D. Motiejūnas debiutui ruošiasi NBA su blokų dalintoju „Turkų kūju“ O. Asiku (3 video)

2012 m. rugsėjo 21 d. 23:41
lrytas.lt
Debiutui NBA besirengiantis Donatas Motiejūnas savo įgūdžius „Houston Rockets“ stovykloje šlifuoja treniruotėse su „Turkų kūju“ Omeru Asiku.
Daugiau nuotraukų (1)
213 cm ūgio O. Asikas stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje rungtyniauti pradėjo 2010 metais – tuomet jis žaidė „Chicago Bulls“ ekipoje. Turkas puikiai žinomas, kaip aukšto lygio gynėjas, mėgstantis efektingus blokus.
„Kai stoji prieš tokį krepšininką, pamatai, kiek greitas esi, ir kur dar reikėtų padirbėti. Jis jau užsitarnavo savo reputaciją, todėl ir man reikia pasitikrinti. Man reikia išmokti, kaip susitvarkyti su tokio tipo žaidėjais, nes su jais kovosiu kiekvieną dieną“, - realgm.com teigė D. Motiejūnas, 2011 metais į NBA pakviestas 20-uoju šaukimu.
„Mano ginklas – greitis, tačiau aš tą jau žinojau. O. Asikas taip pat yra greitas, todėl man reikia jį pergudrauti. Turiu būti nuoseklesnis ir žaisti protingiau. Kadangi atvykau iš Europos, kiekvieną dieną sužinau kažką naujo apie NBA. Būtent dėl to turiu daug dirbti, jog sugebėčiau adaptuotis prie kitokio krepšinio“, - kalbėjo lietuvis.
O. Asikas profesionalaus krepšininko karjerą pradėjo Stambulo „Fenerbahce“ komandoje. 2010 metais jį 36 šaukimu pasirinko „Portland Trail Blazers“. „Blazers“ ekipa turką iškart iškeitė ir jis atsidūrė „Chicago Bulls“ komandoje, kur greit gavo „Turkų kūjo“, „Asik ir sunaikinti“ (Asociacija su „Surasti ir sunaikinti“. - Red).
2010 metais O. Asikas Turkijos rinktinei padėjo pasaulio čempionate iškovoti bronzos medalius. 26 metų „centras“ į „Rockets“ atvyko šiemet.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.