EUROLYGA 2023

Sirgalių protestu prieš teisėjus pažymėtose rungtynėse „Lietkabelis“ užbaigė seriją su „Neptūnu“

Sekmadienį Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) Panevėžio „Lietkabelis“ išvykoje 94:78 (24:26, 21:20, 24:10, 25:22) įveikė Klaipėdos „Neptūną“ ir pateko į pusfinalį.

„Neptūnas“ – „Lietkabelis“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Neptūnas“ – „Lietkabelis“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2021, 5:06 PM, atnaujinta May 16, 2021, 7:16 PM

Pirmajame kėlinyje abi komandos kokybiškai žaidė puolime ir per ketvirtį įmetė po 6 tritaškius. Visgi kėlinio pabaigoje „Neptūnas“ sužaidė atkarpą 7:0, kurią užbaigė Mato Jogėlos rezultatyvus prasiveržimas su sirena (26:24).

Antrąjį kėlinį uostamiesčio ekipa pradėjo, kaip baigė ir pirmąjį (31:28), visgi dvitaškį pataikė Margiris Normantas, po tritaškį pataikė Erikas Venskus bei Panagiotis Kalaitzakis ir panevėžiečiai jau pirmavo 38:33. Į šią atkarpą „Neptūnas“ atsakė savo spurtu ir po dviejų per atkarpą Deivido Gailiaus tritaškių klaipėdiečiai į ilgąją pertrauką keliavo su minimalia persvara (46:45).

Po didžiosios pertraukos kurį laiką ir vėl vyko atkakli kova, tačiau „Lietkabelio“ gretose tritaškius sumetė Gytis Masiulis ir Vytenis Lipkevičius, taškus su pražanga suvertė Dorde Gagičius ir po atkarpos 9:0 pirmavo 60:52.

Ketvirtajame kėlinyje „Neptūną“ ant savo pečių bandė tempti Deividas Gailius. Jis per kėlinį įmetė 9 taškus, tačiau to nepakako ir klaipdiečių sezonas buvo baigtas.

„Lietkabelis“ pusfinalyje žais su Vilniaus „Ryto“ ir „Šiaulių“ serijos nugalėtoją.

Panevėžio „Lietkabelis“ ir Klaipėdos „Neptūnas“ kelis praėjusius sezonus Lietuvos krepšinio lygos atkrintamosiose varžybose kovodavo dėl trečiosios vietos arba mesdavo iššūkį Kauno „Žalgiriui“ finale. Tačiau šiais metais viena iš šių dviejų komandų tarp keturių geriausiųjų nepateks.

„Neptūnui“ pirmą kartą nuo 2012 metų nukritus į antrąją reguliariojo sezono lentelės pusę, Panevėžio ir Klaipėdos komandų dvikova startavo ketvirtfinalyje.

„Lietkabelis“ reguliariajame sezone laimėjo 3 iš 4 tarpusavio rungtynių. Panevėžio komanda nugalėjo triskart iš eilės: 87:82 (namie), 90:80 (svečiuose) ir 82:77 (namie), bet paskutines rungtynes „Neptūnas“ laimėjo savo aikštėje 83:73.

Susitikimas buvo pažymėtos protestu prieš teisėjus – tik išmetus ginčo kamuolį „Neptūno“ sirgalių grupė „Vakarų banga“ atidengė plakatus ant kurių buvo užrašai „Švilpiu kada noriu!“ bei „Su kodu teisėjai30, 30 proc. akiniams!“.

Taip pat išmetė popieriaus ritinėlius ir teisėjai buvo priversti stabdyti rungtynes. Arenos darbuotojams išvalius parketą ir teisėjams pabandžius vėl tęsti rungtynes, šie išmetė ritinėlius pakartotinai.

Uostamiesčio sirgaliai liko nepatenkinti teisėjų darbu pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse. Dvikovoje Panevėžyje likus žaisti pusę minutės „Neptūnas“ pirmavo penkiais taškais, bet Žygimantui Janavičiui buvo užfiksuota nesportinė pražanga. Vėliau Deividas Gailius prametė abi baudas ir „Lietkabelis“ pergalę išplėšė Panagiočio Kalaitzakio metimas su sirenai (94:93).

Šiose rungtynėse teisėjavo Artūras Šukys, Gytis Vilius ir Juozas Barkauskas. Nei vienas iš jų pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse nedirbo.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 25 (6/9 trit.), Martynas Mažeika ir Simas Galdikas po 12 taškų.

„Lietkabelis“: Paulius Valinskas 20, Vytenis Lipkevičius 17 (11 atk. kam.), Margiris Normantas 16, Gytis Masiulis 14 taškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.