, – pridūrė jis.

Prasidėjus paskutinėms ketvirtojo kėlinio minutėms aistros ėmė kilti vis labiau – Prancūzija laimėjo atkarpą 5:0 ir sušvelnino atsilikimą – 73:75.

Likus žaisti vos 16 sek. italai pirmavo prieš savo varžovus rezultatu 77:75 ir jiems pavyko išprovokuoti pražangą. Prie baudų metimų linijos stojo vienas komandos lyderių Simone Fontecchio, tačiau prametė abu baudų metimus, o kitoje atakoje prancūzams pavyko išlyginti rezultatą (77:77) ir išplėšti pratęsimą, kuriame Prancūzijos rinktinė išlaikė šaltus nervus, demonstravo aukštą meistriškumo lygį ir sugebėjo palaužti italų krepšininkus rezultatu 93:85.

Tiek aštuntfinalio rungtynėse su Turkija, tiek ketvirtfinalio dvikovoje su Italija Prancūzijos rinktinės žaidimą lydėjo pakilimai ir nuosmukiai, tačiau panašu, kad lemiamomis minutėmis matome kitokią, psichologiškai stiprią ir teisingus sprendimus puolime priimančią komandą.

„Tarsi įsijungia desperacijos režimas ir stipriai pakyla mūsų intensyvumo lygis, – fenomeną komentavo R.Gobertas. – Bet būtent tai ir sakau vaikinams – turime išlaikyti desperacijos režimą, net kai antrajame ar pirmajame kėlinyje pirmaujame 12 taškų, o ne leisti kitai komandai sugrįžti ir pelnyti 20 taškų, nes tada tai tampa visai kitomis rungtynėmis.“

„Vis dar esame jauna komanda, turime rasti būdų, kaip toliau tobulėti, o tai ir yra svarbiausia“, – pridūrė tris kartus geriausiai besiginančio NBA žaidėjo titulą laimėjęs R.Gobertas.

Tačiau kalbant apie įtemptą Prancūzijos kelią medalių link, reikia nepamiršti ir sėkmės faktoriaus. Aštuntfinalio mače prieš Turkiją prancūzams nusišypsojo fortūna, kai ketvirtajame kėlinyje likus 12 sekundžių vienas Turkijos lyderių Cedi Osmanas prametė abu baudos metimus.

Vėliau tą patį scenarijų ketvirtfinalyje prieš Prancūziją atkartojo ir italas Simone Fontecchio – ketvirtajame kėlinyje likus 16 sekundžių prametė du baudos metimus.

Prisimindamas šiuos epizodus Prancūzijos rinktinės talentas R. Gobertas pripažino, kad jo komandą lydi sėkmė.

„Tiesiog toliau melsiuosi krepšinio dievams“, – juokėsi jis, atsakydmas į žurnalisto repliką, kad atsižvelgiant į nesėkmingus Prancūzijos varžovų lyderių epizodus paskutinėmis rungtynių sekundėmis, „Krepšinio dievai“ tikriausiai nenori, jog Prancūzija iškristų iš Europos krepšinio čempionato.

R.Gobertas aštuntfinalio rungtynėse su Turkija pelnė 20 taškų, atkovojo 17 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo vieną varžovų metimą ir surinko 28 naudingo taškus.

Ketvirtfinalyje prieš Italijos krepšininkus pagrindinis prancūzų vidurio puolėjas surinko 19 taškų, atkovojo 14 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir taip pat susižėrė 28 naudingumo taškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.