Muziejaus vadovė Odeta Kirnienė papasakojo svečiams šokolado istoriją, kaip ir kada jis pateko į Europą.
Krepšininkai galėjo išvysti, kaip prieš keliasdešimt metų atrodė šiauliečių konditerių gamintų saldainių pakuotės, kokiais skanumynais apdovanojami į Lietuvą atvykstantys aukščiausi svečiai, sužinoti, kurią tautą galima tituluoti didžiausiais smaguriais.
Šiauliečiai krepšininkai susikūrė ir savo saldainio popieriuko dizainą. Šią galimybę siūloma išbandyti kiekvienam svečiui.
Smagiausia pramoga buvo patiems paragauti ir pasigaminti saldumynų. Specialia apranga apsirengusiems svečiams buvo parodyta, kaip gaminami triufeliai, kokiais vaisiais, riešutais gardinami vienetiniai rankų darbo saldainiai.
„Galėčiau čia gyventi, labai mėgstu tokią sriubą", - kvatojo vidurio puolėjas Chrisas Cooperis, nužvelgęs didžiulį puodą su šokoladu.
Pažintinę ekskursiją užbaigusi komanda padovanojo muziejaus vadovei O.Kirnienei kamuolį su parašais. „Deja, mūsų gyvenimas nėra toks saldus", - už galimybę apsilankyti Šokolado muziejaus darbuotojams dėkojo "Šiaulių" treneris Gediminas Petrauskas.
Tai buvo trečia „Šiaulių" komandos išvyka šį sezoną: anksčiau krepšininkai aplankė Šeduvos (Radviliškio r.) gimnazijoje besimokančius neįgaliuosius, o po to - NATO oro policijos misiją atliekančius JAV lakūnus.