Per kėlinį 5 įvarčius „Borussia“ ekipai išrašęs „Real“ klubas šventė triuškinančią pergalę

2024 m. spalio 22 d. 21:49
Lrytas.lt
Tiesiogiai
Antradienį vakare UEFA Čempionų lygoje į kovą stojo du futbolo milžinai – Madrido „Real“ ir Dortmundo „Borussia“. Antroje rungtynių pusėje atsigavęs „Real“ klubas namuose 5:2 (0:2) sutriuškino „Borussia“ ekipą.
Daugiau nuotraukų (2)
Pirmieji pasižymėjo svečiai. 30-ąją minutę be jokios priežiūros baudos aikštelėje paliktas Donyellas Malenas priėmė kamuolį ir puolėjas turėdamas laiko prisitaikyti pelnė įvartį.
Jau po 4 minučių Dortmundo klubas pranašumą padvigubino. D.Malenas pastebėjo link vartų bėgantį Jamie Gittensą ir atliko puikų perdavimą, po kurio anglas nesunkiai pasižymėjo.
60-ąją minutę Kylianas Mbappe baudos aikštelėje atrado Antonio Rudigerį, kuris smūgiu su galva rezultatą sušvelnino.
Prabėgus vos daugiau nei minutei, į „Borussia“ vartus krito ir antrasis įvartis. Vėl kamuolį baudos aikštelėje priėmęs K.Mbappe atliko perdavimą kairiau buvusiam Viniciui ir brazilas nesunkiai pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.
Trečiasis „Real“ įvartis krito 83-ąją minutę. Julianui Brandtui nesėkmingai pabandžius išmušti kamuolį Lucas Vazquezas įsiveržė į baudos aikštelę ir smūgiu į artimąjį vartų kampą išvedė komanda į priekį.
Galiausiai 86– ąją minutę Vinicius užtikrino „Karališkojo“ klubo pergalę. Brazilas gavęs kamuolį netoli savo vartų atliko reidą per visą aikštę ir nuostabiu tolimu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartus.
Per pridėtą laiką Vincius užtvirtino ir savo „hat-tricką“. Varžovų gynybos klaida pasinaudojęs brazilas reido metu suklaidino gynėjus ir pelnė trečiąjį savo įvartį.
Madrido futbolininkai turnyrą pradėjo 3:1 įveikdami „Stuttgart“ ekipą, tačiau antroje dvikovoje netikėtai 0:1 pripažino „Lille“ pranašumą.
Dortmundo klubas Čempionų lygą pradėjo dvejomis įspūdingomis pergalėmis. Iš pradžių „Borussia“ 3:0 įveikė „Club Brugge“, o vėliau 7:1 sutriuškino Glazgo „Celtic“.
Kitose rungtynėse Londono „Arsenal“ namuose 1:0 (0:0) palaužė Donecko „Šachtar“ ekipą.
29-ąją minutę „Šachtar“ ekipą ištiko nelaimė. Gabrielis Martinelli atliko smūgį į vartus, tačiau pataikė į skersinį. Visgi atšokęs kamuolys pataikė į vartus saugojusio vartininko Dmytro Riznyko nugarą ir vėliau įkrito į vartus.
77-ąją minutę rezultatas galėjo tapti 2:0, tačiau D.Riznyko atlaikė Leandro Trossardo smūgiuotą 11 metrų baudinį.
Anglijos klubas turnyrą pradėjo sužaisdamas lygiosiomis 0:0 su „Atalanta“, o vėliau 2:0 susitvarkė su Paryžiaus „Saint-Germain“.
Donecko ekipa pirmose rungtynėse sužaidė lygiosiomis 0:0 su „Bologna“ ekipa, tačiau antrajame mače 0:3 pripažino „Atalanta“ pranašumą.
Tuo tarpu pralaimėjimą namuose patyrė Turino „Juventus“. Italijos klubas namuose 0:1 (0:0) pripažino „Stuttgart“ pranašumą.
84-ąją minutę „Juventus“ gynėjas baudos aikštelėje prasižengęs užsidirbo antrą geltoną kortelę, buvo išvytas iš rungtynių, o teisėjas į Turino klubo vartus paskyrė 11 metrų baudinį.
Visgi Italijos klubo vartų sargas Mattia Pernas sugebėjo atlaikyti baudinį ir išsaugojo Turino klubą.
Tačiau to neužteko. Jau per pridėtą rungtynių laiką El Bilal Toure įveikęs „Juventus“ gynėjų liniją atsidūrė baudos aikštelėje vienas prieš vartininką ir pelnė pergalingą rungtynių įvartį.
Kitos rungtynės:
„Aston Villa“ – „Bologna“ 2:0
„Girona“ – Bratislavos „Slovan“ 2:0
Paryžiaus „Saint-Germain“ – Eindhoveno PSV 1:1
Graco „Sturm“ – Lisabonos „Sporting“ 0:2

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.