UEFA Jaunimo lygoje šou užkūręs R. Jansonas: „Tikimės, kad į Vilnių pavyks atvežti „Manchester United“

2024 m. rugsėjo 20 d. 07:49
fkzalgiris.lt
Po pergalės UEFA Jaunimo lygos rungtynėse „Žalgirio“ treneris ir žaidėjai kalbėjo apie įsimintinas rungtynes, neeilines emocijas, o tris įvarčius pelnęs rungtynių herojus atskleidė savo pranašišką sapną.
Daugiau nuotraukų (1)
„Žalgirio“ jaunimo komanda dvikovoje prieš Velso čempionus „The New Saints“ atsilikinėjo 1:2, tačiau po pertraukos persvėrė rezultatą savo naudai ir laimėjo 3:2.
„Senai tokios emocijos bebuvo. Turėjau keletą rungtynių prieš porą mėnesių, kai tapome Elitinės jaunių lygos čempionais. Bet šitos rungtynės iš tiesų yra tikrai labai labai įsimintinos. Vien ką reiškia atmosfera, pralaiminėjant 1:2 grįžti į rungtynes ir iškovoti pergalę. Labai laimingas, labai patenkintas“, – kalbėjo treneris Dainius Greviškis.
Anot jo, rungtynių pradžia nieko blogo nežadėjo, bet pirmasis kėlinys netikėtai pakrypo nesėkmingai. „Pavyko aukštas spaudimas, ir keletas smūgių vartus, ir pasiektas įvartis. Bet kaip dažniausiai būna jaunimo futbole – pameti koncentraciją viename kitame momente ir varžovai baudžia. Reikia nepamiršti, vis tiek tai yra Velso čempionai, jie turi gerų, vikrių žaidėjų, kurie gali bėgti, kurie yra pavojingi ir gali įmušti įvartį. Būsime geriau pasiruošę kitom rungtynėms. Matėme žaidėjų stipriąsias pusės. Tikrai turi atakuojančių žaidėjų, greitų, gynėjų, kurie gali apsiginti. Viskas spręsis antros rungtynėse“, – sakė treneris.
Komandos kapitono vaidmenį atlikęs Romualdas Jansonas įmušė visus tris savo komandos įvarčius. Naktį prieš rungtynes tą patį jis „atliko“ savo sapne.
„Džiaugiamės, kad pavyko laimėti. Tikrai daug jėgų pareikalavo ši pergalė. Ačiū Dievui, ištraukėme iki galo, laimėjome. Prieš šią naktį buvau susapnavęs, kad įmušiu 3 įvarčius. Žiūrėjau praeitą vakarą Man City [dokumentinį] serialą, kai jie laimėjo treble’ą ir ten tikrai buco daug Haalando hat-trickų ir kažkaip išėjo, kad ir sapne atsirado. Sutapimas. Džiaugiuosi, kad pavyko įmušti tris įvarčius. Tikiuosi pavyks ir ten“, – kalbėjo R. Jansonas.
Kalbėdamas apie įvarčius, jis atidavė duoklę komandos draugams ir treneriui už sugalvotą standartinę situaciją.
„Prie pirmo įvarčio [Martynas] Šetkus padarė labai didelį indėlį, sutraukė žmones prie savęs, aš radau tarpą, atliko puikų perdavimą pavyko įmušti. Antras po kampinio, tai – trenerio [Justino] Baužio sugalvotas standartas. Buvome susitikę prieš šitas rungtynės, šnekėjom apie šitą standartą. Varžovai tikrai buvo palikę dideles erdves ir pavyko įmušti įvartį iš to standarto. Tikrai didelis trenerio indėlis. O trečias įvartis… Jau buvau leisgyvis, bet puikus [Vakario] Berentos perdavimas ir pavyko įmušti į tuščius vartus“, – aiškino R. Jansonas.
