D. Adomaitis: „Viską sužlugdė klaidos“

2013 m. gegužės 12 d. 00:28
Remigijus Kazilionis
Specialiai lrytas.lt, Londonas
Daugiau nuotraukų (1)
Trejos rungtynės – trys pralaimėjimai ir paskutinė vieta Eurolygos jaunių (iki 18 m.) turnyro A grupėje. Tai, kad Vilniaus „Lietuvos ryto“ jaunių komanda Londone žaidė blankiai, pirmiausia lėmė klaidos.
„Pamatėme savo galimybes, lygį. Pamatėme, kur yra kitų šalių komandos, kur esame mes – žaidėjai individualiai ir kaip kolektyvas. Iš to reikia daryti išvadas“, – sakė vilniečių treneris Dainius Adomaitis.
Eurolygos finalo ketverto dienomis surengtose jaunių varžybose „Lietuvos rytas“ 65:77 pralaimėjo Badalonos „Joventut“ (Ispanija), 57:66 – Kinijos rinktinei ir 54:73 – Belgrado „Crvena zvezda“ (Serbija).
„Didžiausia problema – klaidos, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ jaunimui Londone vadovavęs D. Adomaitis. – Ypač reikia atkreiti dėmesį į įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijas: negalime sužaisti vienas prieš vieną, teisingai vertinti situaciją ir susikurti progų“.
Vilniečių prarastų kamuolių statistika išties įspūdinga: 20, 31 ir 26.
„Mūsų įžaidėjai Augustas Šuliauskas ir Lukas Ganas gerai atrodė savo amžiaus Lietuvos čempionate ir Eurolygos jaunių atrankos turnyre Šiauliuose. Tikėjomės jų nemažo indėlio, bet taip neįvyko. Aišku, varžovai čia buvo stipresni“, – pripažino D. Adomaitis.
Tačiau treneris, vertindamas visą turnyrą, nenorėjo nė vieno žaidėjo atskirai nei peikti, nei girti: „Gynėmės tikrai normaliai, bet negalėjome užpulti“.
Anot D. Adomaičio, „Lietuvos rytas“ nė prieš vieną varžovą neturėjo pranašumo kurioje nors pozicijoje: „Visose kitose komandose buvo tikrų lyderių, kurie išsiskyrė meistriškumu. Mes turėjome dominuoti komandiniu žaidimu, bet viską sužlugdė klaidos“.
Pernai „Lietuvos ryto“ jauniai buvo tapę šio turnyro nugalėtojais. Tada vilniečius į priekį vedė Edvinas Šeškus, kuris šiemet Londone negalėjo žaisti dėl traumos.
„Nesvarbu, yra lyderis, ar ne – visiems reikia pasitempti“, – sakė D. Adomaitis.
Eurolygos jaunių turnyro finale sekmadienį žais du Ispanijos klubai: A grupės nugalėtojas „Joventut“ ir pajėgiausia B grupės komanda „Barcelona“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.