Išgyrė Arvydo Sabonio legendą: vienintelis ir nepakartojamas

2016 m. vasario 6 d. 20:57
Arvydas Sabonis krepšinio sirgalių atmintyje išliks iki pasaulio pabaigos. Lietuvos krepšinio legenda daugybę kartų buvo apdainuotas ne tik tautiečių, bet ir užsienio žurnalistų bei specialistų, kurie rinkdami geriausius negali užmiršti 51 metų 221 cm ūgio buvusio žaidėjo vardo.
Daugiau nuotraukų (8)
Šįkart A.Sabonį prisiminė „Eurohoops“, kai pristatė geriausius Eurolygos „centrus“, fantastiškai dalijusius perdavimus komandos draugams.
A.Sabonis, be jokios abejonės, atsidūrė pirmojoje vietoje, o už tai sulaukė tikros odės.
„Vienintelis ir nepakartojamas. Gamtos stebuklas. Ir nors per šį dešimtmetį Eurolygoje sužaidė vieną sezoną, nėra nė vieno krepšininko, kuris jo nelaikytu geriausiu. Neįmanoma žodžiais nupasakoti, ką A.Sabonis reiškia Europos krepšiniui. Ir, kaip veikiausiai žinote, jeigu ne jo nebūtų kamavusios traumos arba jis būtų į NBA išvykęs jaunesnis, veikiausiai būtų užkariavęs ir kitą Atlanto pusę“, – taip A.Sabonį pristatė eurohoops.net.
A.Sabonis po 2000-ųjų vieną sezoną praleido Eurolygoje. 2003 metais jis sugrįžo į Kauno „Žalgirį“ ir nusprendė paskutinius metus dar pabėgioti aikštėje. Tuomet A.Saboniui buvo 38-eri.
„Ar tai jam sutrukdė dominuoti prieš kiekvieną varžovą? Turbūt juokaujate. „Sabo“ neveikia jokie metų veiksniai. Jis praktiškai žaidė su kiekvienu, atsidūrusiu prieš jį. Jis nuostabiai skaitė žaidimą, o jo nepakartojamas mąstymas ir patirtis atsispindėjo kiekviename judesyje. Perdavimai nebuvo paskutinėje vietoje“, – rašė eurohoops.net.
Krepšinio gerbėjai išgirdę apie A.Sabonio perdavimus, iškart prisimena momentus, kai „centras“ prakiša kamuolį sau per šoną, ar per petį. Jų neužmiršto ir „Eurohoops“: „Vienodai greitas ir tikslus. Lietuvio lygis buvo aukščiau kitų. Tobulumu ir ypatingumu išsiskyrė taip, tarsi kažkas būtų pristatęs ateivių krepšinio technologiją.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.