P. Pogba – nereikalingas: „Juventus“ bando atsikratyti po dopingo skandalo grįžtančiu prancūzu

2024 m. spalio 7 d. 11:43
Lrytas.lt
Praėjusią savaitę vienas talentingiausių savo kartos futbolininkų Paulis Pogba sulaukė žinių apie sutrumpėjusią diskvalifikaciją, bet jo atstovaujamas Turino „Juventus“ į tai numojo ranka ir bando kuo greičiau išpirkti prancūzo kontraktą.
Daugiau nuotraukų (1)
Primename, jog po 2022 m. rugpjūčio 20 d. vykusių rungtynių tarp Turino ir „Udinese“ komandų iš P.Pogba šlapimo buvo paimtas dopingo mėginys, kuriame kontrolieriai rado per didelį testosterono kiekį. 31-erių saugą Italijos antidopingo tribulonas suspendavo 4 metams, bet šis neigė specialiai vartojęs draudžiamus preparatus.
Tačiau futbolininkas pasiduoti nenorėjo, kreipėsi į Tarptautinį sporto arbitražo teismą (CAS) ir sulaukė itin gerų naujienų. Po nuodugnios skundo analizės pastarieji nusprendė, kad P.Pogba nusikalto netyčia, o bausmę sumažino iki 18 mėnesių.
„Košmaras pagaliau baigėsi. Po šio CAS sprendimo galiu žiūrėti į datą, kada vėl grįšiu į savo svajonių gyvenimą. Nuolatos kartojau, jog taisykles pažeidžiau to nežinodamas. Papildai, kuriuos man išrašė daktarai, net nepadeda“, – džiaugėsi prancūzas.
Prie „Juventus“ treniruočių saugas galės prisijungti nuo kitų metų sausio mėnesio, o į aikštę grįš nuo kovo.
Tiesa, P.Pogba gali ir neužsivilkti daugkartinių „Serie A“ čempionų marškinėlių, nes klubas bando išpirkti jo kontraktą, pranešė žurnalistas Fabrizio Romano. Žaidėjo sutartis galioja iki 2026 m. vasaros, per sezoną P.Pogba uždirba maždaug 10 mln. eurų, tačiau diskvalifikacijos metu gaudavo minimalų 2 tūkst. eurų atlygį.
Jei taip ir atsitiks, P.Pogba 2025 m. sausio mėnesio perėjimų lango metu galės prisijungti prie naujos komandos.
Nors 31-erių futbolininkas norėtų toliau atstovauti Turino ekipai, pastaroji mano, kad geriausia išeitis būtų nauja pradžia. P.Pogba taip pat siekia grįžti į Prancūzijos rinktinę, su kuria 2018 m. triumfavo pasaulio čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.