EUROLYGA 2023

Prienų meras apie Ballų realybės šou: „Jei mes dekoracija, svarbu, kad nepašiepianti“

„Ar Prienų klubas dėl atvykusių Ballų šeimynos užkrovė miestui naštą? Tikrai ne. Tai ne našta. Kaip tik pasinaudosime galimybe būti matomais pasaulyje“, – juokėsi Prienų savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas.

 Prienų mero manymu, dėmesiu Prienams galima pasinaudoti<br> T.Bauro nuotr.
 Prienų mero manymu, dėmesiu Prienams galima pasinaudoti<br> T.Bauro nuotr.
 Prienų meras Alvydas Vaicekauskas<br> T.Bauro nuotr.
 Prienų meras Alvydas Vaicekauskas<br> T.Bauro nuotr.
 Prienų meras Alvydas Vaicekauskas<br> T.Bauro nuotr.
 Prienų meras Alvydas Vaicekauskas<br> T.Bauro nuotr.
 Prienų meras Alvydas Vaicekauskas<br> T.Bauro nuotr.
 Prienų meras Alvydas Vaicekauskas<br> T.Bauro nuotr.
 Prienų meras Alvydas Vaicekauskas<br> T.Bauro nuotr.
 Prienų meras Alvydas Vaicekauskas<br> T.Bauro nuotr.
 Prienų meras Alvydas Vaicekauskas<br> T.Bauro nuotr.
 Prienų meras Alvydas Vaicekauskas<br> T.Bauro nuotr.
 Prienų meras Alvydas Vaicekauskas<br> T.Bauro nuotr.
 Prienų meras Alvydas Vaicekauskas<br> T.Bauro nuotr.
 Prienų meras Alvydas Vaicekauskas<br> T.Bauro nuotr.
 Prienų meras Alvydas Vaicekauskas<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jan 4, 2018, 9:38 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 6:29 AM

Šiomis dienomis 60-metis Prienų rajono savivaldybės vadovas A.Vaicekauskas be pagrindinių savo pareigų turi dar vieną – pristatyti žiniasklaidai miesto „naujokus“: garsiąją amerikiečių Ballų šeimyną.

Praėjusių metų gruodį Prienų „Vytauto“ klubas susprogdino krepšinio bombą, paskelbęs, kad turi sutartis su garsiosios Ballų šeimos atžalomis: 16-mečiu LaMello ir 19-mečiu LiAngelo Ballais.

Šie vaikinai sutartį su „Vytauto“ komanda turi iki sezono pabaigos, tačiau klubas gali jauniesiems žaidėjams padėkoti jau po mėnesio.

Būsimus Prienų ekipos žaidėjus į Lietuvą atlydėjo ne tik jų tėvas 50-metis LaVaras Ballas bei gausi giminaičių armija, bet ir realybės šou „Ball in the family“, filmuojanti šios šeimos gyvenimą, daugiau kaip 20 žmonių komanda.

„Prienų klubas visada buvo svarbus miestui ir Prienai yra pagrindiniai ekipos rėmėjai: klubo istorija siekia dar 1994-uosius metus, o praėjusiais metais mes komandai skyrė 100 tūkst. eurų. Tai dar neįskaičiuojame ir salės kaštų, be to klubo vadovas yra savivaldybėje dirbantis ir algą gaunantis žmogus. Galbūt, Lietuvos mastais tie šimtas tūkstančių ir nėra daug, tačiau duodame, ką galime“, – lrytas.lt portalui kalbėjo Prienų meras.

– Sunku išlaikyti miestui jau pasaulyje dėl Ballų išgarsėjusią „Vytauto“ komandą?, – buvo paklaustas A.Vaicekauskas.

– Gerai, kad Prienų verslas myli krepšinį, myli ekipą ir net smulkieji verslininkai – visaip siekia padėti klubui. Bet iš esmės, dešimt tūkstančių gyventojų miesteliui išlaikyti Lietuvos krepšinio lygos komandą – tai nemenkas iššūkis. Mes savivaldybėje visi renkamės, ginčijamės dėl skiriamų pinigų, kalbame apie išlaidas ir pajamas, kad nebūtų tų taip vadinamų blogųjų žirklių, stebime, kad neperbėgtų juoda katė tarp žaidėjų ir trenerių. Žodžiu, miestui tikrai rūpi klubas ir darome, ką galime.

– Ar klubo vadovai derino klausimą dėl garsiųjų Ballų atvykimo į ekipą su miestu? Juk tai jau ne tik Prienų komandos, bet dabar ir viso miesto reikalas.

-Nederino. Bet aš pasakyčiau taip: šaunuoliai yra mūsų klubo jaunosios vadybos kartos atstovai, kad sugebėjo priimti tokį iššūkį. Manau, tą iššūkį tikrai yra sunku suvaldyti, nes patirties tokiose situacijose niekas iš prieniškių neturi. Bet kita vertus, jau turime tam tikrus dividendus – Prienų vardas nuskambėjo tikrai plačiai per pasaulį ir tai būtent tokio iššūkio kainos dėka. Galbūt, ir verslas patikės, kad Prienai nebijo net ir pasaulinių iššūkių ir atsisuks į mūsų miestą. Bandau kaskart su verslininkais kalbėti, kad turime puikią mūsų geografinę padėtį, gražią gamtą – investuok į viešbučių statybą, turizmo plėtrą ir bus visiems į naudą. Net ir dabar galiu pasakyti – siūlėme turimą gerą vietą viešbučio statybai verslui. Bet verslininkai dvejoja. Būtų pastatę viešbutį – manau, su Ballų atvykimu sulauktų neblogo pelno. Belieka pasakyti, jog nežinia, kokius dar iššūkius nutars priimti Prienai (juokiasi).