Starto sudėtyje šį kartą žaidė ir 15 metų saugas Benas Bruzga. „Labai džiaugiamės kaip komanda. Labai smagu, kad pirmas rungtynes laimėjome. Dėl žaidimo – turime naują komandą, iš pradžių, aišku, yra sunku įsižaisti. Bet prieš antrąjį kėlinį aptarėme mūsų klaidas, ką galėjom padaryti geriau ir tą išpildėme aikštėje, pavyko parodyti rezultatą. Varžovų komanda nebloga, gerai juda, bet mums įmanoma antrose rungtynėse juos įveikti. Iš pradžių truputį jaudinausi, bet viskas normaliai, po to įsižaidžiau ir pradėjau geriau jaustis aikštėje“, – sakė jis.
Pasak R. Jansono gavus pylos nuo trenerio antrajame kėlinyje pavyko susitvarkyti su jauduliu.
„Per pertrauką treneris „nudavė“ taip liaudiškai. Pasišnekėjome, susidėjom taškus ant „i“, išėjom ir kovėmės. Galbūt truputį pirmam kėlinyje buvo šiek tiek jaudulio, bet antrame jau visi nusiramino, pradėjo žaisti futbolą. Kaip išėjom iš gynybos, kokios kombinacijos…. Mes prisiminėm, kad nereikia vargti žaidžiant futbolą, reikia žaisti futbolą. Tikrai pavyko daug gražių atakų ir dėl to sumušėme įvarčius, antrąjį kėlinį laimėjome“, – sakė puolėjas.
„Didelių pakeitimų nedarėme, žaidėjams su treneriu štabu paminėjau porą niuansų. Bet esminis rungtynių momentas buvo tas, kad komanda išėjus po pertraukos išgirdo žodžius, ką norėjau pasakyti, kad turėjom parodyti charakterį. Tas toks nuvalkiotas žodis, bet jie išgirdo ir patys puikiai matėte, koks rezultatas išėjo“, – vertino treneris.
Jis pagyrė tiek savo kapitoną, tiek antrajame kėlinyje ne kartą gelbėjusi vartininką. „Norėjau pasidžiaugti vartininko Jorio Aliukonio pasirodymu. Vien jo trys ištraukti smūgiai ir Jansono hat-trickas – tai parodo, kad galime. Manau, puolėjui nieko daugiau nereikia – tik mušti įvarčius yra patenkinti mes treneriai, patenkinti sirgaliai.“
Dvikova vyko LFF stadione trečiadienio vakarą, į stadioną palaikyti jaunimo susirinko ir ištikimiausi „Žalgirio“ aistruoliai.
„Tai yra kaip 12 žaidėjas. Visi dažnai taip sako, bet tai iš tikrųjų yra labai didelis postūmis į priekį. Gal netgi išėjus buvo toks spaudimas, ne visada tenka žaisti prie tiek žiūrovų. Aišku, norėtųsi, kad tai būtų ir dažniau. Vakare rungtynės, jautėsi kaip Čempionų lyga. Tikrai, manau, kiekvienas iš mūsų pasimėgavo šitomis rungtynėms. Nuvažiavę [į išvyką] atiduosime viską ir tikimės, kad į Vilnių pavyks atvežti „Manchester United“, – kalbėjo R. Jansonas.
„Prie tokios atmosferos čia yra fantastika. Visiems didžiulė patirtis, įspūdis – palaikė „Pietų 4“ fanai, tėvai, akademijos auklėtiniai. Tai yra nuostabi patirtis. Tikiuosi, kad komanda prisimins šitas rungtynes ir mes perkelsime tą pačią emociją į Velsą. Tai didelis užtaisas prieš antras rungtynes, nes dabar jau pamatėm varžovo stipriąsias, silpnąsias puses. Manau, komanda bus dar geriau pasiruošusi antroms rungtynėms, nes tikslas yra vienas – laimėti ir išeiti į kitą etapą“, – sakė D. Greviškis.
Atsakomąsias rungtynes „Žalgiris“ žais spalio 1 dieną Osvestryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.