Po iškovotos LFF taurės – „Bangos“ mohikano pareiškimas apie karjeros pabaigą: „Senukas tegul eina pailsėti“

2024 m. rugsėjo 29 d. 23:25
Pijus Pacevičius
Gargždai sekmadienį švenčia – „Banga“ pirmą kartą klubo istorijoje iškovojo LFF taurę. Komanda finale po 11 m. baudinių serijos palaužė Kauno rajono Hegelmann ir namo parsiveš įspūdingą trofėjų.
Daugiau nuotraukų (5)
Antrąją per savo karjerą LFF taurę iškovojęs veteranas Robertas Vėževičius kalbėdamas žurnalistams dėkojo savo komandos draugams bei sakė, kad kai kurie jų vis dar negali suvokti ką jie pasiekė.
„Visų pirma turiu padėkoti vyrams. Jie padarė šią šventę visiems Gargždams. Kai kurie sakė, kad mes negalime net džiaugtis, nes vis dar nesuprantame ką padarėme. Nebuvome šios poros favoritai. Nesitiki, kad tai padarėme, trūksta žodžių“, – sakė 38-erių veteranas.
Pratęsimo metu R.Vėževičius buvo gavęs puikią progą, kurios neišnaudojo, nors ir vėliau jam buvo skirta nuošalė. Vis dėlto gavęs progą mušti baudinį serijos metu jis neklydo ir paklaustas apie tai, kiek jo psichologiją įtakojo neišnaudota proga, ukmergiškis paminėjo, kad jam spaudimą nuėmė pamatyta nuošalės vėliavėlė po neišnaudotos progos.
„Na taip. Kai buvo labai gera proga neįmušiau, bet atsisukus į teisėją pamačiau nuošalę ir tas spaudimas kiek nukrito. Baudinius tikrai daug treniravomės, po kiekvienos treniruotės mušėme. Treneris manimi pasitikėjo ir teko eiti mušti“, – kalbėjo puolėjas.
– Kiek jums šiandien padėjo sirgaliai? – žurnalistų buvo paklaustas R.Vėževičius.
– Manau, kad visi matė, jog šiandien stadione buvo vienos komandos sirgaliai ir jie vilkėjo oranžinę spalvą. Ačiū jiems. Lietuvoje nedažnai tenka žaisti tokioje atmosferoje. Mes džiaugėmės kiekviena minute būdami aikštėje.
– Kaip švęsite triumfą?
– Pradžioje pašokinėsime čia, o paskui galbūt treneris leis atsigerti kažko rimtesnio. Džiaugsimės ir kiek girdėjau gausime 2 laisvas dienas, todėl per jas švęsime.
– Iškovojote ne tik titulą, bet ir vietą Europoje. Kiek tai reiškia jums?
– Kažkiek nusiėmė įtampa. Nelaimėjus taurės, mums vietą Europoje būtų garantavusi 4 vieta A lygoje. Dabar nukrito tas spaudimas. Mūsų mažam klubui tai yra didelis pasiekimas. Dabar reikės pailsėti, užbaigti sezoną ir ruoštis Europai kitame sezone.
– Kiek smagu, kad prieš sezoną autsaidere laikyta „Banga“ pasiekė tokius rezultatus?
– Galbūt tie futbolo ekspertai nelabai supranta apie futbolą (juokiasi). Be abejo tai sakau juoko forma. Tai mus motyvavo. Čempionate šiemet daug lygių komandų. Susilipdėme kaip kolektyvas ir manau, kad visiems šiemet parodėme, kad futbolą galime žaisti prieš bet ką.
– Kiek smagu, kad ilgas trenerio darbas atsipirko ir kiek jis yra klubo sėkmės paslaptis?
– Jis ir yra pagrindinė priežastis. Jis komplektuoja sudėtį, ruošia taktikas, treniruoja mus. Matau kiek darbo jis įdeda prieš kiekviena treniruotę su jaunais futbolininkais. Matome, kad tas įdėtas darbas kažkada atsiperka. Labai džiugu už jį.
– Jūs jau ne pirmą kartą iškovojote šią taurę. Kuri buvo saldesnė?
– Ši buvo saldesnė. Tai man ketvirtas finalas, laimėti pavyko tik trečiuoju bandymu. Bet tada man neteko į aikštę žengti nei minutei. Ši taurė einant karjerai į pabaigą pati saldžiausia.
– Kiek matote likimo pokšto tame, kad kai praėjusį kartą laimėjote taurę, finale įveikėte „Bangą“?
– Reikėjo šiemet Gargždams atiduoti duoklę.
– Kalbėjote apie karjeros galą. Ar šiemet ir bus ta pabaiga?
– Jau praėjusiais metais man sakė, kad manimi netiki. Bet šis sezonas tikrai yra paskutinis, užtenka. Turime jaunimo, dabar jiems visi keliai bus atviri. Senukas tegul eina pailsėti.
– Ar senukas dar norėtų A lygos medalio?
– Medaliai visada gerai. Dabar šis man kabo ant kaklo (rodo LFF taurės nugalėtojo medalį). Jis man dabar svarbiausias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.