Čempionų lygos starte „Bayern“ pajuokos objektu pavertė Zagrebą, po praleisto įvarčio „Liverpool“ atsitiesė mače su „AC Milan“

2024 m. rugsėjo 17 d. 21:50
Lrytas.lt
Video
Antradienį startavo UEFA Čempionų lygos 2024–2025 metų sezonas – tai jau yra 33-iasis Čempionų lygos sezonas, tačiau šįkart jis bus visiškai kitoks: iki atkrintamųjų varžybų visos 36 komandos bus rikiuojamos bendroje lentelėje ir nebus aiškių grupių. Tad antradienį iš viso buvo žaidžiamos šešerios rungtynės, o vakare mačuose susikirto keturių porų keliai. Neįtikėtiną pažeminimą turnyro starte pajuto Zagrebo „Dinamo“, kuri pralaimėjo išvykoje Miuncheno „Bayern“ net 2:9.
Daugiau nuotraukų (7)
Net 4 įvarčius vokiečiams pelnė Harry Kane'as. Vokiečiai pakartojo savo geriausią rezultatą Čempionų lygoje: septynių įvarčių skirtumu jie buvo įveikę savo laiku „Basel“ ir Donesko „Šachtar“. Abu kartus Miunchenas nugalėjo 7:0.
Pergales iškovojo nugalėtojo vardą ginantis Madrido „Real“, kuris įveikė „Stuttgart“ ekipą 3:1 bei „Liverpool“ ekipa, kuri praleido įvartį jau 3 min., bet sugebėjo nurungti namie žaidusius „AC Milan“ atstovus 3:1.
Beje, "Real" jau nepralaimi 33 mačų iš eilės, o pastarąjį kartą nusileido šių metų sausį Ispanijos taurėje Madrido "Atletico".
Mincheno „Bayern“ – Zagrebo „Dinamo“
Visa mačo intriga turėjo baigtis per 40 minučių, kai Vokietijos ekipa pelnė tris įvarčius be atsako. Maža to – kroatų komanda per pirmą kėlinį nemušė nė vieno smūgio į šeimininkų vartus.
Tačiau viskas apsivertė aukštyn kojomis antrojo kėlinio pradžioje, kai 49 min. Bruno Petkovičius sumažino skirtumą iki 1:3, o po minutės kroatų ekipos japonas Takuya Ogiwara sumažino skirtumą iki 2:3.
Vis dėlto ramybės į vokiečių žaidimą įnešė H.Kane'as, kuris 58 min. pelnė savo antrąjį įvartį ir padėjo ekipai atitrūkti 4:2.
Pastarasis galėjo pasižymėti ir trečiuoju įvarčiu, tačiau 60 min. po VAR peržiūros įvartis buvo neįskaitytas.
61 min. savo antrąjį įvartį pelnė M.Olise ir tapo aišku, kad vokiečiai vis dėlto neleis gimti sensacijai ir įveiks Zagrebo atstovus.
Galiausiai anglas H.Kane'as pelnė ne tik trečiąjį, bet ir ketvirtąjį įvarčius – 73 ir 78 min. jis mušė 11 metrų baudinius ir juos realizavo bei padidino persvarą iki 7:2. tad iš keturių savo įvarčiu jis tris pelnė 11 metrų baudiniais.
Ir tai nebuvo pabaiga – Leroy Sane įsūdė 8-ąjį  “Bayern“ įvartį, tokiu būdu mačą jau pavertęs pajuoku objektu.
Tašką akistatoje padėjo Leonas Goretzka, pelnęs 9-ąjį įvartį jau per teisėjo pridėtą 2-ąją min.
Antrojo turo mačą „Bayern“ žais su Birmingamo „Aston Villa“, kuri įveikė Berno futbolininkus 3:0.
Madrido „Real“ – „Stuttgart“
Čempionų lygos nugalėtojai ilgai kankinosi su vokiečiais, tačiau tik prasidėjus antram kėliniui  – 46-ąją min. – įvartį įmušė Kylianas Mbappe.
Atrodė, kad šeimininkai galiausiai dominuos, tačiau vokiečiai atsitiesė po nesėkmės ir jau patys 68 min. išlygino rezultatą – pasižymėjo Denizas Undavas.
Vis dėlto 83 min. vokietis Antonio Rudigeris išgelbėjo „Real“,  pelnęs pergalingą įvartį Madridui.  Kai teisėjas skaičiavo paskutines sekundes, šeiminikams 95 min. dar vieną įvartį įmušė brazilas Endrickas.
