Geros žinios – Jonas Valančiūnas jau be rankos įtvaro

2015 m. gruodžio 21 d. 06:48
Daugiau nuotraukų (9)
Lietuvos krepšinio rinktinės ir „Toronto Raptors“ ekipos žaidėjas Jonas Valančiūnas jau arti dienos, kai vėl apsivilks NBA klubo marškinėlius ir išbėgs į aikštę. Ir lietuvio pagalba bus labai reikalinga – „Raptors“ sekmadienį patyrė 12-ąją nesėkmę. Po lūžusio piršto traumos atsigaunantis lietuvis jau vaikšto be rankos įtvaro. J.Valančiūnas „Paveldo dienos“ renginyje susitiko su lietuvių bendruomenės nariais Toronto ekipos arenoje ir bendravo su sirgaliais jau be rankos įtvaro.
J.Valančiūnas su sirgaliais bendravo po ekipos nesėkmės namie: „Raptors“ (17/12) sekmadienį 94:104 (18:37, 30:18, 22:23, 24:26) nusileido „Sacramento Kings“ (11/16) krepšininkams.
Sakramento klubas rungtynes pradėjo atkarpa 17:2 ir vienu metu pirmajame kėlinyje pirmavo 22 taškų persvara.
„Toronto Raptors“ krepšininkai pralaimėjo tik penktąsias šio sezono rungtynes namuose, tačiau tai buvo trečias pralaimėjimas per 5 pastaruosius mačus apskritai. 
„Tai siaubinga. Taip, kaip mes žaidėme, yra nepateisinama“, – sakė „Raptors“ treneris Dwane‘as Casey.
Rungtynių nebaigė Toronto klubo įžaidėjas Kyle‘as Lowry, kuris trečiajame kėlinyje užsidirbo dvi technines pražangas.
19 taškų pelnęs ir 13 rezultatyvių perdavimų atlikęs Rajonas Rondo atliko ketvirtą dvigubį dublį iš eilės, tačiau jis pergalės laurus skyrė DeMarcusui Cousinsui.
„Toliau sakau, kad jis yra geriausias aukštaūgis NBA ir šiąnakt jis tai įrodė. Jis nebuvo rezultatyvus, bet tie, kurie supranta krepšinį, turėtų galvoti, kad D.Cousinsas dominavo“, – sakė krepšininkas.
„Raptors“: DeMaras DeRozanas 28 (10/23 dvit., 0/1 trit., 8/8 baud., 7 atk. kam.), Patrickas Pattersonas 18, Jamesas Johnsonas 14. 
„Kings“: Rudy Gay (6/12 dvit., 1/5 trit., 4/4 baud., 9 atk. kam.) ir Rajonas Rondo (13 rez. perd.) po 19, Omri Casspi ir DeMarcusas Cousinsas po 15.
Lapkričio 21 dieną 23-ejų metų 211 cm ūgio J.Valančiūnas mače su „Los Angeles Lakers“ klybu mėgino dėti į krepšį, kai jam per pirštus sudavė Roy Hibbertas ir Kobe Bryantas – tada lietuvis dar stipriai su pirštais trenkėsi į krepšio lanką dešine ranka, bet skubiai susiėmė už kairiosios plaštakos, į kurią pataikė K.Bryantas.
Perkreiptu nuo skausmo veidu jis paliko rungtynes ir daugiau į jas negrįžo – jam lūžo bevardis pirštas. Medikai aiškino, kad lietuvis negalės žaisti apie 6 savaites.
Net ir traumuotas lietuvis neketino ilsėtis – jis ir toliau dirbo. „Galiu daryti daug dalykų, dirbti ties greičiu“, – sakė jis.
Jau kitame susitikime su Kobe Bryantu, pastarasis pasirašė ant J.Valančiūno rankos įtvaro: „Atsiprašau už lūžį, mano broli. Išlik stiprus“, – parašė K.Bryantas ir paliko savo parašą.
TraumaįtvarasJonas Valančiūnas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.