„Rockets“ ir „Celtics“ ruošia mainus, D.Motiejūnas nori būti iškeistas (papildyta)

2013 m. gruodžio 19 d. 10:28
Tautvydas Mikalajūnas
„Houston Rockets" komandos marškinėlius antrą sezoną vilkintis Donatas Motiejūnas jau netrukus gali pakeisti sportinę aprangą. 23 metų 213 cm ūgio lietuvis viliasi išvysti savo pavardę tarp žaidėjų, kurie po organizuojamų mainų paliks „Rockets" komandą.
Daugiau nuotraukų (1)
Bręstančių mainų sūkuryje - Omero Ašiko pavardė. Jau daugiau nei mėnesį netyla kalbos, kad 27 metų 213 cm ūgio Turkijos krepšininkas paliks „Rockets" komandą. Nemenka tikimybė, kad kartu su juo Teksasą paliks ir ant suolo dažniausiai sėdintis D.Motiejūnas.
NBA antramečio iš Lietuvos agentas Virginijus Bulotas portalui lrytas.lt sakė, kad D.Motiejūnas nori pakeisti komandą ir viliasi, kad artėjantys mainai atneš pokyčių.
„Galiu pasakyti, kad mes laukiame mainų. Ten reikalus tvarko pagrindinis Donato agentas NBA lygoje Arnas Tellemas. Žinau, kad jis buvo nuvykęs į Hjustoną - kalbėjo ir su Donatu, ir su klubo atstovais. Manau, laiko klausimas (kad bus iškeistas - red.).", - portalui lrytas.lt sakė D.Motiejūno agentas, „Wasserman Media Group” sporto agentūros atstovas Lietuvoje V.Bulotas.
JAV žiniasklaida, remdamasi krepšinio agentų informacija, skelbia, kad O.Ašikas persikels į „Boston Celtics". Kai kurie teigia, kad susitarimas dėl mainų jau pasiektas ir oficiali informacija bus paskelbta visai netrukus.
NBA apžvalgininkas Andrianas Wojnarowskis praneša, kad mainuose dalyvaus dvi komandos - „Houston Rockets" ir „Boston Celtics", tačiau yra tikimybė, kad prie sandorio gali prisidėti „Philadelphia 76ers" ir „Cleveland Cavaliers".
Didžiausia tikimybė, kad mainuose dalyvaus trys žaidėjai - už O.Ašiką „Rockets" gaus du krepšininkus iš Bostono - puolėją Brandoną Bassą ir gynėją Courtney Lee, taip pat - naujokų biržos šaukimą.
Į mainus gali būti įtraukta ir daugiau „Houston Rockets" žaidėjų. Dažniausiai minima pavardė - D.Motiejūno. Įdomu tai, kad A.Tellemas yra ne tik lietuvio, bet ir O.Ašiko agentas.
„Mūsų ir jo netenkina situacija, kuri šiuo metu yra. Kol kas duomenų, kad mainai vyks būtent su „Boston Celtics", neturiu. Iš A.Tellemo laukiame žinių apie tai, kas, kaip ir kur judės", - portalui lrytas.lt teigė V.Bulotas.
Dar praėjusią savaitę Hjustono žiniasklaidai D.Motiejūnas išreiškė viltį, kad gaus žaidimo minučių Hjustono komandoje arba „kur nors kitur".
1,4 mln. JAV dolerių uždirbantis D.Motiejūnas šį sezoną sužaidė 10 rungtynių, per kurias pelno po 3,1 taško ir atkovoja 1,6 kamuolio.
O.Ašikas šį sezoną pelno po 4,4 taško ir atkovoja po 6,8 kamuolio. Išmainęs aukštaūgį iš Turkijos „Rockets" klubas palengvintų finansinius įsipareigojimus - šį sezoną O.Ašikas uždirbs 8 mln. JAV dolerių, kitą - 15 mln.
Kaip būsimų mainų dalyvius žiniasklaida mini ir kitas pavardes - puolėjo Ronnie Brewerio ir pastaruoju metu traumų persekiojamo įžaidėjo Jeremy Lino.
Galutinė mainų data - gruodžio 19-oji.
Anksčiau buvo skelbta, kad O.Ašiką „Rockets“ turėtų iškeisti į „Atlanta Hawks“ sunkųjį kraštą Paulą Millsapą. Tokiu atveju, O.Ašikas prisijungtų „Hawks“ starto penkete prie Alo Horfordo. O P.Millsapui atitektų pagrindinė sunkiojo krašto pozicija, šalia Dwighto Howardo.
Tačiau dabar toks mainų scenarijus nelabai realus, o O.Ašikas jau turėtų matuotis „Boston Celtics" aprangą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.