Lisabonos „Sporting“ – „Lille“
„AC Milan“ – „Liverpool“
Pagrindiniu antradienio maču tapusi akistata prasidėjo įspūdinga „AC Milan“ ataka, kur po greitų perdavimų iš dešinio krašto vienas prieš vartininką atsidūrė JAV futbolininkas Christianas Pulišičius, kuris 3 min. nukreipė pažeme kamuolį į vartus.
Anglams prireikė 20 minučių, kad išlygintų rezultatą. Po baudos smūgio aukščiausiai pašokęs įvartį galva įkalė Ibrahima Konate.
Po to Mohamedas Salah dar du kartus galėjo pasižymėti, tačiau abu kartus pataikė į skersinį. Vis dėlto baigiantis pirmam kėliniui po kampinio 41 min. anglus į priekį smūgiu galva išvedė Virgilas van Dijkas. Tad „Liverpool“ po pirmojo kėlinio pirmavo 2:1.
Antrame kėlinyje iniciatyvą savo rankose turėję anglai galiausiai sugebėjo padidinti persvarą – po greitos atakos koją greta vartų pakišo vengras Dominikas Szoboszlai ir 67 min. rezultatas tapo 3:1 svečių naudai.
Būsimo turnyro atomazga įvyks beveik po metų, 2025 m. gegužės 31-ąją Miuncheno „Allianz“ arenoje, kur vyks finalas. Bet tai tik bus. Šiemet Čempionų lygos kovos prasideda ne grupėse, o lygos etapu.
Šį kartą Čempionų lygoje numatytas taip vadinamas „šveicariškas modelis“ – jis kardinaliai pakeis turnyro eigą ir struktūrą. Kas yra „šveicariškas modelis“?
Pagal naują formatą, „šveicariškas modelis“ pakeis tradicines aštuonias grupes po keturias komandas į vieną didelę lygą, kurioje visos 36 komandos varžosi tarpusavyje.
Šis formatas remiasi šachmatuose naudojamu modeliu, kur kiekviena komanda per pirmąją varžybų dalį sužaidžia aštuonias rungtynes, tačiau ne su visomis kitomis grupėje dalyvaujančiomis komandomis, o pagal reitinguojamą aukščiau ar žemiau ekipa.
Taip bus užtikrinama didesnė konkurencija ir daugiau intriguojančių dvikovų ankstyvoje turnyro stadijoje.
Pasibaigus lygos etapui aštuonios geriausios komandos pateks tiesiai į aštuntfinalį. Kitos 16 dalyvaus atkrintamosiose varžybose dėl teisės prisijungti prie jų, o paskutiniai 12 klubų krinta iš tolesnių varžybų.
Šį sezoną UEFA išdalins Europos klubams 3 mlrd. 317 mln. eurų, iš jų 2 mlrd. 467 mln. atiteiks Čempionų lygos dalyviams.
Tikimasi, kad pajamos iš transliacijų leis dar labiau padidinti šias sumas ateityje, mat dabar per Čempionų lygos sezoną bus žaidžiamos 189 rungtynės vietoj buvusių 125.
Čempionų lyga
Berno „Young Boys“ – Birmingamo „Aston Villa“ 0:3 (0:2).
27 min. V.Tielemansas 0:1.
38 min. J.Ramsey 0:2.
86 min. A.Onana 0:3.
Turino „Juventus“ – Eindhoveno PSV 3:1 (2:0).
21 min. K.Yildizas 1:0.
27 min. W.McKennie'is 2:0.
52 min. N.Gonzalezas 3:0.
93 min. I.Saibari 3:1.
Mincheno „Bayern“ – Zagrebo „Dinamo“ 9:2 (3:0).
19 min. H.Kane'as (11 metrų) 1:0.
38 min. R.Guerreiro 2:0.
39 min. M.Olise 3:0.
49 min. B.Petkovičius 3:1.
50 min. T.Ogiwara 3:2.
58 min. H.Kane'as 4:2.
61 min. M.Olise 5:2.
73 min. H.Kane'as (11 metrų) 6:2.
78 min. H.Kane'as (11 metrų) 7:2.
83 min. L.Sane 8:2. 
92 min. L.Goretzka 9:2.
Madrido „Real“ – „Stuttgart“ 3:1 (0:0).
46 min. K.Mbappe 1:0.
68 min. D.Undavas 1:1. 
83 min. A.Rudigeris 2:1.
95 min. Endrickas 3:1.
Lisabonos „Sporting“ – „Lille“ 2:0 (1:0).
39 min.V.Gyokoresas 1:0.
65 min. Z.Debastas 2:0
„AC Milan“ – „Liverpool“  1:3 (1:2).
3 min. Ch.Pulišičius  1:0.
23 min. I.Konate 1:1.
41 min. Virgilas van Dijkas 1:2.
67 min. D.Szoboszlai 1:3.
AC MilanLiverpoolMiuncheno Bayern
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.