Futbolas ir vėl pamirštas: J. Timberlake‘o koncertas sujaukė Lietuvos rinktinės planus

2024 m. rugsėjo 23 d. 14:54
Lrytas.lt
Lietuvos muzikos gerbėjai pirmadienį nudžiugo išgirdę naujieną, jog į Lietuvą atvyks JAV popmuzikos žvaigždė Justinas Timberlake‘as. Tačiau ir vėl koncertas Kauno „Dariaus ir Girėno“ stadione jaukia Lietuvos futbolo rinktinės planus.
Daugiau nuotraukų (1)
Pirmadienį ryte buvo paskelbta, jog birželio 6 dieną Kaune savo koncertą surengs J.Timberlake‘as. Tuo tarpu aišku, jog birželio 6–7 d. ir 9–10 d. numatyti du nacionalinių rinktinių langai 2026 m. pasaulio čempionato atrankoje.
Nors varžovai ir tikslus tvarkaraštis nėra žinomas, tapo aišku, jog šiomis dienomis Lietuvos rinktinė negalės priimti varžovų savo stadione.
Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edgaras Stankevičius kalbėdamas su Delfi žurnalistu Mažvydu Laurinaičiu teigė, jog buvo žinoma, kada numatytos futbolo rungtynės.
„Žinojome iš anksto, kad šis koncertas planuojamas. Kaip ir žinome apie kitus planus su tarptautiniais ir vietiniais atlikėjais. Tų koncertų bus ne vienas ir ne du. Mes tą dalyką transliavome, FIFA langų kalendorius yra paskelbtas iki 2030 m. ir prieinamas. Tą kalendorių esame siuntę metų pradžioje dabartiniams stadiono operatoriams ir jie tikrai žino tas datas. Tai atmeta bet kokias praktines ir teorines galimybes žaisti rungtynes birželį Kaune“, – Delfi portalui teigė E.Stankevičius.
Kitos kovos pasaulio čempionato atrankoje numatytos rugsėjo mėnesį, tačiau ir dėl jų žaidimo Dariaus ir Girėno stadione LFF vadovas nėra tikras
„Nėra užtikrintumo ir dėl rugsėjo. Man tai nesuprantama ir keista. Taip, J. Timberlake’as yra garsus atlikėjas ir Lietuvai to reikia, bet kai eilę kartų koncertai ir atlikėjai tampa svarbesni už futbolą.. Mes nesame ta organizacija, kuri turi lankstumą ir gali keisti FIFA tvarkaraščius. Turi kažkada ir futbolas užimti deramą vietą šio operatoriaus darbotvarkėje ir nenukentėti“, – kalbėjo E. Stankevičius.
Primename, jog rugsėjo mėnesio pradžioje Dariaus ir Girėno stadione rungtynės neįvyko dėl per daug blogos stadiono vejos kokybės.
To priežastimi tapo savaitė prieš Ąžuolyne nugriaudėjęs muzikos atlikėjos Jessicos Shy koncertas, į stadioną subūręs beveik 40 tūkst. žmonių.
Lietuvos futbolui teko ir vėl raudonuoti tarptautinėje scenoje bei perkelti futbolo rungtynes į Marijampolę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.