„Žalgirio“ naujokas N. Woltersas: „Sirgaliai Kaune tylesni už „Crvena zvezda“ aistruolius“

2018 m. spalio 24 d. 12:09
Lrytas.lt
Kauno „Žalgiryje“ sėkmingai pritapęs įžaidėjas Nate'as Woltersas apšilo kojas ne tik Lietuvos čempionate, tačiau ir Eurolygoje. Amerikietis svarbiausiame Europos klubinių komandų turnyre vidutiniškai dabar pelno po 17 taškų, atkovoja po 2,3 kamuolio, atlieka po 6 rezultatyvius perdavimus ir renka po 20,7 naudingumo balo.
Daugiau nuotraukų (5)
27-erių metų 193 cm ūgio N.Woltersas papasakojo apie surgalius Kaune ir Belgrade, pirmuosius mėnesius Kauno komandoje ir trenerį Šarūną Jasikevičių
– Ragavote Eurolygos labai išskirtinėje vietoje – Belgrade, kur dvejus metus atstovavote „Crvena zvezda“ ekipai. Kokios įtakos ta patirtis turėjo sugrįžimui į Eurolygą?
– Pirmiausia, Eurolyga yra puikus turnyras. Tai yra geriausia lyga Europoje ir aš norėjau čia grįžti. Laikas Serbijoje su „Crvena zvezda“ buvo labai smagus, sirgaliai buvo nepakartojami. Norėjau grįžti ir man pasisekė, kad praėjęs sezonas buvo puikus. Man pasisekė, jog gavau galimybę žaisti „Žalgiryje“, kur yra puikus treneris ir organizacija. Man tai yra tikrai puiki situacija.
– Puikiai pradėjote sezono pradžią. Kas Jums pradėjo taip gerai iš karto žaisti naujos šalies naujame klube?
– Mūsų treneris man sako būti agresyviam ir, manau, tai tikrai padeda. Jis nori, kad būčiau agresyvus ir daug negalvočiau. Šaunu, jog komandos draugai ir treneriai padeda man prie to labai lengvai prisitaikyti. Turėjome porą pralaimėjimų namuose, bet manau, kad žaidėme gerai ir tikėkimės greitu metu iškovoti čia daugiau pergalių.
– „Žalgiris“ apmaudžiai nusileido „Fenerbahce“. Po dviejų kėlinių pirmavote 8 taškais, tačiau pergalės neiškovojote. Ar pasisėmėte pozityvių dalykų iš šio pralaimėjimo?
– Taip, pradėjome tikrai gerai ir pirmoje rungtynių pusėje žaidėme gerai. „Fenerbahce“ yra puiki komanda ir antroje rungtynių pusėje žaidė intensyviau. Jie surengė daugiau sėkmingų atakų negu mes. Žaidėme gerai, bet turime tą daryti 40 minučių, ypač prieš tokias komandas kaip „Fenerbahce“.
– Grįžote į Eurolygos klubą, kuris praėjusiame sezone pateko į finalo ketvertą. Ar ši „Žalgirio“ staigmena turėjo įtakos Jūsų sprendimui?
– Taip, aš žinojau, kad „Žalgiris“ turėjo puikų sezoną ir tai prisidėjo prie sprendimo. Turime puikų trenerį Šarūną Jasikevičių ir tai taip pat turėjo įtakos. Apie „Žalgirį“ girdėjau tik pozityvius dalykus. Sąlygos ir miestas yra puikūs, tad sprendimą priimti nebuvo sunku, kai klubas man parodė dėmesį.
– Treneris Š.Jasikevičius buvo legendinis Lietuvos žaidėjas. Kiek išmokstate iš šio praeityje jūsų pozicijoje žaidusio žvaigždės?
– Išmokau daug ir vis dar mokausi. Žinoma, jis buvo puikus žaidėjas ir dabar yra puikus treneris. Per trumpą laiką, kurį čia praleidau, jis mane daug ko išmokė.
– Turite darbštaus krepšininko reputaciją. Iš „Žalgirio“ rūbinės galima tiesiogiai patekti į treniruočių aikštelę bet kuriuo paros metu. Ar Jums tai labai patinka?
