D.Sabonis į „Unicaja“ klubą atvyko gerokai sutvirtėjęs

2013 m. rugpjūčio 21 d. 13:43
lrytas.lt
Domantas Sabonis po įspūdingo žaidimo Lietuvos jaunimo (U-18) rinktinėje jau lieja prakaitą Malagoje ir ruošiasi debiutui Ispanijos ACB krepšinio lygoje. Didelė tikimybė, kad septyniolikmetis Arvydo Sabonio sūnus ras vietą pagrindinėje Malagos „Unicaja“ komandos sudėtyje, kurią kitą sezoną treniruos buvęs Kauno „Žalgirio“ strategas Joanas Plaza ir žais Lietuvos rinktinės narys Mindaugas Kuzminskas.
Daugiau nuotraukų (1)
207 cm ūgio D.Sabonis Malagoje žais nesudaręs kontrakto, nes kitą vasarą planuoja įstoti į JAV universitetą ir rungtyniauti NCAA. Rugpjūčio pradžioje jaunasis krepšininkas žvalgėsi po Arizonos, Oregono ir Gonzagos universitetus.
Malagoje besitreniruojantis D.Sabonis nustebino klubo trenerius, nes po vasaros Lietuvos jaunių rinktinėje jis į Ispaniją grįžo gerokai sutvirtėjęs.
„Šią vasarą Lietuvoje sunkiai dirbau ir sustiprėjau fiziškai“, - Ispanijos spaudai sakė D.Sabonis. Jis buvo neabejotinas penktąją vietą Europos jaunimo čempionate užėmusios rinktinės lyderis, pelnydavęs po 14 taškų ir atkovodavęs po 11,4 kamuolio.
Lietuvos krepšinio žvaigždės sūnus ispanų žiniasklaidai teigė, kad iš savo tėvo dažnai sulaukia pastabų ir patarimų.
„Tėvas nuolat man sako, kad turiu sunkiai dirbti, turiu pagerinti metimą, pradėti mesti kabliu, taip, kaip darė jis. Ir daugiau dirbti gynyboje“, - pasakojo D.Sabonis. Tiesa, jis šypteli užsimindamas, kad šalia tėčio patarimų apie krepšinį dažnai girdi mamos prašymus, kad reikia ir mokytis.
D.Sabonis su dar septyniais „Malagos“ žaidėjais - Fran Vazquezu, Txemi Urtasunu, Carlosu Suarezu, Jaysonu Grangeriu, Ognjenu Kuzmičiumi, Alberto Diazu ir Dejanu Todorovičiumi - praėjo medicininį patikrinimą ir jau pradėjo pasiruošimą naujajam sezonui.
Kiti komandos žaidėjai - tarp jų ir su Lietuvos rinktine besitreniruojantis Mindaugas Kuzminskas - prie komandos prisijungs rugsėjį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.