EUROLYGA 2023

Utopinė Rusijos krepšinio lygos vado idėja: kurti naują Eurolygą, joje neva žaistų ir Lietuva

Agresorės Rusijos VTB Jungtinės lygos ilgametis prezidentas Sergejus Kuščenka piktinosi Eurolygos ir FIBA sprendimais, kuriais Rusijos komandos buvo nušalintos iš tarptautinių turnyrų ir tikina, kad nesugrąžinus rusų į varžybas jie patys rengs naują Eurolygą, skelbia krepsiniozinios.lt

 Sergejus Kuščenka
 Sergejus Kuščenka
 Sergejus Kuščenka
 Sergejus Kuščenka
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 9, 2022, 11:31 AM, atnaujinta Mar 9, 2022, 2:02 PM

Vienu iš prezidento Vladimiro Putino draugų saugumiečio Sergejaus Ivanovo VTB lygos prezidentu paskirtas S.Kuščenka aiškino, kad Eurolygai išmetus tris Rusijos klubus jau reikia galvoti apie alternatyvą šiam turnyrui ir Rusija gali imtis iniciatyvos. Jo teigimu, naujoje Eurolygoje galėtų žaisti itin daug klubų, o tarp jų ir Lietuvos.

„Sportas turi suburti visus, o ne skaldyti. Mes neturime sporto naudoti kaip įrankio, kuriam galima pritaikyti sankcijas. Sporte nėra vietos politikavimui. Jei Eurolygai nereikia Rusijos, tai ir Rusijai nereikia tokios Eurolygos.

Jei ne Eurolyga, yra FIBA turnyrai. Taip pat kalbėjausi su keliais Rusijos komandų atstovais ir pateikiau unikalią įdėją. Patobulinti VTB lygą ir padaryti naują Eurolygos turnyrą.

Šiame atnaujintame turnyre galėtų varžytis Rusijos, Baltarusijos, Kazachstano, Ukrainos, Estijos, Lenkijos, Latvijos, Lietuvos, Gruzijos, Izraelio, Serbijos, Turkijos ir Graikijos komandos.

Nereikia atmesti ir Kinijos komandų. Jos taip pat galėtų rungtyniauti“, – kalbėjo S. Kuščenka.

Po Rusijos agresijos prieš Ukrainą iš VTB lygos pasitraukė estų Talino „Kalev“ ir lenkų Zelionos Guros „Stelmet“. Iš užsienio ekipų liko taip pat agresoriaus pagalbininkės baltarusių Minsko „Cmoki“ ekipa bei Kazachstano „Astana“.

Ketvirtadienio (vasario 24 d.) ankstų rytą Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui įsakius pradėti karą, Ukrainą puolė rusų pajėgos. Rusijos įsiveržimas į nepriklausomą kaimyninę valstybę jau pareikalavo tūkstančių gyvybių. Vakarų pasaulis pasmerkė tokį V.Putino elgesį ir ėmėsi itin griežtų sankcijų prieš šalį agresorę Rusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.