„Bayer“ futbolininkai Čempionų lygos turnyrą pradėjo triuškinančia pergale

2024 m. rugsėjo 19 d. 19:15
Lrytas.lt
Praėjusio sezono sensacija tapęs Lėverkuzeno „Bayer“ klubas ketvirtadienį sėkmingai pradėjo savo žygį UEFA Čempionų lygoje. Vokietijos lygos ir taurės čempionai pirmose rungtynėse išvykoje 4:0 (4:0) sutriuškino Roterdamo „Feyenoord“ klubą.
Daugiau nuotraukų (2)
Įvartis į šeimininkų vartus krito jau 5-ąją minutę. „Bayer“ futbolininkai perėmę kamuolį išskubėjo į greitą ataką ir daug laisvės gavęs Florianas Wirtzas pasiuntė kamuolį į vartus.
31-ąją minutę „Bayer“ pranašumas padvigubėjo. Victoras Boniface‘as atliko varžovus klaidinantį perdavimą Jeremie Frimpongui, o šis surado link vartų judėjusį Alexą Grimaldo, kuris nuginklavo šeimininkų vartų sargą.
45-ąją minutę krito ir ketvirtasis įvartis. Po baudos smūgio Edmondas Tapsoba bandė atlikti perdavimą su galva, o „Feyenoord“ vartininkas stengėsi išmušti kamuolį toliau. Visgi įvyko nelaimė ir Nyderlandų komandos vartų sargas nenorėdamas nukreipė kamuolį į savus vartus.
Praėjusiame sezone visuose turnyruose „Bayer“ patyrė vos vieną pralaimėjimą, tiesa itin skaudų. UEFA Europos lygos finale Vokietijos klubas 0:3 nusileido „Atalanta“ ekipai.
Lėverkuzeno klubas po 3 trijų turėdamas 6 taškus užima 5-ąją vietą Vokietijos čempionate.
Nyderlandų čempionate 4 rungtynes sužaidęs „Feyenoord“ klubas turi 6 taškus ir rikiuojasi 8-oje pozicijoje.
Kitose rungtynėse Belgrado „Crvena zvezda“ namuose 1:2 (0:2) nusileido Lisabonos „Benfica“ ekipai.
Pirmajame kėlinyje serbus baudė turkai. 9-ąją minutę įvartį pelnė Keremas Akturkoglu, o 29-ąją minutę tiksliu smūgiu pasižymėjo Orkunas Kokcu.
89-ąją minutę Milsonas atsilikimą sušvelnino, tačiau likusio laiko Belgrado komandai neužteko ir „Benfica“ šventė pergalę.
7 rungtynes Serbijos čempionate sužaidęs Belgrado klubas yra iškovojęs 19 taškų ir pirmauja turnyre.
„Benfica“ futbolininkai sužaidę 5 mačus Portugalijos čempionate turi 10 taškų ir rikiuojasi 5-oje pozicijoje.
Šį kartą Čempionų lygoje numatytas taip vadinamas „šveicariškas modelis“ – jis kardinaliai pakeis turnyro eigą ir struktūrą. Kas yra „šveicariškas modelis“?
Pagal naują formatą, „šveicariškas modelis“ pakeis tradicines aštuonias grupes po keturias komandas į vieną didelę lygą, kurioje visos 36 komandos varžosi tarpusavyje.
Šis formatas remiasi šachmatuose naudojamu modeliu, kur kiekviena komanda per pirmąją varžybų dalį sužaidžia aštuonias rungtynes, tačiau ne su visomis kitomis grupėje dalyvaujančiomis komandomis, o pagal reitinguojamą aukščiau ar žemiau ekipa.
Taip bus užtikrinama didesnė konkurencija ir daugiau intriguojančių dvikovų ankstyvoje turnyro stadijoje.
Pasibaigus lygos etapui aštuonios geriausios komandos pateks tiesiai į aštuntfinalį. Kitos 16 dalyvaus atkrintamosiose varžybose dėl teisės prisijungti prie jų, o paskutiniai 12 klubų krinta iš tolesnių varžybų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.