Pirmasis Čempionų lygos turas baigėsi „Barcelona“ pralaimėjimu

2024 m. rugsėjo 19 d. 22:00
Lrytas.lt
Ketvirtadienį buvo sužaistos paskutinės pirmojo UEFA Čempionų lygos turo rungtynės. Dešimtyje rungtynes baigę „Barcelona“ futbolininkai išvykoje 1:2 (1:1) nusileido „Monaco“ komandai.
Daugiau nuotraukų (1)
Svečiams rungtynės prasidėjo tragiškai. Jau 11-ąją minutę šalia savo vartų kamuolį praradęs Ericas Garcia nugriovė varžovą, už ką užsidirbo raudoną kortelę.
Monegaskai kiekybiniu pranašumu pasinaudojo jau po 5 minučių, kuomet įvarčiu pasižymėjo Maghnesas Akliouche.
Katalonams pavyko rezultatą išlyginti. 28-ąją minutę įspūdingus įgūdžius pademonstravęs Lamine‘as Yamalis tolimu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartų tinklą.
Visgi „Barcelona“ lygiųjų neišlaikė. 71-ąją minutę svečiai tragiškai suklydo gynyboje ir vienas prieš vartininką atsidūręs George‘as Ilenikhena išplėšė pergalę.
„Atalanta“ futbolininkai namuose sužaidė lygiosiomis 0:0 su Londono „Arsenal“ ekipa.
Šeimininkai turėjo nuostabią progą pasižymėti, tačiau „Arsenal“ vartų sargas 51-ąją minutę atlaikė Mateo Retegui smūgiuotą 11 metrų baudinį.
Tiesa, kamuolys atšoko prieš pat puolėją ir šis su galva atliko dar vieną smūgį į vartus, tačiau įspūdingus atletinius įgūdžius pademonstravęs D.Raya sugebėjo atsistoti ir atlaikyti dar vieną smūgį.
Praėjusiame sezone UEFA Europos lygą laimėjęs Italijos klubas šiame „Serie A“ sezone po 4 rungtynių turi 6 taškus ir rikiuojasi vos 9-oje vietoje.
Londono futbolininkai Anglijos čempionate su 10 taškų po 4 rungtynių užima 2-ąją vietą.
Tuo tarpu Ispanijoje Madrido „Atletico“ namuose 2:1 (1:1) palaužė „RB Leipzig“.
Svečiai į priekį išsiveržė 4-ąją rungtynių minutę po tikslaus Benjamino Šeško smūgio.
Šeimininkų gretose pasižymėjo Antoine Griezmannas ir Jose Gimenezas.
„Atletico“ po 5 turų Ispanijos čempionate savo sąskaitoje turi 11 taškų ir rikiuojasi 3-oje pozicijoje.
„RB Leipzig“ turėdami 7 taškus po 3 rungtynių Vokietijoje rikiuojasi 3-oje vietoje.
Čempionų lygos debiutantai „Brest“ futbolininkai 2:1 (1:1) įveikė Graco „Sturm“.
23-iąją šeimininkus minutę išvedė Hugo Magnetti, tačiau pirmojo kėlinio pabaigoje Edimilsonas Fernandesas įsimušė kamuolį į savus vartus ir komandos ilgąją pertrauką pasitiko rezultatui esant lygiam.
Pergalingą įvartį „Brest“ pelnė 56-ąją minutę, kuomet pasižymėjo Abdallah Sima.
Šį kartą Čempionų lygoje numatytas taip vadinamas „šveicariškas modelis“ – jis kardinaliai pakeis turnyro eigą ir struktūrą. Kas yra „šveicariškas modelis“?
Pagal naują formatą, „šveicariškas modelis“ pakeis tradicines aštuonias grupes po keturias komandas į vieną didelę lygą, kurioje visos 36 komandos varžosi tarpusavyje.
Šis formatas remiasi šachmatuose naudojamu modeliu, kur kiekviena komanda per pirmąją varžybų dalį sužaidžia aštuonias rungtynes, tačiau ne su visomis kitomis grupėje dalyvaujančiomis komandomis, o pagal reitinguojamą aukščiau ar žemiau ekipa.
Taip bus užtikrinama didesnė konkurencija ir daugiau intriguojančių dvikovų ankstyvoje turnyro stadijoje.
Pasibaigus lygos etapui aštuonios geriausios komandos pateks tiesiai į aštuntfinalį. Kitos 16 dalyvaus atkrintamosiose varžybose dėl teisės prisijungti prie jų, o paskutiniai 12 klubų krinta iš tolesnių varžybų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.