EUROLYGA 2023

Europos taurės ketvirtfinalio prakeiksmai: bausmė „Rytui“, drama Berlyne ir netaiklus M.Kalnietis

Vilniaus „Rytui“ pirmosios Europos taurės ketvirtfinalio rungtynės susiklostė labai nesėkmingai. Primityviai žaidę Lietuvos vicečempionai ne tik pralaimėjo „Valencia“ komandai, bet ir prarado dar vieną traumą patyrusį Chrisą Kramerį.

 Dainius Adomaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 Dainius Adomaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Christopheris Krameris patyrė sunkią traumą<br>G.Šiupario nuotr.
Christopheris Krameris patyrė sunkią traumą<br>G.Šiupario nuotr.
Baltarusis aukštaūgis Arciomas Parachouskis<br>R.Vy
Baltarusis aukštaūgis Arciomas Parachouskis<br>R.Vy
Rokas Giedraitis veržiasi pro varžovą.<br>Twitter nuotr.
Rokas Giedraitis veržiasi pro varžovą.<br>Twitter nuotr.
Rokas Giedraitis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rokas Giedraitis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mantas Kalnietis 
Mantas Kalnietis 
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 6, 2019, 8:36 AM

Antradienio vakaras buvo liūdnas ir buvusiam „Ryto“ žaidėjui Rokui Giedraičiui, kurio komanda Berlyno ALBA iššvaistė didelę persvarą ir, neapsigynusi nuo paskutinės varžovų atakos, prarado aikštės pranašumą. Kitas lietuvis Mantas Kalnietis atakavo labai netaikliai, bet jo ekipa Vilerbano ASVEL iškovojo sunkią pergalę.

Vilniečiai. „Rytas“ pirmosiose Europos taurės ketvirtfinalio rungtynėse išvykoje pralaimėjo „Valencia“ komandai 64:75.

Vilniaus krepšininkai nagus parodė tik pirmajame kėlinyje, kurį laimėjo 20:12. Tačiau jau nuo antrojo kėlinio „Rytas“ pradėjo skinti karčius primityvios taktikos vaisius.

Nors „Valencia“ ekipoje beveik nežaidė pagrindinis vidurio puolėjas Bojanas Dubljevičius, kuris praėjusią savaitę patyrė traumą per Juodkalnijos rinktinės rungtynes (antradienį jis aikštėje praleido vos 6 min. ir tik kartą netaikliai metė į krepšį), svečiai net nebandė pasinaudoti varžovų baudos aikštelėje atsivėrusia spraga.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai labai dažnai atakavo iš toli ar vidutinio nuotolio, bet jų tolimų metimų taiklumas buvo žemas.

Valensijos komanda vijosi lėtai, bet užtikrintai, o nuo tada, kai trečiajame kėlinyje persvėrė rezultatą, žaidimas vyko vos ne į vieną krepšį.

Rezultatas netapo nepadorus vien dėl to, kad didelę persvarą įgiję Valensijos krepšininkai (ketvirtojo kėlinio viduryje jie pirmavo 73:52) anksčiau negu vilniečiai pradėjo galvoti apie antrąsias rungtynes, kurios penktadienį vyks Lietuvos sostinėje.

„Privalome pasimokyti iš savo klaidų, – sakė „Ryto“ žaidėjas Rokas Stipčevičius. – Turime išnagrinėti, ką darėme gerai ir ką darėme blogai. Manau, kad per dažnai klydome, o varžovai mus už tai baudė. Tikiu, kad galime laimėti antrąsias rungtynes“.

Praradimas. „Ryto“ padėtį apsunkino Chriso Kramerio praradimas. Dėl traumos nuo lapkričio iki sausio vidurio nežaidęs gynėjas antrojo kėlinio viduryje, ko gero, bandydamas suvaidinti varžovo pražangą, nesėkmingai kryptelėjo koją ir dar prieš pertrauką tiesiai iš arenos buvo išvežtas į ligoninę.

Vilniaus komandoje neatsirado lyderio. Po 11 taškų pelnė Deividas Sirvydis ir D.J.Seeley, tačiau amerikietis pataikė vos 1 iš 9 dvitaškių.

Komandos draugų primirštas Arciomas Parachouskis, kuris buvo naudingiausias „Top 16“ etapo žaidėjas, pelnė 10 taškų ir atkovojo 5 kamuolius. Baltarusio vidurkiai iki ketvirtfinalio serijos buvo 15 taškų ir 8,7 atkovoto kamuolio.

Labai netaikliai atakavo ne tik D.J.Seeley, bet ir rezultatyviausias Lietuvos rinktinės krepšininkas Eimantas Bendžius.

Grįžęs į Vilniaus komandą, jis antradienį pataikė vos 1 iš 9 metimų (0/2 dvitaškių, 1/7 tritaškių) ir pelnė 5 taškus. Pro šalį skriejo ir 3 taškus įmetusio R.Stipčevičiaus šūviai (1/5 tritaškių).

