Išskirtinio dėmesio sulaukęs Domantas Sabonis neslėpė: „Gera sugrįžti“

2019 m. rugpjūčio 4 d. 22:10
Pagaliau į Lietuvos rinktinę sugrįžęs Domantas Sabonis vos tik prisilietęs prie kamuolio leido sausakimšai Klaipėdos „Švyturio“ arenai paragauti jo NBA kepamo produkto.
Daugiau nuotraukų (15)
2017 metų Europos krepšinio čempionatą dėl pokyčių karjeroje turėjęs praleisti 23 metų 211 cm aukštaūgis sekmadienį sulaukė įspūdingo gerbėjų palaikymo ir šiems skolingas neliko – Lietuvos rinktinė draugiškose rungtynėse nugalėjo Suomiją 80:60 ir šventė pirmąją pergalę pasirengimo 2019 metų pasaulio čempionatui cikle.
Rezultatyviais perdavimais rungtynes pradėjęs Domantas prie jos prisidėjo 11 taškų, o svarbiausia – keletu momentų, po kurių aistruoliai net pašoko.
Nieko kito jie padaryti ir negalėjo, kai D.Sabonis antrojo kėlinio pabaigoje patykojo palankios situacijos ir aikštės viduryje staigiai perėmęs kamuolį šį įgrūdo į krepšį. Nustygti vietoje nebuvo galima ir trečiajame kėlinyje, kai Mindaugas Kuzminskas jam prakišo perdavimą, kurį „Indiana Pacers“ žaidėjas baigė dar vienu galingu dėjimu.
„Geros rungtynės. Visi kovojome ir norėjome laimėti. Atrodo, kad kartais darėme gerą darbą gynyboje, bet mums dar reikia susikalbėjimo. Dar gerinsime žaidimą, nes yra daug smulkių taisytinų detalių“, – šypsojosi D.Sabonis.
Jo sugrįžimo laukė visa Lietuva.
D.Sabonis per pirmąją rungtynių pusę aikštėje praleido beveik 14 min. per kurias pelnė 4 taškus, atkovojo 3 kamuolius, blokavo metimą, perėmė 3 kamuolius ir kartą suklydo.
Iš viso jis šiose rungtynėse žaidė 21 min. 29 sek. D.Adomaitis jam aikštėje leido būti ilgiausiai, tad D.Sabonis tapo rezultatyviausiu komandoje – pelnė 11 taškų (dvitaškiai: 5/8, baudų metimai: 1/ 4), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, padarė 2 klaidas, perėmė kamuolį, blokavo metimą.
„Geras jausmas grįžti ir žaisti su rinktine. Reikėjo atgauti fizinę formą, tad smagu žaisti su visais vyrukais“, – sau įprastai nedaugžodžiavo D.Sabonis, kuriam teko taikytis prie įvairių variantų aikštėje.
D.Sabonis rungtynes pradėjo starto penkete kartu su Pauliumi Jankūnu, Jonu Mačiuliu, Renaldu Seibučiu, Mantu Kalniečiu. Vėliau Domanto partneriai aikštėje keitėsi, o itin didelį šuolį rinktinė padarė trečiajame kėlinyje, kuomet aikštėje buvo D.Sabonis, M.Kuzminskas, Arnas Butkevičius, Marius Grigonis ir Lukas Lekavičius.
„Norėjome išeiti su energija, pasispausti gynyboje. Norėjome išeiti ir pakeisti rungtynių eigą“, – apie rungtynių svarstykles gerokai persvėrusią atkarpą kalbėjo D.Sabonis.
Po rungtynių su Suomija paaiškėjo, kad žaisti su Gyčiu Masiuliu, Martynu Echodu ir Adu Juškevičiumi jam jau neteks – D.Adomaitis nusprendė, kad jiems teks palikti stovyklą.
Kitas draugiškas rungtynes Lietuvos rinktinė žais rugpjūčio 10 dieną Belgrade su Serbijos krepšininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.