– Miestas turi kol kas tik krepšinio komandą. Bandysite plačiau žiūrėti ir į kitas sporto šakas?

– Mes dabar labiau kalbame apie infrastruktūrą. Turime prieš kelerius metus pastatytą krepšinio areną, ten pat puikią treniruoklių salę, kuri yra viena iš geresnių Lietuvoje. Šiemet baigsime stadiono rekonstrukciją – iki šio neturėjome geros futbolo dirbtinės dangos, reikalingų bėgimui takelių. Praėjusiais metais sujungėme Birštoną ir Prienus dviračių taku. Maža to – su keturiomis savivaldybėmis pasirašėme sutartį, kad sujungtume jas dviračių takais, o epicentru taptų „Harmony Park“ vieta. Tad dabar žiūrime į infrastruktūrą, o kai ji pradės duoti visuomenei naudą, manau, savaime atsiras ir kiti projektai su sporto ekipomis.

– Ballų atvykimas susijęs su pramogų elementais – garsioji šeimyna Prienuose ir Birštone filmuos savo realybės šou. Nebijote, kad jūsų vadovaujamas miestas taps tik dekoracija Ballų rankose?

– Dekoracija? Kad gal ir nieko kai kada pabūti dekoracija. Svarbiausia, kad tai būtų graži dekoracija ir nebūtų šaipomasi iš miesto. Sportui sąlygos pas mus yra geros. Tačiau su Ballais atvyko itin gausi filmavimo komanda ir tikrai jų niekas nesuvaldys, nesužiūrės, kas ką daro. Suprantu, kad jei rodysi visiškai teigiamą vaizdą, vargu, ar pritrauksi televizijos ar interneto žiūrovą prie savo produkto. Tikrai negaliu garantuoti, kad kokio savotiško „vaizdelio“ iš Prienų neparodys. Dirbtinai nieko nedarome ir nedarysime: jokių raudonų kilimų Ballų atvykimui netiesime, žolės nedažysime. Manome, kad mūsų kraštas tikrai neatsilikęs ir gražiai sutvarkytas, todėl nieko nekontroliuosime.

– Žinote, atvykstantys kitų šalių žiniasklaidos atstovai kaskart siekia būtinai parodyti labiau neigiamus dalykus. Sostinės merui teko raudonuoti, kai su Lietuvos futbolo rinktine atvažiavę kovoti ispanų žaidėjai buvo priversti treniruotis ne pačios geriausios kokybės stadionuose, kur ir tualetai nebuvo „europietiškos“ išvaizdos.

– Gal kur toliau nuo Prienų centro taip pat galima pamatyti dar nesutvarkytų gatvių – ne viskas iš karto daroma, bet siekiama. Dėl tualetų – praėjusiais metais lyg suprasdami ir šio segmento reikšmę, sutvarkėme ir rekonstravome du miesto viešuosius tualetus. Tad badyti pirštais ir nukreipti televizijos kameras į juos svečiai neturėtų (juokiasi).

– Garsieji Ballai atvyko į Prienų „Vytauto“ ekipą, tačiau gyvena Birštone. Ar nevyks tarp šių dviejų miestų savotiška konkurencija dėl įtakos įžymybėms?

– Mes kaimynai ir puikiai sutariame – Birštonas taip pat padeda išlaikyti klubą. Galima suprasti ir pačią ekipą – jos vienas iš pagrindinių rėmėjų yra „Vytauto“ savininkas Norbertas Pranckus, tad kiekvienas turi teisę reklamuotis. Bet reikia pasakyti aiškiai – garsių žmonių atvykimas ir jų gyvenimas yra viso mūsų regiono – Prienų ir Birštono reikalas ir mus jau reikėtų priimti kaip vieną bendrą visumą. Galvoju, tuščia konkurencija čia nereikalinga – kur Birštonas yra stipresnis, ten jis ir turi būti lyderis, kur Prienai – tai jau šio miesto pliusas.

– Kas yra svarbiau – Ballų šou ar šios šeimos jaunuolių žaidimas „Vytauto“ komandoje?

– Žinote, jei Ballų šou pasiseks, manau, kad sulauksime dar ne vienos žvaigždės. Jei kalbėsime apie krepšinį – tai taip pat yra šou. Jei šioje Ballų realybės šou situacijoje Prienų komandai pasisektų sustiprėti, o žinia apie čia vykusį veiksmą pasklistų plačiai po pasaulį – aš už reginį ir šou. Svarbu, kad viskas vyktų be pašiepimo. Nors... Juk visada galima ir pasijuokti iš tų, kurie bando pašiepti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.