– Tai yra puiku. Tai turėtų būti vienos geriausių sąlygų visoje Europoje. Galiu bet kada ateiti į salę ir ten treniruotis – to Europoje dažnai nerasi. Dažniausiai bandau pamėtyti į krepšį po treniruotės, bet mūsų trenerių štabas atlieka gerą darbą. Po treniruočių mes individualiai dirbame 30 minučių ir mėtome į krepšį. Jie tikrai nori mums padėti ir tai yra gerai. Mūsų arena yra aukščiausio lygio ir tai neabejotinai padeda. Sirgaliai taip pat yra puikūs. Viskas kol kas yra gerai, tad ateityje tikiuosi pergalių.
– Lietuva, kaip ir Serbija, yra dėl krepšinio pamišusi šalis. Kokius panašumus ir skirtumus galite įžvelgti tarp tų, kurie gyvena ir kvėpuoja krepšiniu?
– Tai tikrai vietos, kuriose krepšinis yra mylimas. Abiejose vietose sirgalių palaikymas yra įspūdingas. Atmosfera Belgrade yra labiau įtempta, jei taip galėčiau pavadinti. Lietuvoje tai labiau panašu į JAV, prie ko aš labiau pripratęs.
Sirgaliai būna tikrai triukšmingi, bet tylesni nei „Crvena zvezda“ gerbėjai. Prieš „Crvena zvezda“ namų rungtynių pradžią nieko negirdi. Tai nenutrūkstamas palaikymas kaip per futbolo rungtynes. Kaune sirgaliai yra labai aistringi ir atrodo, kad visada yra pozityvūs. Tai mus motyvuoja žaisti gerai.
– Per savo karjerą taip pat žaidėte Turkijoje ir Prancūzijoje. Ar Jums patinka pasinerti į kitas kultūras ir gyvenimo būdus?
– Taip, tai buvo šaunu. Žaidimas Europoje leidžia pamatyti daug vietų, kurių nepamatyčiau, jei nežaisčiau krepšinio. Man patiko ir komanda Stambule, tai tikrai puikus miestas.
Yra tikrai smagu pamatyti skirtingas pasaulio vietas ir žaisti Eurolygoje, kur gali aplankyti svarbiausius Europos miestus. Tai smagu, nors ten pabūni tikrai trumpai. Tai tikrai pliusas žaidžiant krepšinį.
– Eurolygoje kiekvieną vakarą daug atkaklių rungtynių: tą žinote iš to, kai „Crvena zvezda“ nepateko į 2017 metų atkrintamąsias varžybas po pralaimėto lemiamo reguliaraus sezono mačo. Kaip galėtumėte apibūdinti Eurolygos intensyvumą?
– Taip, kiekvienas mačas čia atrodo tarsi atkrintamųjų varžybų akistata, nes žaidžiama tik 30 rungtynių. Kiekvienas mačas yra svarbus ir jų lengvų nebūna. Nėra dvikovų, apie kurias gali galvoti, kad nelaimėsi, jei nežaisi gerai.
Būtent tai turnyrą padaro smagiu ir kiekvieną savaitę jauti atkrintamųjų varžybų atmosferą. Kaip sakiau, jei nežaisi gerai, pradėsi strigti. Tai labai atkaklus turnyras.
– Lygiai prieš dvejus metus žaidėte pirmąsias savo Eurolygos rungtynes Atėnuose prieš „Panathinaikos“. Kokios Jūsų mintys prieš artėjančią akistatą su Nicku Calathesu ir sirgalių minia?
– „Panathinaikos“ tikrai labai gera ir talentinga komanda. Tai bus tikrai sunkios rungtynės, bet žinome, kad jos Eurolygoje būna kiekvieną savaitę.
Bus sunku, bet turime žaisti kietai, vykdyti savo žaidimo planą ir žiūrėsime, kas nutiks. Manau, jei žaisime kovingai ir komandiškai, galėsime Eurolygoje kovoti su visais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.