EUROLYGA 2023

Sujudimas LKL: šaukiamas skubus posėdis

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) – sujudimas. Pranešama, kad penktadienį šaukiamas neeilinis lygos posėdis, kuriame bus sprendžiama iškilusi grėsmė dėl turnyro atkrintamųjų.

Sujudimas LKL: šaukiamas skubus posėdis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Sujudimas LKL: šaukiamas skubus posėdis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2021, 1:10 PM, atnaujinta May 14, 2021, 1:15 PM

Šią savaitę startavo tik trys iš keturių ketvirtfinalio porų, deja, bet dėl „Šiaulių“ klube užfiksuoto koronaviruso atvejo buvo atidėtos Saulės miesto ir Vilniaus „Ryto“ rungtynės.

Kaip praneša krepšinis.net redaktorius Edgaras Pulkovskis, dėl šios priežasties LKL penktadienį šaukia skubų posėdį ir jame spręs, kaip pasielgti.

Buvo tikimasi, kad šiauliečiai penktadienį dar kartą testuotis ir jeigu nebus teigiamų atvejų, tuomet serija prasidėtų sekmadienį. Vis dėlto Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) liepia laikytis 10 dienų izoliacijos, kuri taikoma tuomet, kai žmogus turėjo pirminį kontaktą su sergančiu COVID-19 asmeniu.

Tai reiškia, kad mažiausiai iki gegužės 20 dienos ant parketo „Šiauliai“ grįžti negali.

LKL įstatuose numatyta, kad ketvirtfinalio etapas turi finišuoti vėliausiai gegužės 18-ąją. „Šiauliams“ NVSC išimties nepritaikė, o tai reiškia, jog atkrintamųjų tvarkaraštis gerokai jaukiasi.

Krepsinis.net žiniomis, įmanoma variantas, kad „Šiauliai“ gaus techninį pralaimėjimą ir seriją pralaimės net nežengę ant parketo – sprendimą turės priimti LKL klubų valdyba balsavimo metu. Situacija yra neeilinė ir neturinti precedento, kadangi FIBA reikalauja sezoną baigti iki birželio 15 dienos.

Minėtas posėdis turėtų vykti penktadienį 15 val. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.