Italai daugiau nebebijo Baltijos krepšinio karalienės

2015 m. rugsėjo 16 d. 14:21
Tautvydas Mikalajūnas, lrytas.lt spec. korespondentas, Lilis (Prancūzija)
Italijos krepšinio rinktinė nepamiršo 2013-ųjų rugsėjo Liublianoje. Lygiai prieš dvejus metus Europos čempionato ketvirtfinalyje Lietuvos rinktinė 81:77 palaužė italus ir prasibrovė į pusfinalį. Po lietuvių smūgio Italijos komanda tąkart neatsigavo – pralaimėjo likusius du mačus, liko 8 vietoje ir nepačiupo kelialapio į pasaulio čempionatą.
Daugiau nuotraukų (11)
Dabar viskas bus kitaip. Tuo neabejoja Italijos žiniasklaida.
„Dabar viskas yra subalansuota, patirties netrūksta, o viltys žaisti pusfinalyje, nepaisant traumuoto Luigi Datome ir aštuntfinalyje susižeidusio Andrea Bargnani, labai aukštos“, – rašo didžiausias Italijos sporto dienraštis „La Gazzetta dello Sport“, Lietuvos rinktinę pavadinęs Baltijos krepšinio karaliene.
Mįslė dėl A.Bargnani
Prieš dvejus metus Lietuvos rinktinė tapo Europos vicečempione, o ambicinga Italijos ekipa liko tuščiomis. Tačiau dabar, italų leidinio teigimu, situacija priešinga.
„Italija pagaliau turi A.Bargnani, Danilo Gallinari, Danielį Hackettą, o Lietuva prarado Donatą Motiejūną, Darjušą Lavrinovičių, Martyną Pocių ir Liną Kleizą. Negalima lyginti tos Italijos rinktinės, kuri pralaimėjo Lietuvai praėjusiame čempionate su rinktine, kuri yra Prancūzijoje“, – rašo „La Gazzetta dello Sport“.
Ir pastebi, kad faktas, jog Lietuva suklupo tik kartą, o aštuntfinalyje nugalėjo Gruziją, kurią italai per pasiruošimą paguldė du kartus, nėra labai didelis nerimo signalas Italijos komandai.
Didžiausias italų rūpestis prieš rungtynes su Lietuva – ar iki ketvirtfinalio spės atsigauti „centras“ A.Bargnani, kuris susižeidė mače su Izraeliu ir dar mačo išvakarės nedalyvavo komandos treniruotėje.
Nors Italijos rinktinės treneris Simone Pianigiani mėgsta pagudrauti ir neatskleisti visų kortų, šį kartą, panašu, italai dėl A.Bargnanio gerokai sunerimę – ar jis žais, paaiškės prieš pat rungtynes.
„Čia nėra jokios taktikos. Mes tikrai negalime dabar atsakyti, ar jis galės rungtyniauti“, – sakė S.Pianigiani. – Viskas priklausys nuo to, kaip jis jausis. Bet kokiu atveju, esame pasiruošę planui B.“
Tiesa, Italijos žiniasklaida rašo, kad A.Bargnani greičiausiai žais.
Intrigą atgaivino ir Luigi Datome – nors buvo skelbta, kad Stambulo „Fenerbahce“ ekipai atstovaujantis dėl traumos praleis likusį čempionatą, rungtynių išvakarėse Italijos rinktinės treniruotėje jis plušėjo su visa komanda.
Iššūkis – J.Mačiulis
„La Gazzetta dello Sport“ pastebi, kad lietuviams šiame čempionate tritaškiai nėra patikimas ginklas. Ir taip pat siūloma gynybiniais veiksmais bandyti lietuvius kuo dažniau išstumti iš baudos aikštelės, nes Lietuvos rinktinės aukštaūgiai gali kelti didelį pavojų.
„La Gazzetta dello Sport“ pabrėžia, kad šiame mače viena svarbiausiu bus Jono Mačiulio ir Alessandro Gentile miokrodvikova.
„J.Mačiulis – be abejonės geriausias Lietuvos rinktinės žaidėjas. J.Mačiulis prieš A.Gentile – dai bus kertinė šių rungtynių dvikova. Šie žaidėjai – identiški ir pagal fizinį sudėjimą, ir pagal ūgį, ir pagal žaidimo stilių – puikūs puolėjai ir geri tritaškininkai.
J.Mačiulis du sezonus žaidė Milano komandoje, tačiau patyrus sunkią traumą jis „Armani Jeans“ tapo nebereikalingas. Vėliau žaidęs Atėnų „Panathinaikos“, o dabar – Madrido „Real“, su kuriuo pavasarį tapo Eurolygos čempionu, jis tapo puikiu žaidėju – ypač gynyboje. A.Gentilei bus sunku, tačiau jis gali atlaikyti tokį iššūkį“, – analizavo laikraštis.
Leidinys taip pat primena, kad praėjusiame Europos čempionate puikiai rungtyniavęs Lietuvos rinktinės įžaidėjas Mantas Kalnietis vis dar atsigaudinėja po sunkios traumos, tačiau pabrėžia, kad lietuvių žaidimas – jau nebe toks, koks buvo prieš dvejus metus.
„Šią rinktinei reikia gerbti, tačiau daugiau nebebijoti. Net jeigu mums paskutinį kartą ją pavyko įveikti tolimaisiais 2004-aisiais, Atėnų olimpiados pusfinalyje ir niekas iš dabartinės komandos žaidėjų niekada nėra pajutęs pergalės prieš Lietuvos komandą skonį“, – rašo „La Gazzetta dello Sport“.
ItalijaLietuvaEuroBasket 2105
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.