Legionieriai. Atkakliausiai antradienį vyko abejos rungtynės, kuriose žaidė užsienio klubams atstovaujantys lietuviai.

Berlyno ALBA su Roku Giedraičiu namie pralaimėjo Malagos „Unicaja“ komandai 90:91, o Vilerbano ASVEL su Mantu Kalniečiu savo aikštėje nugalėjo Andoros „MoraBanc“ ekipą 79:75.

R.Giedraitis per 28 min. pelnė 13 taškų (3/5 dvitaškių, 1/7 tritaškių, 4/4 baudų). Labai netaikliai atakavęs M.Kalnietis per 27,5 min. įmetė 2 taškus (1/7 dvitaškių, 0/3 tritaškių), atkovojo 7 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Drama. Berlyno komanda dėl pralaimėjimo galėjo kaltinti tik save. „Albatrosai“ iššvaistė milžinišką pranašumą – jie jau pirmojo kėlinio viduryje pirmavo 21:7, o antrojo kėlinio pabaigoje persvara peržengė 20 taškų 56:35.

Tačiau Malagos krepšininkams trečiajame kėlinyje pelnius 14 taškų be atsako iš Berlyno ekipos pranašumo teliko vienas taškas (59:58), o dar po kelių minučių rezultatas tapo lygus 63:63.

Iki sirenos likus pusantros minutės dauguma ALBA sirgalių veikiausiai pagalvojo, kad sunkiausios akimirkos jau praėjo – šeimininkai vėl pirmavo 90:84.

Tačiau per anksti nusiraminę suklydo – berlyniečiai daugiau nebesurengė nė vienos rezultatyvios atakos, o „Unicaja“ vidurio puolėjas Mathias Lessort‘as likus 2 sek. pataisė netaiklų komandos draugo metimą ir išplėšė pergalę svečiams.

Vilerbane vykusiose rungtynėse komandos kovojo daug atkakliau. Skirtumas buvo dviženklis tik kartą – po pirmosios atakos trečiajame kėlinyje „MoraBanc“ nutolo 44:34. Iškart po to ASVEL pelnė 13 taškų iš eilės, persvėrė rezultatą ir truputį tiksliau žaidė paskutinėmis mačo minutėmis.

Rusai. „Valencia“ ir „Ryto“ dvikovos nugalėtojai pusfinalyje kovos su vienu iš Rusijos klubų – Kazanės „Uniks“ arba Krasnodaro „Lokomotiv“. Jų pirmosiose rungtynėse įtikinamą pergalę pasiekė namie žaidęs „Uniks“.

Kazanės krepšininkai tik antrajame kėlinyje leido varžovams trumpam persverti rezultatą, bet jau trečiajame ketvirtyje įgijo didelę persvarą ir nugalėjo 86:66.

Tarp nugalėtojų labiausiai pasižymėjo Erricas McCollumas. 31 metų amerikietis per 24 min. pelnė net 32 taškus (4/6 dvitaškių, 3/4 tritaškių, 15/15 baudų), išprovokavo 9 pražangas, surinko 37 naudingumo balus ir buvo pripažintas naudingiausiu ketvirtfinalio pirmųjų rungtynių žaidėju.

Tęsinys. Visos ketvirtfinalio poros antrąsias rungtynes žais penktadienį. Serijose kovojama iki dviejų pergalių, o jei reikės trečiųjų rungtynių, jos vyks kovo 13 d. (kitą trečiadienį).

Europos taurė. Ketvirtfinalio pirmosios rungtynės (iki 2 pergalių).

„Valencia“ – Vilniaus „Rytas“ 75:64. M.Thomasas 15, A.Doornekampas, F.San Emeterio ir A.Abalde po 10/ D.J.Seeley ir D.Sirvydis po 11, A.Parachovskis ir M.Girdžiūnas po 10. 7438 žr.

Vilerbano ASVEL – Andoros „MoraBanc“ 79:75. Ch.Kahudi 21, A.J.Slaughteris 15, D.Lighty 13, ... M.Kalnietis 2/ M.Diagne 16, M.Vitali 12, A.Albicy ir J.Shurna po 11. 5560 žr.

Berlyno ALBA – Malagos „Unicaja“ 90:91. P.Siva 14, R.Giedraitis, N.Giffey ir M.Hermannssonas po 13/ M.Lessort‘as 18, A.Waczynski 17, D.Milosavljevičius 10. 6322 žr.

Kazanės „Uniks“ – Krasnodaro „Lokomotiv“ 86:66. E.McCollumas 32, 15/15 baudų, P.Henry 18, R.Morganas 10/ D.Kulaginas 17, J.Johnsonas 16. 3920 žr.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.