Tautų lygoje Vokietija iškovojo dar vieną pergalę, Ukraina, po problemų su apšvietimu stadione palaužė galingai žengusį Sakartvelą

2024 m. spalio 12 d. 01:07
Lrytas.lt
UEFA Tautų lygoje penktadienį sužaisti aštuoni įvairių grupių mačai. A lygos 3-ioje grupėje Vokietijos rinktinė trečiojo turo mače svečiuose Zenicėje rezultatu 2:1 įveikė Bosniją ir Hercegoviną.
Daugiau nuotraukų (5)
Abu įvarčius vokiečiams 30-ąją ir 36-ąją minutėmis pelnė Denizas Undavas. Jis pasižymėjo ir 58 min., tačiau po VAR peržiūros jis buvo anuliuotas. Visuose šio sezono turnyruose „Stuttgart“ ir Vokietijos rinktinės puolėjas D.Undavas pelnė jau 9 įvarčius.
70-ąją minutę rezultatą sušvelnino Edinas Džeko. Po pergalės Vokietijos rinktinė šioje grupėje yra surinkusi 7 taškus, o bosniai lieka su vienu tašku.
Kitose šios grupės rungtynėse Vengrija rezultatu 1:1 sužaidė su Nyderlandais. Pirmojo kėlinio 32 min. A.Sallay pelnė pirmąjį įvartį.
Olandus turėjo nuskandinti V.van Dijko pražanga ir pretenzijos teisėjams79-ąją min., po kurių jis gavo dvi geltonas korteles ir Nyderlandai liko dešimtyje. Vis dėlto jiems pasisekė išvengti pralaimėjimo: D.Dumfriesas 83 min. įmušė įvartį ir išlygino rezultatą.
Olandai dabar turi 5 taškus ir žengia antri, o vengrai yra treti su dviem taškais.
Lenkijos Poznanės mieste vyko B lygos 1-osios grupės akistata tarp Ukrainos futbolininkų ir Sakartvelo. Dvikova Lenkijoje vyko dėl karo Ukrainoje.
Šiame mače sužaidus 11 minučių stadione prapuolė elektra ir 8 minutes buvo tamsu. Kai viskas išsisprendė, po 20 minučių, komandos ir vėl pasirodė aikštėje ir 35 min. įvartį pelnė ukrainietis Mihailas Mudrikas.
Ukrainiečiai išlaikė persvarą ir iškovojo Tautų lygoje pirmąją pergalę – tai buvo pirmieji 3 taškai, o pirmaujantis grupėje Sakartvelas po 2 pergalių iš eilės patyrė nesėkmę ir turi 6 taškus.
UEFA Tautų lygos mačai
A lyga 3-ioji grupė
Bosnija ir Hercegovina – Vokietija 1:2
Vengrija – Nyderlandai 1:1
B lyga 1-oji grupė
Čekija – Albanijav2:0
Ukraina – Sakartvelas 1:0
B lyga 4-oji grupė
Islandija – Velsas 2:2
Turkija – Juodkalnija 1:0
C lyga 1-oji grupė
Estija – Azerbaidžanas 3:1
Slovakija – Švedija 2:2

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.