Ištikimiausių Vilniaus „Žalgirio“ sirgalių pareiškimas: nevyks stebėti galimai čempioniškų rungtynių

2024 m. spalio 17 d. 14:13
Lrytas.lt
Sėkmingai susiklosčius savaitgalio rezultatams A lygoje, Vilniaus „Žalgiris“ jau sekmadienį gali susigrąžinti Lietuvos čempionų titulą, tačiau jie tai darytų šalia nesant ištikimiausiems gerbėjams – „Pietų IV“ ultrai.
Daugiau nuotraukų (1)
Rugsėjo mėnesį buvo nutrauktos Alytaus „Dainavos“ ir Marijampolės „Sūduvos“ rungtynės, po to kai per rungtynių pertrauką teisėjams paliekant aikštę vienas Alytaus klubo sirgalius užpuolė arbitrą.
Toks epizodas Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Drausmės komitetui neprasprūdo pro akis.
„Dainavos“ klubas buvo nubaustas techniniu pralaimėjimu, pinigine bauda bei žaidimo be žiūrovų sankcija, taikoma tiek komandos namų, tiek išvykos rungtynėms.
Visgi LFF Drausmės komitetas pažymėjo, kad dėl taikomos sankcijos neturi nukentėti kitų TOPsport A lygos komandų sirgaliai, todėl jiems turi būti sudaryta galimybė patekti į „Dainavos“ namų rungtynių svečių sirgalių sektorių.
Jeigu šeštadienį Kauno rajono „Hegelmann“ klubas nusileistų Vilniaus rajono „TransINVEST“ ekipai, tuomet sekmadienį „Žalgiris“ išvykos rungtynėse prieš „Dainavą“ pergalės atveju užsitikrintų čempionų titulą.
Tačiau ištikimiausi „Žalgirio“ gerbėjai – „Pietų IV“ ultra pareiškė, jog nevyks stebėti šių rungtynių, dėl jų manymu neteisingo LFF Drausmės komiteto sprendimo.
„Norime pakomentuoti susiklosčiusią sudėtingą situaciją dėl laukiančių išvykos rungtynių Alytuje.
Pirmiausia norime pabrėžti, kad visada laikomės principo „futbolas – sirgaliams“. Manome, kad žaidžiant futbolą prie tuščių tribūnų prarandamas ne tik reginys, bet ir visa futbolo prasmė.
Komentuojant priimtą federacijos sprendimą visas Alytaus komandos varžybas rengti be žiūrovų, įleidžiant tik svečių komandos sirgalius, turime pabrėžti, kad dalyvauti tokiame palaikyme mums neleidžia ultrų kodeksas.
Palaikymas komandos, izoliuotame nuo kitų sirgalių stadione, nieko bendro su „ultrizmu“ neturi ir mes, Pietų IV Ultras bendruomenė, laikome tokį sprendimą absurdišku.
Kiek pavyko išsiaiškinti iš tų rungtynių liudininkų pasakojimų, konfliktas su teisėjais įvyko su pašaliniu asmeniu, nepriklausančiu Alytaus komandos aktyviam palaikymui. Dar niekuomet nesusitvarkymas su centrinės lankytojais netapo pretekstu apskritai į rungtynes neįleisti žiūrovų!
Dar norime atkreipti dėmesį, kad Alytaus komandos administracija, nepaisant žodinio susitarimo tarp A lygos klubų įsileisti priešininkų palaikymo sirgalius į varžybas nemokamai, apmokestino svečiams bilietus, dar ir pabrangindama juos trigubai nei paprastai, taip bandydama pasipelnyti iš priešininkų komandos aistruolių. Ultrų tikrai neįmanoma išgąsdint bilietų kainom, tačiau toks poelgis yra žemas.
Dėl šių priežasčių esame priversti boikotuoti rungtynes“, – savo pranešime skelbė „Pietų IV“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.